Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Кюфтенца от кайма и соев продуктКюфтенца от кайма и соев продукт
27 Януари
1
Соевата кайма се накисва за 15-тина минутки в разтвора на бульона и след пълното абсорбиране на течността, се смесва с каймата, лука, яйцето и подправките. Омесва се и се оставя настрана за 10-тина минутки. Нагорещява...
Български качамакБългарски качамак
20 Януари
12
Кипва се 1.800 л вода с млякото, олиото, солта и се изсипва брашното. Бърка се постоянно. Вари се и едновременно с това се разбива с тел в продължение на 10 мин. Маслото се сгорещява в тиган и се сипва червеният пипер...
Суперхраните сред традиционните български продуктиСуперхраните сред традиционните български продукти
05 Януари
Затова пък в нашата кухня и по нашите ширини има продукти, които също са с отлични здравословни свойства и които можем да си закупим на далеч по-достъпни цени....
Традиционен Български ГювечТрадиционен Български Гювеч
05 Февр.
21
Месото се нарязва на парчета и се запържва леко в 2 - 3 с. л. от мазнината, след което се изважда. В същата мазнина се запържва леко ситно нарязаният лук и се прибавя част от ситно нарязаните червени домати и червеният...
Лазаня по българскиЛазаня по български
26 Април
След 25 мин, когато махнем фолиото, добавяме заливката и печем лазанята по български до готовност около 15 мин....
Шот Български флагШот Български флаг
20 Януари
Алкохолните напитки трябва да са добре охладени (мастиката да е на кристали). За да се получи на пластове, добавяме съставките една по една в указания ред.. Наливаме ги бавно с помощта на малка лъжичка....
Класически български шницелиКласически български шницели
30 Септ.
Класическите български шницели са много вкусни....
Шакшука по българскиШакшука по български
09 Дек.
Патладжаните и чушките се нарязват на парченца, доматите са белени и нарязани на кубчета от консерва. В тенджера или дълбок тиган се загрява олиото. Когато загрее, се сипват доматите, чушките и патладжаните. Разбърква...
Традиционен Български КачамакТрадиционен Български Качамак
29 Юни
Сложете българския качамак да се пече за около 15 минути на високи градуси. Поръсете го с червен пипер. Щом се охлади Традиционният Български Качамак, го разрежете на парчета и му се насладете....
Български ябълков пайБългарски ябълков пай
01 Окт.
Пресява се в купа брашното, смесваме с бакпулвера, разтопеното масло, захарта и яйцето. Разбърква се добре с вилица, докато се разтопи захарта. Добавя се по малко от брашното и се замесва меко тесто, което да не лепне....
Вкусен български козунакВкусен български козунак
01 Май
От тези продукти се получават 2 козунака по 600 г....
Български коледни сладкиБългарски коледни сладки
17 Дек.
1
Пресейте брашното с бакпулвера, канелата и щипка сол. Направете по средата кладенче и в него сипете предварително леко разбитото с обикновената и ваниловата захар яйце. След това добавете маслото и омесете гладко тесто...
Традиционен български сладкишТрадиционен български сладкиш
14 Март
3
Замесете тесто от брашното, жълтъците, маслото, пудрата захар и маята. Увийте го в пергаментова хартия и го оставете на хладно за 2-3 часа. След това го разстелете в намазнена и набрашнена тавичка и го сложете да се изпече...
Тирамису по българскиТирамису по български
24 Февр.
13
Разделяме жълтъците от белтъците. С миксер разбиваме жълтъците с пудрата захар като прибавяме към тях постепенно изварата, киселото и прясно мляко. Белтъците, разбити на сняг, прибавяме постепенно към жълтъците, като разбъркваме...
Тортия по българскиТортия по български
08 Януари
30
Картофите се сваряват до леко омекване. После се нарязват на тънки кръгчета. Разбиват се яйцата, слагат се подправките и се изливат върху картофите. С вилица леко се разбъркват за да попаднат добре между картофите....
Класически Български ТараторКласически Български Таратор
04 Май
7
Вашият освежаващ традиционен български таратор е готов!...
Тирамису по българскиТирамису по български
24 Февр.
13
Разделяме жълтъците от белтъците. С миксер разбиваме жълтъците с пудрата захар като прибавяме към тях постепенно изварата, киселото и прясно мляко. Белтъците, разбити на сняг, прибавяме постепенно към жълтъците, като разбъркваме...
Тортия по българскиТортия по български
08 Януари
30
Картофите се сваряват до леко омекване. После се нарязват на тънки кръгчета. Разбиват се яйцата, слагат се подправките и се изливат върху картофите. С вилица леко се разбъркват за да попаднат добре между картофите....
Български коледни сладкиБългарски коледни сладки
17 Дек.
1
Пресейте брашното с бакпулвера, канелата и щипка сол. Направете по средата кладенче и в него сипете предварително леко разбитото с обикновената и ваниловата захар яйце. След това добавете маслото и омесете гладко тесто...
Имуностимулираща терапия само с български продуктиИмуностимулираща терапия само с български продукти
22 Дек.
Има обаче и такива продукти, които растат свободно по нашите територии и които трябва да вземат централно място в нашето меню....
Български питки за бургериБългарски питки за бургери
13 Дек.
Маята се разтваря в ½ ч.ч. топла вода със захарта и се изчаква да шупне. Сиренето се натрошава, а кашкавалът се настъргва на едро ренде. Замесва се полутвърдо тесто с брашното, яйцето, сиренето, 1 с.л. мазнина, шупналата...
Класически български пържени кюфтетаКласически български пържени кюфтета
04 Януари
2
Класическите български пържени кюфтета са много вкусни....
Традиционен Български Домашен ЛокумТрадиционен Български Домашен Локум
16 Юни
Традиционният Български Домашен Локум се реже на кубчета и се овалва в пудра захар, кокосови стърготини или разтопен шоколад....
Сос Ремулад по българскиСос Ремулад по български
01 Окт.
Разбийте жълтъците с олиото, което в началото се добавя на капки, а след това на тънка струйка. Добавете цеденото кисело мляко, но лъжица по лъжица, като бъркате постоянно. Посолете сместа и поръсете със ситно нарязаните...
Талиатели Карбонара по българскиТалиатели Карбонара по български
05 Януари
Талиатели Карбонара по български се сервират, като се поръси с пермезан или кашкавал. Приятен Апетит :)...