Как да приготвим сами брашно от нахут?Преди да го включите като постоянен елемент на вашата трапеза ще ви покажем, колко лесно е да си направите сами брашно от него. Така ще бъдете сигурни, че имате на масата си качествен продукт, без вредни добавки....
Хляб с брашно от лимец и маслиниОставете да шупне, след което добавете яйцата и олиото и разбъркайте добре.
Добавете пресятото брашно, солта и розмарина. Разбъркайте добре, като целта е да получите тесто с консистенцията на кексово тесто....
Постни катми с брашно от лимец и маяСтепента на котлона трябва да е средна. От 6 възможни пекох катмите на 4-та степен.
От тази смес приготвих 8 броя страхотни катми.
Поднесете катмите с брашно от лимец и мая с мед, домашно сладко или сирене....
Тесто за хляб от лимец и бяло брашноВ 200 мл вода слагаме 3 с.л брашно, 1 ч.л захар и маята. Разбъркваме всичко с лъжица. Покриваме с кърпа.
Оставяме да се разтвори и да се активира маята....
Как сами да приготвим сушиСуши можете да приготвите и сами и то няма да се различава от това в ресторантите, ако вложите малко старание....
Какво да приготвим със слънчогледово брашно?Експериментирайте с тези креативни рецепти, за да откриете прекрасните вкусове и текстури, които слънчогледовото брашно може да донесе на вашата маса.
Вижте още: Всичко за слънчогледовото олио....
Лимец с лешников таханНакисваме лимеца за през нощта с топла вода.
На следващия ден го сваряваме. Оставяме с покрит капак да изстине.
След това овкусявам с мед и канела. От тахана слагам поне 3 с.л....
Лимец с карамелен сиропОставете за известно време карамелът да се разтвори във водата.
Подгрейте вода в подходящ за варене съд.
Лимецa измийте добре и когато водата заври го сложете да ври докато омекне....
Да си приготвим сами зеленчукови подправкиЕдно добро решение през летните месеци, когато разполагаме с всякакви зеленчуци и подправки, е да си приготвим универсални зеленчукови подправки, които да използваме през зимните месеци....
Какво да приготвим с брашно от елдаОт него обаче могат да се приготвят хляб, някои видовете тестени изделия и макарони, кексове, палачинки, сладкиши, да се добави към ядене или да се използва в комбинация с други брашна....
Ореховки с брашно от лимецМогат и да се счукат на по-едро.
Накрая замесваме сместа с брашното. Сложете първо 1.5 чаши брашно. Ако ви се стори по-течно добавете още....
Кекс с брашно от лимецКексът с брашно от лимец се пече за около 1 час в предварително загрята фурна на 150 градуса...
Тутманик с брашно от лимецСлед това намажете тутманика със смесен с малко вода жълтък, поръсете с маково семе и сложете да се пече в загрята на 180 °С фурна за 35-40 минути до хубав златист загар.
Тутманикът с брашно от лимец е готов....
Тутманик с брашно от лимецОформянето може да направите и по ваше предпочитание.
Тутманикът с брашно от лимец е готов.
Вижте също как да си направите тутманик с овесени ядки и пухкав тутманик на конци....