Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Домашна пастърма с подправкиВсичките подправки се смесват, търкалям парчето върху тях да се полепи навсякъде.
Пробивам с игла парчето и нанизвам с канап. Окачвам го да се суши на проветриво място. След 5-7 дни имаме чудесна пастърма....
08 Януари
7
Сушена домашна пастърма с подправкиВремето на сушене е различно, защото зависи от температурата навън, от влажността на въздуха и от дебелината на месото. Готовата изсушена пастърма е стегната и лека....
11 Дек.
5
Говежда пастърма с ароматни подправкиПромушваме на всяко парче месо здрав конец в единия край с голяма игла. На хартия слагаме подправките и разбъркваме добре.
Всяко парче месо, овалваме в микса от подправки....
10 Януари
Какви подправки се слагат на мусака?Бахар за мусака
Бахарът, често погрешно смятан за смес от различни подправки, е една подправка, получена от сушени плодове на дървото Pimenta dioica....
20 Май
Какви подправки се слагат на фалафелите?Към сместа от смлян нахут или боб се добавят подправките и една супена лъжица сода бикарбонат (на 1 кг), както и сол на вкус. Някъде слагат и лют червен пипер....
19 Януари
Какви подправки се слагат на сушеница?Най-добрата комбинация от подправки за домашна сушеница са:
- черен пипер;
- червен пипер;
- мащерка;
- сол....
28 Дек.
Пастърма от рибиците на толстолобТова е момента в който трябва да свалим пастърмата от рибиците на толстолоб от простора и даги приберем на студено....
12 Август
Свинска пастърма с чименСлед това мажем месото и го съхраняваме на проветриво място. Пастърмата е готова за консумация след около 7 дни.
Свинската пастърма с чимен е много вкусно мезе!...
16 Дек.
Конска пастърма с чубрицаПосле се вадят от водата, изплакват се със студена вода и се подсушават много добре.
В съд смесваме всички подправки за пастърма и втриваме хубаво във всяко парче....
18 Януари
Говежда пастърма с фасулОт двете смеси правим яхния, като внимаваме количеството на фасулената вода да не е в пъти повече от тази на пастърмата.
Така приготвено ястието ври още половин час. Поднася се с джоджен....
31 Дек.
Пастърма по арменскиТака повтаряме процеса докато свършат месата и ги закачаме на проветриво място, за около 5-6 дена стават готови, зависи колко мека искате да е пастърмата....
28 Дек.
Пастърма от скумрияЕдна нетипична пастърма, пастърма от скумрия. Наскоро ми споделиха рецептата, аз пробвах и се получи добър вкус.
За целта са ни необходими пет броя скумрия, изчистваме ги от вътрешностите и режем главите им....
29 Дек.
Пастърма от ДивечОтупайте го добре със смес от подправките. Завийте месото в тензух и добре го зашийте.
Провесете го на спокойно място с постоянна температура. Някои поставят пастърмата на решетка в хладилника....
10 Май
Пастърма от сьомгаДори и без подправките, на пастърмата от сьомга, честно казано не ѝ липсва нищо, но е хубаво и да се експериментира с различни комбинации от вкусове....
21 Януари
Пастърма от рибаОтново ги сложете на проветриво място за около 1 седмица. Колкото по-дебели са, толкова по-дълго се суши пастърмата от риба....
01 Април
1
Пастърма от СърнаПронизва се с канап и се окачва на сухо и проветриво място. След около седмица трябва да е готово....
01 Ноем.
Омлет с пастърма и кашкавалОще докато яйцата са полутечни, се поръсва с предварително настъргания кашкавал и с тънко нарязаната на пастърма.
Всичко се разпределя равномерно. Подправя се по избор, ако смятате, че има нужда....
06 Юни
Домашна пастърма от свинскоОставяте да се отцеди, като през това време смесвате чубрица и червен пипер, а ако искате, може да добавите други подправки според вкуса ви....
29 Януари
Домашна пастърма от конскоСъхранявайте готовата пастърма в найлонови пликчета на сухо и хладно място (хладилник).
Домашната пастърма от конско е готова.
Източник: Иван Пейчев...
14 Януари
1
Пастърма от телешко месоЗа подправката за телешка пастърма смесете червения пипер с всички останали подправки, с пресования чесън, изцедения лимонов сок и червеното вино....
15 Ноем.
4
Пастърма от свинска рибицаМоето домочадие не обича зелени сухи подправки като риган, чубрица, и т.н., също така и червеният пипер като подправка в пастърмата, затова не сложих, но увеличих количеството на другите съставки....
18 Април
1
Пастърма от телешки сърцаСлед това се прибира пастърмата в торбички в хладилника.
Пастърмата от телешки сърца е готова....
19 Април