Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Защо се накисват ядкитеЗащо се накисват ядките
27 Януари
Всеки обича да яде сурови или печени ядки, не само защото са вкусни и засищащи, но и защото са много полезни. Чрез тях си набавяме и необходимите протеини и мазнини....
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
16 Ноем.
1
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
26 Септ.
1
Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади. Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
05 Февр.
Яхнията Да си оближеш пръстите е готова....
Как да си направим домашна юфкаКак да си направим домашна юфка
12 Май
Вече знаете как да си направите домашна юфка. Добър апетит!...
Какаов сладкиш Да си оближеш пръститеКакаов сладкиш Да си оближеш пръстите
27 Януари
Оставя се да изстине, нарязва се на парчета и се сервира сиропираният сладкиш. Този какаов сладкиш да си оближеш пръстите е явно повече от вкусен....
Свински ребърца Да си оближеш пръститеСвински ребърца Да си оближеш пръстите
14 Септ.
1
Ребрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
Защо е добре да се накисват орехите преди консумация?Защо е добре да се накисват орехите преди консумация?
18 Юли
Всички сме виждали или поне чували, че както орехите, така и други ядки, могат, или дори трябва да се накисват. Какви, обаче, са ползите от накисването на ореховите ядки във вода преди консумация?...
Как да си направим домашно краве сиренеКак да си направим домашно краве сирене
20 Дек.
6
Домашно сирене от краве мляко е толкова вкусно, че вече ще искате винаги сами да си го приготвяте. За сиренето използвам домашно краве мляко....
Как и защо да накисваме листните зеленчуциКак и защо да накисваме листните зеленчуци
09 Май
Тук само в 3 стъпки ще ви покажем как и защо да накисвате предварително листните зеленчуци, за да избегнете здравословните рискове, които може да крие тяхната консумация. 1....
Как да почистваме зеленолистните правилно преди консумацияКак да почистваме зеленолистните правилно преди консумация
22 Април
Преди да преминете към измиването на листата, трябва да премахнете най-външните, защото там се съдържат най-много токсини....
Правила при накисване на семена и ядкиПравила при накисване на семена и ядки
09 Февр.
Ето защо е толкова важно да се накисват предварително всички семена и ядки, защото при редовната консумация на ненакиснати може да се стигне до различни проблеми на стомаха и чести неразположения....
Как и защо се накисва черният дроб преди готвене?Как и защо се накисва черният дроб преди готвене?
10 Април
За да стане вашето ястие идеално, е препоръчително да имате предвид, че не трябва да солите черния дроб по време на готвенето, защото солта стяга и ще го направи твърд....
Защо и как се накисва чия?Защо и как се накисва чия?
30 Януари
2
Един от най-разпространените начини за консумация е чрез накисване на семената чия. Семената абсорбират голямо количество вода много бързо, обикновено до 10 мин....
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
07 Юли
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Ягодов чийзкейк Ро СиЯгодов чийзкейк Ро Си
21 Септ.
1
Бисквитите се смилат в блендер, заливат се с маслото и се слагат на дъното на форма за торта, притискат се леко и се слагат в хладилника да стегнат....
Пържоли Изяж си пръститеПържоли Изяж си пръстите
10 Февр.
Пържолите се запържват леко. В йенска тенджера се редят 1 ред пържоли, 1 ред топено сирене и ред гъби. Отново следва ред пържоли, ред топено сирене, ред гъби. Отгоре се залива с разбито кисело мляко. Най-отгоре пък се...
Туршия за бърза консумацияТуршия за бърза консумация
09 Окт.
2
Заливат се с маринатата до ръба /след няколко часа тя ще спадне/ и се поставя капачка без да се запечатва. Оставя се на хладно. След 4-5 дена туршията е готова за консумация. Има трайност около месец....
Кьопоолу за бърза консумацияКьопоолу за бърза консумация
07 Юли
2
Разбъркайте добре, за да се смесят ароматите. Поръсете прясното кьопоолу с прясно нарязан магданоз. Вижте също как да си направите класическия сръбски айвар или изпитана лютеница по 100-годишна рецепта....
Защо да ядем няколко фурми преди ляганеЗащо да ядем няколко фурми преди лягане
06 Ноем.
Защо да ядем фурми преди сън Фурмите съдържат много витамин B6 и доста калий - последният е виновен за регулиране на пулса, за баланса на течности в организма и отпускането на мускулатурата и мускулни спазми....
Милинки Стой си в къщиМилинки Стой си в къщи
03 Март
1
Изчакваме 15 минути да шупне. Брашното го пресяваме, като правим кладенче, в което прибавяме сол, захар, оцет, олио и 300 мл прясно мляко. Месим средно меко тесто и го оставяме да втаса на топло....
Реване по моя си рецептаРеване по моя си рецепта
18 Април
8
Оставяме го да се охлади преди консумация....
Пелмени по мой си начинПелмени по мой си начин
11 Юни
1
Направете не много твърдо тесто от брашното, яйце и водата, омесете го и оставете да си почива поне за 30 минути. От него след това оформете кори с дебелина 2-3 мм, а от тях с помощта на чаша изрежете кръгчета....
Солена сьомга Направи си самСолена сьомга Направи си сам
08 Февр.
1
Интересно е да отбележим, че истинската сьомга е червена на цвят само когато си хвърля хайвера. Но после тя загива и как я ловят, докато е червена, не ми е ясно. Иначе месото й е бяло....
Чорбаджийски чушки за бърза консумацияЧорбаджийски чушки за бърза консумация
19 Окт.
Чорбаджийските чушки за бърза консумация са готови....