Защо се накисват ядките?Защо се накисват ядките?Всеки обича да яде сурови или печени ядки, не само защото са вкусни и засищащи, но и защото са много полезни. Чрез тях си набавяме и необходимите протеини и мазнини....
Защо се накисват ядките?Защо се накисват ядките?Освен това консумацията на ненакиснати ядки може да причини известни стомашни смущения като подуване например....
Защо е добре да се накисват орехите преди консумация?Защо е добре да се накисват орехите преди консумация?Всички сме виждали или поне чували, че както орехите, така и други ядки, могат, или дори трябва да се накисват. Какви, обаче, са ползите от накисването на ореховите ядки във вода преди консумация?...
Как и защо да накисваме листните зеленчуциКак и защо да накисваме листните зеленчуциТук само в 3 стъпки ще ви покажем как и защо да накисвате предварително листните зеленчуци, за да избегнете здравословните рискове, които може да крие тяхната консумация. 1....
Правила при накисване на семена и ядкиПравила при накисване на семена и ядкиЕто защо е толкова важно да се накисват предварително всички семена и ядки, защото при редовната консумация на ненакиснати може да се стигне до различни проблеми на стомаха и чести неразположения....
Защо и как се накисва чия?Защо и как се накисва чия?Един от най-разпространените начини за консумация е чрез накисване на семената чия. Семената абсорбират голямо количество вода много бързо, обикновено до 10 мин....
Как и защо се накисва черният дроб преди готвене?Как и защо се накисва черният дроб преди готвене?
11 Април
Ivalina Ivanova
За да стане вашето ястие идеално, е препоръчително да имате предвид, че не трябва да солите черния дроб по време на готвенето, защото солта стяга и ще го направи твърд....
Консумацията на ядки намалява смъртносттаКонсумацията на ядки намалява смъртността
22 Ноем.
Антония Р.
Учените установиха, че ежедневната консумация на ядки може да предотврати смъртта, провокирана от различни заболявания, с 20 процента....
Туршия за бърза консумацияТуршия за бърза консумацияСлед 4-5 дена туршията е готова за консумация. Има трайност около месец....
Защо е вредна консумацията на консервирани храни?Защо е вредна консумацията на консервирани храни?Още в най-древни времена хората са се стремели да запазят излишъците от храната или сезонните продукти за по-дълго време. Използвали са методи като сушенето на слънце, опушването на огъня, обилното осоляване, замразяването...
Защо тялото задържа вода преди цикъл?Защо тялото задържа вода преди цикъл?
01 Окт.
Mariana
Отичането на краката, подуването на корема, гърдите и лицето обаче не са причина да се отчайвате, защото има лесни начини това да бъде преодоляно....
Калории в ядкитеКалории в ядкитеВсяка една от ядките е носител на различен брой калории. Най-ниско калорични са суровите ядки, които не са минали през никаква термична обработка....
Калоричност на ядкитеКалоричност на ядките
11 Март
Valentina
Най-разумно е ежедневният прием да е около една шепа ядки, 30-50 гр., имайки предвид все пак различната им калоричност....
Защо бленувате за шоколад преди менструация?Защо бленувате за шоколад преди менструация?Доказано е, че дефицитът на магнезий води до силно и непреодолимо желание за шоколад, защото в какаото се съдържат изобилни количества от този минерал....
Не яжте преди тренировка! Ето защоНе яжте преди тренировка! Ето защоУчени от американския университет Бат твърдят, че не трябва да се консумира нищо преди фитнес, за да има оптимален ефект от упражненията....