Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Домашна бозаДомашна боза
10 Юни
19
Добавете ферментиралата закваска и оставете съда на на топло място за 2-3 дена, за да може отново да ферментира. Готовата домашна боза разсипете в стъклени бутилки и я съхранявайте в хладилник....
Боза от пшеницаБоза от пшеница
05 Юли
1
Като изстине се добавя готовата боза. Разбърква се добре. Готова е за консумация след 24 часа. Ако е гъста, се добавя малко вода. За да стане резлива, трябват още 2-3 дена. Бозата от пшеница е готова....
Сладкиш с бозаСладкиш с боза
16 Окт.
В тава, намазана с олио и поръсена с брашно, се изсипва сместа и се пече в незагрята фурна на 180 градуса около 25-30 минути - до суха клечка. Желатинът се разтваря с водата, оставя се да набъбне....
Истинска баклаваИстинска баклава
18 Април
15
С горещия сироп се залива вече изстиналата баклава. Истинската баклава е готова....
Истинска ЛуканкаИстинска Луканка
25 Ноем.
9
Нарязвате месото и сланината на кубчета и смилате на 8-ми номер решетка, добавяте всички подправки и умесвате каймата много добре....
Истинска дърпана баницаИстинска дърпана баница
23 Април
2
Пекох истинска дърпана баница около 30 минути на 180°C....
Истинска домашна луканкаИстинска домашна луканка
16 Януари
1
Напълнената луканка се надупчва с игла на местата където е останал въздух. Луканката се поставя на пръчка и се окачва на проветриво място, като след 5-6 дни леко се разточва с точилка.или овално шише....
Истинска домашна моцарелаИстинска домашна моцарела
03 Август
Истинската домашна моцарела се хапва веднага или се съхранява в хладилник за четири дни....
Истинска Домашна ПастърмаИстинска Домашна Пастърма
09 Февр.
2
Закачете на кука и оставете на проветриво място да съхне. Ако нямате подходящо място, сложете пастърмата на скара в хладилника за около 2 седмици. Истинската Домашна Пастърма е готова....
Истинска Разложка ШуплаИстинска Разложка Шупла
30 Дек.
2
Изсипваме брашнената каша, така че да се разстеле равномерно по цялата тава. Слагаме във фурна на ниско ниво на фурната, но не най-ниското и печем на 220 градуса за половин час, докато се запече....
Истинска руска салатаИстинска руска салата
26 Януари
10
Картофите се обелват и се нарязват на малки кубчета. Изсипват се, да се сварят във вече кипналата вода. Варенето трае около 20 минути. В това време се занимаваме с морковите....
Истинска домашна саралияИстинска домашна саралия
07 Дек.
Истинската домашна саралия е готова....
Пица в тава, но това не е пицата на баба ВиПица в тава, но това не е пицата на баба Ви
27 Ноем.
Ако имате камък или стомана за печене, те ще помогнат много за запържването на основата, така че ги използвайте. Започнете да следите пицата след 17-18 минути и я извадете в момента, в който Ви харесва на външен вид....
Така се пече ципура на скараТака се пече ципура на скара
29 Септ.
Така се пече ципура на скара и се поднася с желаната гарнитура....
Боза с брашно от просоБоза с брашно от просо
01 Февр.
Накрая добавям закваската и оставям за ден-два да ферментира, докато се получи характерният мирис и вкус на истинската боза (като цяло бозата от просо ферментира по-бавно, но ако я оставим на топло е готова за ден)....
Картофи Fondant (Топящи се картофи на фурна)Картофи Fondant (Топящи се картофи на фурна)
11 Дек.
2
Картофите се обелват и срязват през средата на големи кубчета....
Топящи се картофи на фурна със самардалаТопящи се картофи на фурна със самардала
29 Окт.
3
Пекат се около 30 минути, като се разбъркват на двайстата, за да не залепнат....
Истинска манджа с гроздеИстинска манджа с грозде
23 Юли
Извадете кюфтенцата на кухненска салфетка, за да се отцедят. В удобен голям тиган налейте 1 к.ч. зехтин. Прехвърлете в него кюфтенцата. Полейте ги с бялото вино....
Истинска майонеза за секундиИстинска майонеза за секунди
30 Септ.
Пуснете пасатора на висока степен и го допрете до дъното на съда. Разбивайте в продължение на около 8 секунди, като бавно изтегляйте пасатора нагоре. Скоро ще видите, че майонезата ви е готова....
Истината! Ето по колко вино е здравословно да се пиеИстината! Ето по колко вино е здравословно да се пие
31 Дек.
Доскоро се смяташе, че чаша червено вино на вечер не би трябвало да навреди на здравето ни, а по-скоро е полезна за нашия организъм. Ново проучване обаче опроверга тази теория и разкри какво всъщност е безопасното...
Баница ПразникБаница Празник
08 Ноем.
Редете баницата в подходяща тава и сложете да се пече втв фурната на 180 градуса за 40 мин. Оставете, като е готово, под кърпа за 15 мин и после се насладете на вкусен празник....
Пилешки крилца с топящи се картофки на фурнаПилешки крилца с топящи се картофки на фурна
23 Януари
Наливаме бирата, слагаме алуминиево фолио и печем 30 мин в загрята на 250 градуса фурна в долната част. На 30 минута махаме фолиото и качваме на средата на фурната за още 15 мин или до зачервяваме на месото....
Салата Вкусен празникСалата Вкусен празник
10 Март
Краставичките се нарязват на същия принцип - на кубчета и се прибавят към картофите и шунката....
Тутманик за празникТутманик за празник
18 Януари
Намажете го със заделения жълтък и го сложете да се пече за около 30 минути на 175 °C. Тутманикът за празник е много вкусен....
Питка за празникПитка за празник
29 Дек.
Изважда се, намазваме с масло, покрива се с кърпа. Весели празници!...