Отровен спанак прати в болница 44 душиОтровен спанак прати в болница 44 душиспанак крие немалко рискове. Именно подобно нещо се е случило в Истанбул в началото на месец ноември На 04.11. местна частна телевизия съобщи, че заради консумация на спанак са се натровили 44 души. Вече 25 от тях са...
Как се прави домашна луканка?Как се прави домашна луканка?В България през зимата се приготвя домашна луканка, защото е чудесно мезе за всички празници. През зимата много къщи са накичени с луканки, готови да украсят вкусно празничната трапеза. У нас най-известна е...
Домашна кълцана луканка с празДомашна кълцана луканка с празМесото се накълцва. Омесва се с подправките. Празът се нарязва на ситно и се омесва добре с месото. Месото престоява 24 часа, като се разбърква 2-3 пъти. Пълни се в черва. Окачва се на проветриво място...
Бъркани яйца с праз и домашна луканкаБъркани яйца с праз и домашна луканкаНарязвате луканката на дребни кубчета или на кръгли парченца. Слагате в тигана малко олио, нарязвате праза на ситно и започвате да го пържите. Пържите докато стане прозрачен и добавяте парченцата луканка...
Домашна луканкаДомашна луканка
25 Януари
8
Месото се почиства от кости, измива се, подсушава се, нарязва се на късове, след което се смила 2 пъти в мелачката. Омесва се добре с подправките, като постепенно се добавя и 1 бутилка газираната вода. Сместа се...
Как се прави домашен суджук и луканкаКак се прави домашен суджук и луканка, когато вече сте наясно, може да си позволите експерименти. За да започнете да си правите домашни суджуци и луканки, първо трябва да се уточни какво месо искате да използвате. Важен етап е правенето на луканка е...
Тоца вкара мъжа си в болница!Тоца вкара мъжа си в болница!Съпругът на Антония Петрова, руснакът Александър, е в болница. Причината са садо-мазо изпълненията на благоверната му в спалнята. От известно време насам пернишката Мис се фука с маникюр като вещица. Суетата и...
Сушена домашна луканкаСушена домашна луканка
29 Окт.
1
Месото се смилат и се размесва със солта, която предварително е била разтворена в 1/2 ч.ч. вода. Оставя се така на студено място в гевгир, за да се отцеди от водата. След това се смила още веднъж и се размесва с...
Домашна луканка от свинскоДомашна луканка от свинскоМесото /смляно/ се омесва добре с подправките. Преседява 24 часа, като през това време се омесва няколко пъти, за да се овкуси добре. Пълнят се в черва и се оставят да съхнат. След 1-2 дни се претриват с помощта...
Пица с домашна луканкаПица с домашна луканкаВ широка намаслена тава се разстила тестото. Намазва се с масло и дометен сос. Киселите краставички се нарязват на кубчета, луканката - на парченца, и се разпределят върху тестото. Отгоре се натрошава сиренето и настърган кашкавал. Поръсвам с риган. Печем в загрята фурна 180 градуса 25-30 минути. Бързо и вкусно!...
Традиционна домашна луканкаТрадиционна домашна луканка
14 Януари
Мерсин
отстрани въздухът, който е останал в обвивката. Накрая окачвате вече готовите луканки на проветриво място, за да изсъхнат. А за да придобият плоската форма, луканките се пресоват с дървена точилка....
Домашна луканка по селскиДомашна луканка по селскис игла, за да се отстрани събралия се въздух. Нареждаме луканките на пръчка и ги закачаме на сухо и проветриво място. Сушенето на луканката трае от 30 до 60 дни. Домашната луканка по селски е по изпитана рецепта, опитайте и вие!...
Домашна луканка на грилДомашна луканка на грилМесото и сланината се смилат на едра решетка. Каймата се обърква със всички подправки, покрива се плътно и се оставя на студено за няколко дни като всеки ден се обърква наново. С машинка за пълнене се пълнят...
Истинска домашна луканкаИстинска домашна луканка
16 Януари
1
Ивайло
престои няколко часа в хладилник.Червата се почистват добре. Нанизват се на специална приставка на месомелачката и след като месото се вкара, двата края се връзват. Напълнената луканка се надупчва с игла на местата...
Диво прасе в гърнеДиво прасе в гърнеДобре почистеното месо от диво прасе нарежете на пържолки, натрийте ги със сол и черен пипер и ги подредете в намазненото гърне. Залейте ги с виното и ги оставете така да престоят, докато режете зеленчуците или...