Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Чесново олиоЧесново олио
11 Февр.
Когато олиото в буркана намалее, може да долеете ново и да го използвате по-нататък. Недостатъци - няма....
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
07 Юли
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
18 Март
Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички. Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
08 Януари
2
Сложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар. Прибавете захарта и объркайте добре....
Важни правила, за да протече бременността правилноВажни правила, за да протече бременността правилно
25 Май
Бременността е един от най-прекрасните периоди от живота на една жена, но той изисква повишена внимание и специализирана грижа за здравето на бременната и носеното от нея дете. Надлежното проследяване на бременността e...
ОлиоОлио
17 Юни
Правилното съхранение на слънчогледовото олио е важно за запазване на вкусовите му качества. Не дръжте бутилките с олио на пряка слънчева светлина и висока температура....
Паста Алио олиоПаста Алио олио
18 Април
5
Чесънът и лютата чушка, нарязани на ситно се запържват в зехтина. След като чесъна си промени цвета се вади от зехтина с решетъчна лъжица. Прибавя се босилекът, овкусява се със солта. Сваряват се спагетите и се поднасят...
Баница без олиоБаница без олио
07 Март
Намазняваме я отдолу, за да не загори и слагаме първата кора. Намазваме я добре със млечната смес и така редим всяка следваща кора. Много е важно да не оставяме сухо по корите....
Козунак с олиоКозунак с олио
03 Април
3
Внимаваме да не се препекат....
Патладжани в олиоПатладжани в олио
24 Септ.
Поръсете ги със сол и оставете да се отцедят от горчилката. След това ги измийте и подсушете. В тенджера налейте толкова оцет, колкото да покрие патладжаните....
Алио е олиоАлио е олио
06 Март
Загрейте зехтина в голям тиган и добавете счукания чесън. След като добие леко златист цвят, го извадете и добавете в съда всички зелени подправки. Разбъркайте, докато си пуснат аромата на слаб огън. Овкусете със сол...
Баница с олиоБаница с олио
16 Март
След като се смеси всичко хубаво започваме с ръка да месим и да добавяме другата част от брашното. Замесваме меко тесто, което делим на 6 топки....
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
16 Ноем.
1
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
05 Февр.
Яхнията Да си оближеш пръстите е готова....
Как да сварим лесно кестениКак да сварим лесно кестени
06 Август
Вече всички знаем как да сварим лесно кестени. Насладете им се....
Как да си направим пестоКак да си направим песто
19 Окт.
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
26 Септ.
1
Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади. Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
Вкусна баница без олиоВкусна баница без олио
13 Март
Заради скъпото олио, реших да направя икономична баница с разтопена мас и масло. Е, смело мога да кажа, че е страхотна. Може да се приготви вкусна баница без олио, но с друг вид мазнина....
Питки с ароматно олиоПитки с ароматно олио
12 Февр.
Питките се поставят в намаслена тава и се оставят да втасат, докато удвоят обема си. Пекат се в предварително загрята до 220 градуса фурна. Още горещи се намазват с ароматното олио....
Пикантно олио за пициПикантно олио за пици
08 Ноем.
Оставяме да престои на светло място за 2-3 седмици. След това прецеждаме сместа и я прибираме в хладилника или на хладно място. При консумация дозираме внимателно, понеже е лютиво....
Вита баница без олиоВита баница без олио
20 Юни
Като се извади се напръсква с вода и се покрива с кърпа, за да омекне. Получава се пухкава вита баничка, без да е мазна или прегоряла. Приятен апетит!...
Спагети Алио е олиоСпагети Алио е олио
10 Дек.
В тенджера или голям тиган загрявате зехтина и изсипвате чесъна, който оставяте да се пържи на слаб огън. Трябва много да се внимава да не загори чесънът, защото ще стане много неприятно и горчиво....
Талиатели Алио е ОлиоТалиатели Алио е Олио
24 Септ.
Сварете пастата и я отцедете. Запържете чесъна в дълбок тиган със сгорещен зехтин до златисто. Добавете вътре магданоза и пастата. Разбъркайте. Разпределете тази вкусна паста в порции и отгоре обилно поръсете с настърган...
Мариновани гъби в олиоМариновани гъби в олио
04 Юни
Залейте ги бавно с маринатата, за да излезе напълно въздухът, отгоре налейте половин см олио и затворете с обикновена капачка. При консумация, след като извадите част от гъбите, в буркана долейте малко олио....
Чорбаджийски чушки с олиоЧорбаджийски чушки с олио
13 Март
1
Слагаме продуктите за маринатата в дълбок емайлиран съд и оставяме да заври. Пускаме на части измитите и почистени от дръжките чушки. Варим 7 минути след кипването на течността....