Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Кюфтенца от кайма и соев продуктСоевата кайма се накисва за 15-тина минутки в разтвора на бульона и след пълното абсорбиране на течността, се смесва с каймата, лука, яйцето и подправките.
Омесва се и се оставя настрана за 10-тина минутки.
Нагорещява...
27 Януари
1
Български качамакКипва се 1.800 л вода с млякото, олиото, солта и се изсипва брашното. Бърка се постоянно.
Вари се и едновременно с това се разбива с тел в продължение на 10 мин.
Маслото се сгорещява в тиган и се сипва червеният пипер...
20 Януари
12
Суперхраните сред традиционните български продуктиЗатова пък в нашата кухня и по нашите ширини има продукти, които също са с отлични здравословни свойства и които можем да си закупим на далеч по-достъпни цени....
05 Януари
Традиционен Български ГювечМесото се нарязва на парчета и се запържва леко в 2 - 3 с. л. от мазнината, след което се изважда.
В същата мазнина се запържва леко ситно нарязаният лук и се прибавя част от ситно нарязаните червени домати и червеният...
05 Февр.
21
Лазаня по българскиСлед 25 мин, когато махнем фолиото, добавяме заливката и печем лазанята по български до готовност около 15 мин....
26 Април
Шот Български флагАлкохолните напитки трябва да са добре охладени (мастиката да е на кристали).
За да се получи на пластове, добавяме съставките една по една в указания ред..
Наливаме ги бавно с помощта на малка лъжичка....
20 Януари
Шакшука по българскиПатладжаните и чушките се нарязват на парченца, доматите са белени и нарязани на кубчета от консерва.
В тенджера или дълбок тиган се загрява олиото. Когато загрее, се сипват доматите, чушките и патладжаните. Разбърква...
09 Дек.
Традиционен Български КачамакСложете българския качамак да се пече за около 15 минути на високи градуси.
Поръсете го с червен пипер.
Щом се охлади Традиционният Български Качамак, го разрежете на парчета и му се насладете....
29 Юни
Български ябълков пайПресява се в купа брашното, смесваме с бакпулвера, разтопеното масло, захарта и яйцето. Разбърква се добре с вилица, докато се разтопи захарта. Добавя се по малко от брашното и се замесва меко тесто, което да не лепне....
01 Окт.
Български коледни сладкиПресейте брашното с бакпулвера, канелата и щипка сол. Направете по средата кладенче и в него сипете предварително леко разбитото с обикновената и ваниловата захар яйце.
След това добавете маслото и омесете гладко тесто...
17 Дек.
1
Традиционен български сладкишЗамесете тесто от брашното, жълтъците, маслото, пудрата захар и маята. Увийте го в пергаментова хартия и го оставете на хладно за 2-3 часа.
След това го разстелете в намазнена и набрашнена тавичка и го сложете да се изпече...
14 Март
3
Тирамису по българскиРазделяме жълтъците от белтъците. С миксер разбиваме жълтъците с пудрата захар като прибавяме към тях постепенно изварата, киселото и прясно мляко.
Белтъците, разбити на сняг, прибавяме постепенно към жълтъците, като разбъркваме...
24 Февр.
13
Тортия по българскиКартофите се сваряват до леко омекване. После се нарязват на тънки кръгчета.
Разбиват се яйцата, слагат се подправките и се изливат върху картофите. С вилица леко се разбъркват за да попаднат добре между картофите....
08 Януари
30
Тирамису по българскиРазделяме жълтъците от белтъците. С миксер разбиваме жълтъците с пудрата захар като прибавяме към тях постепенно изварата, киселото и прясно мляко.
Белтъците, разбити на сняг, прибавяме постепенно към жълтъците, като разбъркваме...
24 Февр.
13
Тортия по българскиКартофите се сваряват до леко омекване. После се нарязват на тънки кръгчета.
Разбиват се яйцата, слагат се подправките и се изливат върху картофите. С вилица леко се разбъркват за да попаднат добре между картофите....
08 Януари
30
Български коледни сладкиПресейте брашното с бакпулвера, канелата и щипка сол. Направете по средата кладенче и в него сипете предварително леко разбитото с обикновената и ваниловата захар яйце.
След това добавете маслото и омесете гладко тесто...
17 Дек.
1
Имуностимулираща терапия само с български продуктиИма обаче и такива продукти, които растат свободно по нашите територии и които трябва да вземат централно място в нашето меню....
22 Дек.
Български питки за бургериМаята се разтваря в ½ ч.ч. топла вода със захарта и се изчаква да шупне.
Сиренето се натрошава, а кашкавалът се настъргва на едро ренде. Замесва се полутвърдо тесто с брашното, яйцето, сиренето, 1 с.л. мазнина, шупналата...
13 Дек.
Класически български пържени кюфтетаКласическите български пържени кюфтета са много вкусни....
04 Януари
2
Традиционен Български Домашен ЛокумТрадиционният Български Домашен Локум се реже на кубчета и се овалва в пудра захар, кокосови стърготини или разтопен шоколад....
16 Юни
Сос Ремулад по българскиРазбийте жълтъците с олиото, което в началото се добавя на капки, а след това на тънка струйка.
Добавете цеденото кисело мляко, но лъжица по лъжица, като бъркате постоянно.
Посолете сместа и поръсете със ситно нарязаните...
01 Окт.
Талиатели Карбонара по българскиТалиатели Карбонара по български се сервират, като се поръси с пермезан или кашкавал.
Приятен Апетит :)...
05 Януари