Кюфтета от диво прасеПоднасяме нашите кюфтета от диво прасе със студена бира или червено вино :)
Да Ви е сладко....
Диво прасе с кисело зелеМесото от диво прасе се накисва в студена вода с малко оцет за около седем часа. След това се измива много добре и се нарязва на средно големи парчета. Месото се запържва в сгорещено олио....
Печени ребра от диво прасеПри дивечовото месо много е важна обработката, затова месото трябва да престои в марината.
В съд изсипваме олиото и всички други подправки.
Изчистените и измити ребра поставяме в марината и оставяме да престоят за 24...
Сочни кюфтета от диво прасеМесото се почиства от кости и ципи, отстранява се излишната мазнина. Лукът и чесънът се режат на ситно. Добавят се солта и черният пипер.
Месото се нарязва на ситно и се смесва с лука и чесъна. Тази смес се смила. Добавя...
Пържени кюфтета от диво прасеКаймата се слага в дълбок съд.
Прави се кладенче, в което се слагат подправките, нарязаните на ситно лук и магданоз, средата на филията хляб, накисната предварително в мляко, разбитото яйце и сол на вкус.
Сместа се...
Печен бут от диво прасеНакиснете обезкостения бут за 2 - 3 дни във виното, в което сте прибавили подправките (без солта) и нарязания на ситно лук. Отцедете месото, посолете го и го стегнете с конец, за да запази формата си на руло по време на печенето...
Равиоли с кайма от диво прасеКаймата се размесва с едно яйце, счукана скилидка чесън и черен пипер.
Брашното се пресява в купа и в средата му се оформя кладенче. Чукват се яйцата и се размесват с брашното.
Омесва се твърдо тесто и се оставя да...
Гювеч с диво прасе и телешкоВ дълбок съд се сгорещява мазнина и се запържва подсушеното телешко, слагат се черен пипер и сол, изважда се и после се запържва в същия съд и месото от диво прасе, добавя се нарязания лук и морков, останалите подправки и...
Традиционна домашна луканкаНакрая окачвате вече готовите луканки на проветриво място, за да изсъхнат.
А за да придобият плоската форма, луканките се пресоват с дървена точилка....
Истинска домашна луканкаНанизват се на специална приставка на месомелачката и след като месото се вкара, двата края се връзват. Напълнената луканка се надупчва с игла на местата където е останал въздух....
Домашна луканка на грилМесото и сланината се смилат на едра решетка.
Каймата се обърква със всички подправки, покрива се плътно и се оставя на студено за няколко дни като всеки ден се обърква наново.
С машинка за пълнене се пълнят червата...
Пица с домашна луканкаКиселите краставички се нарязват на кубчета, луканката - на парченца, и се разпределят върху тестото.
Отгоре се натрошава сиренето и настърган кашкавал.
Поръсвам с риган....
Домашна луканка с шафранАко искате по-пикантна луканка, добавете малко лют червен пипер.
След като домашна луканка с шафран е готова, съхранявайте ги на хладно място или във фризер. Приятен апетит!...
Домашна луканка по селскиСушенето на луканката трае от 30 до 60 дни.
Домашната луканка по селски е по изпитана рецепта, опитайте и вие!...