Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Коктейл Лава лампаВ чаша за шампанско се налива водката. Добавя се сока от боровинка. Долива се с шампанското. Пускат се няколко сушени боровинки.
Боровинките започват да се движат в чашата като балончетата на лава лампа....
10 Януари
Майонеза с яйцата от ВеликденМного лесна за приготвяне майонеза, с която да разнообразим менюто с варените великденски яйца! Може да се поднесе с домашен хляб или препечени филийки!
Чудно Вкусно!...
01 Май
Варени и боядисвани яйцата в мултикукърКогато уредът издаде сигнал за свършване на програмата, изваждаме яйцата.
Така се получават едновременно сварени и боядисани яйца.
За 30 бр. яйца ни е необходимо 30 минути за боядисване и варене едновременно....
23 Април
Топящ се паниран кашкавалРазбийте яйцата с бъркалка.
Загрейте олио в дълбок тиган /достатъчно количество, за да покрива парчетата кашкавал/....
05 Май
Салата Преливащи се цветовеСварват се морковът, цвеклото и целината.
Изцеждат се и се поставят в купа, овкусява се със соса и се гарнира с маслините и магданоза....
28 Януари
Пиле Омъжи се за менВръща се пилето със сметана в тигана със соковете си, полива се няколко пъти с горещ сос и се добавя още 25 г масло, разбърква се. Добавят се и накъсани листа босилек....
29 Март
1
Палачинки, които не се късатМлякото леко се загрява. Яйцата се разбиват.
Нишестето се смесва със захарта и солта и се разтваря в част от млякото.
Добавят се останалото мляко и яйцата. Трябва да се получи гладка смес за палачинки....
11 Юни
5
Бухти, които се обръщат самиЯйцата се разбиват с тел. Прибавя се киселото мляко, разбито със содата, и след това брашното, размесено с бакпулвера и ванилината захар. Сместа се разбърква хубаво до получаването на гъсто кексово тесто....
14 Ноем.
4
Как се прави перлена захарНа Люси Евтимова е с добавка на брашно, а по-точно: Към 3 супени лъжици захар се прибавя 1 с. л. брашно, разбърква се до паста, така се да се задържа в ръката, да е лепкава, прехвърля се върху хартия за печене и върху малко...
20 Април
Бухти, които се обръщат самиБрашното се пресява заедно с бакпулвера и солта.
Яйцата се разбиват леко с телена бъркалка. Към тях се прибавят киселото мляко, олиото, захарта и ракията.
Постепенно се добавя брашното, като се бърка с лъжица....
01 Април
Бухти, които се обръщат самиРазбийте яйцата. Добавете киселото мляко със содата. Разбъркайте, добавете захарта, после и брашното.
Загребвайте с лъжица бухтичките и пържете в затоплена мазнина. Щом се надуят, сами ще започнат да се обръщат....
30 Ноем.
Как се прави шарена солТова е така, защото шарената сол може да се използва върху различни сирена, запеканки и по-солени ястия, което изисква тя да не е прекалено солена....
06 Юли
Как се правят домашни тортелиниВ него сипете зехтина, яйцата, поръсете със солта и захарта.
Започнете да бъркате с ръка и постепенно замесете меко тесто. Оформете го на топка и покрийте с кърпа, приберете на топло, за да втаса за половин час....
27 Юли
Топящи се в устата манатаркиЩом станат леко златисти, се добавя маслото и нарязаният на ситно чесън и се пържат още няколко минути.
Гъбите в масло се овкусяват с оцет и магданоз и се сервират още топли....
27 Май
Топящи се в устата бисквиткиПо принцип тези топящи се в устата бързи и икономични бисквитки може да се направят без кокосово масло само с олио ( 1ч.ч.) - аз имах и реших 50/50....
06 Май
Проверяват масово яйца, агнешко и козунаци за ВеликденИнспекторите на БАБХ ще обърнат особено внимание на производството и търговията с храни, чието търсене е засилено в дните около Великден – козунаци, яйца, бои за яйца, плодове и зеленчуци, зелени салати, агнешко месо...
02 Април
Кварцова лампа заменя слънцето за костенуркитеЗа да не се разболее вашата водна любимка, трябва през ден да я нагрявате с кварцова лампа, защото за нея е важно да получава слънчеви лъчи, които вие ще замените с кварц....
28 Ноем.
Така се пече ципура на скараТака се пече ципура на скара и се поднася с желаната гарнитура....
29 Септ.
Така се прави блат за тортаЧукнете яйцата и ги разбийте с миксер заедно със захарта. Добавете олиото, ванилията, прясното мляко и маслото.
Разбъркайте и малко по малко добавете бакпулвера, солта и брашното....
21 Септ.
Така се прави домашно краве маслоХубаво е да се събере поне около една чаена чаша.
Съдът с каймака се затваря и се съхранява във фризера.
Когато решим да правим масло, вадим събраното количество каймак и го размразяваме....
20 Май
1
Панирани тиквички, топящи се в устатаОбъркайте много добре, за да се смесят.
В друга купичка разбийте яйцето. Измийте тиквичките и ги нарежете на филийки....
19 Април