Как да приготвим сами брашно от нахут?Как да приготвим сами брашно от нахут?Използва се само сушена леблебия. Ако използвате варена или консервиране в крайна сметка ще приготвите пюре от нахут, но не и брашно....
Брашно от лимец - същност, ползи, приложениеБрашно от лимец - същност, ползи, приложениеВсяко ястие, което приготвяте с обикновено пшеничено или друго брашно, може да се приготви с брашно от лимец - така не само че вкусът ще си остане почти същият, но и ястието ще е много по-полезно за цялото семейство....
Какво да приготвим с брашно от елдаКакво да приготвим с брашно от елдаОтсъствието на глутен в брашното от елда го прави алтернатива не само за деца, но и за хората, страдащи от глутенова непоносимост....
Как сами да приготвим сушиКак сами да приготвим суши
06 Март
2
Нина Норд
Суши можете да приготвите и сами и то няма да се различава от това в ресторантите, ако вложите малко старание....
БрашноБрашноГраховото брашно е богато на антиоксиданти и с него се приготвят по здрвословни зеленчукови шницели, понички, диетичен хляб, сладкиши, сладки или солени бисквити и др....
Да си приготвим сух шампоан самиДа си приготвим сух шампоан самиАко все пак предпочитате сами да си приготвите продукта, то тогава ще трябва да се сдобиете със сода бикарбонат (1 с.л.), царевично нишесте (1/4 ч.ч.), какао на прах (1 с.л.) и масло от алое вера (4-5 капки)....
Да си приготвим сами зеленчукови подправкиДа си приготвим сами зеленчукови подправкиЕдно добро решение през летните месеци, когато разполагаме с всякакви зеленчуци и подправки, е да си приготвим универсални зеленчукови подправки, които да използваме през зимните месеци....
Умната домакиня панира само с царевично брашноУмната домакиня панира само с царевично брашноПържене на риба - при паниране да се използва царевично брашно, защото то издържа на по-висока термична обработка и изгаря по-трудно....
ЛимецЛимецТвърди се, че консумацията на лимец зарежда тялото не само с енергия, но и с позитивизъм....
Милинки с брашно от лимецМилинки с брашно от лимец
12 Януари
Геновева
Поливаме милинките с брашно от лимец отгоре с яйчената смес и печем в студена фурна на 180 градуса до готовност. Да ви е сладко!...
Кекс с брашно от лимецКекс с брашно от лимецКексът с брашно от лимец се пече за около 1 час в предварително загрята фурна на 150 градуса...
Ореховки с брашно от лимецОреховки с брашно от лимецНакрая замесваме сместа с брашното. Сложете първо 1.5 чаши брашно. Ако ви се стори по-течно добавете още. От сместа гребвам с лъжица и слагам гъстата и лепката смес на хартия за печене....
Соленки с брашно от лимецСоленки с брашно от лимец
22 Април
Borislava Dimitrova
Добавяме брашното и замесваме тесто. Оставяме за 30 минути да втаса. След това разточваме на тънко и с нож режем на ленти. Отгоре настъргваме кашкавал. Печем докато стане лека коричка....
Тутманик с брашно от лимецТутманик с брашно от лимецМалко по-здравословен вариант на познатият ни тутманик, който по нищо не отстъпва на този приготвен от бяло пшенично брашно. Не е така пухкав, но със сигурност - вкусен....
Питка с брашно от лимецПитка с брашно от лимецПресейте брашното и оформете кладенче в него. Сипете вътре солта, захарта, маята и водата. Замесете гладко тесто и го покрийте с кърпа за 30-тина минути....