Защо се накисват ядкитеВсеки обича да яде сурови или печени ядки, не само защото са вкусни и засищащи, но и защото са много полезни. Чрез тях си набавяме и необходимите протеини и мазнини....
Тригуни Да си оближеш пръститеПредварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади.
Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
Какаов сладкиш Да си оближеш пръститеОставя се да изстине, нарязва се на парчета и се сервира сиропираният сладкиш.
Този какаов сладкиш да си оближеш пръстите е явно повече от вкусен....
Свински ребърца Да си оближеш пръститеРебрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
Как и защо да накисваме листните зеленчуциТук само в 3 стъпки ще ви покажем как и защо да накисвате предварително листните зеленчуци, за да избегнете здравословните рискове, които може да крие тяхната консумация.
1....
Правила при накисване на семена и ядкиЕто защо е толкова важно да се накисват предварително всички семена и ядки, защото при редовната консумация на ненакиснати може да се стигне до различни проблеми на стомаха и чести неразположения....
Защо и как се накисва чия?Един от най-разпространените начини за консумация е чрез накисване на семената чия. Семената абсорбират голямо количество вода много бързо, обикновено до 10 мин....
Как да замразим нахутЕто как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Ягодов чийзкейк Ро СиБисквитите се смилат в блендер, заливат се с маслото и се слагат на дъното на форма за торта, притискат се леко и се слагат в хладилника да стегнат....
Пържоли Изяж си пръститеПържолите се запържват леко. В йенска тенджера се редят 1 ред пържоли, 1 ред топено сирене и ред гъби. Отново следва ред пържоли, ред топено сирене, ред гъби.
Отгоре се залива с разбито кисело мляко. Най-отгоре пък се...
Туршия за бърза консумацияЗаливат се с маринатата до ръба /след няколко часа тя ще спадне/ и се поставя капачка без да се запечатва. Оставя се на хладно. След 4-5 дена туршията е готова за консумация. Има трайност около месец....
Кьопоолу за бърза консумацияРазбъркайте добре, за да се смесят ароматите. Поръсете прясното кьопоолу с прясно нарязан магданоз.
Вижте също как да си направите класическия сръбски айвар или изпитана лютеница по 100-годишна рецепта....
Защо да ядем няколко фурми преди ляганеЗащо да ядем фурми преди сън
Фурмите съдържат много витамин B6 и доста калий - последният е виновен за регулиране на пулса, за баланса на течности в организма и отпускането на мускулатурата и мускулни спазми....
Милинки Стой си в къщиИзчакваме 15 минути да шупне.
Брашното го пресяваме, като правим кладенче, в което прибавяме сол, захар, оцет, олио и 300 мл прясно мляко. Месим средно меко тесто и го оставяме да втаса на топло....
Пелмени по мой си начинНаправете не много твърдо тесто от брашното, яйце и водата, омесете го и оставете да си почива поне за 30 минути. От него след това оформете кори с дебелина 2-3 мм, а от тях с помощта на чаша изрежете кръгчета....
Солена сьомга Направи си самИнтересно е да отбележим, че истинската сьомга е червена на цвят само когато си хвърля хайвера. Но после тя загива и как я ловят, докато е червена, не ми е ясно. Иначе месото й е бяло....