Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Домашна пастърма с подправкиДомашна пастърма с подправки
08 Януари
7
Всичките подправки се смесват, търкалям парчето върху тях да се полепи навсякъде. Пробивам с игла парчето и нанизвам с канап. Окачвам го да се суши на проветриво място. След 5-7 дни имаме чудесна пастърма....
Сушена домашна пастърма с подправкиСушена домашна пастърма с подправки
11 Дек.
5
Времето на сушене е различно, защото зависи от температурата навън, от влажността на въздуха и от дебелината на месото. Готовата изсушена пастърма е стегната и лека....
Говежда пастърма с ароматни подправкиГовежда пастърма с ароматни подправки
10 Януари
Промушваме на всяко парче месо здрав конец в единия край с голяма игла. На хартия слагаме подправките и разбъркваме добре. Всяко парче месо, овалваме в микса от подправки....
Какви подправки се слагат на мусака?Какви подправки се слагат на мусака?
20 Май
Бахар за мусака Бахарът, често погрешно смятан за смес от различни подправки, е една подправка, получена от сушени плодове на дървото Pimenta dioica....
Какви подправки се слагат на фалафелите?Какви подправки се слагат на фалафелите?
19 Януари
Към сместа от смлян нахут или боб се добавят подправките и една супена лъжица сода бикарбонат (на 1 кг), както и сол на вкус. Някъде слагат и лют червен пипер....
Какви подправки се слагат на сушеница?Какви подправки се слагат на сушеница?
28 Дек.
Най-добрата комбинация от подправки за домашна сушеница са: - черен пипер; - червен пипер; - мащерка; - сол....
Пастърма от рибиците на толстолобПастърма от рибиците на толстолоб
12 Август
Това е момента в който трябва да свалим пастърмата от рибиците на толстолоб от простора и даги приберем на студено....
Свинска пастърма с чименСвинска пастърма с чимен
16 Дек.
След това мажем месото и го съхраняваме на проветриво място. Пастърмата е готова за консумация след около 7 дни. Свинската пастърма с чимен е много вкусно мезе!...
Домашна пастърма в хладилникДомашна пастърма в хладилник
30 Ноем.
Страхотна пастърма!...
Конска пастърма с чубрицаКонска пастърма с чубрица
18 Януари
После се вадят от водата, изплакват се със студена вода и се подсушават много добре. В съд смесваме всички подправки за пастърма и втриваме хубаво във всяко парче....
Говежда пастърма с фасулГовежда пастърма с фасул
31 Дек.
От двете смеси правим яхния, като внимаваме количеството на фасулената вода да не е в пъти повече от тази на пастърмата. Така приготвено ястието ври още половин час. Поднася се с джоджен....
Пастърма по арменскиПастърма по арменски
28 Дек.
Така повтаряме процеса докато свършат месата и ги закачаме на проветриво място, за около 5-6 дена стават готови, зависи колко мека искате да е пастърмата....
Пастърма от скумрияПастърма от скумрия
29 Дек.
Една нетипична пастърма, пастърма от скумрия. Наскоро ми споделиха рецептата, аз пробвах и се получи добър вкус. За целта са ни необходими пет броя скумрия, изчистваме ги от вътрешностите и режем главите им....
Пастърма от ДивечПастърма от Дивеч
10 Май
Отупайте го добре със смес от подправките. Завийте месото в тензух и добре го зашийте. Провесете го на спокойно място с постоянна температура. Някои поставят пастърмата на решетка в хладилника....
Пастърма от сьомгаПастърма от сьомга
21 Януари
Дори и без подправките, на пастърмата от сьомга, честно казано не ѝ липсва нищо, но е хубаво и да се експериментира с различни комбинации от вкусове....
Пастърма от гърдиПастърма от гърди
19 Окт.
Пастърмата от гърди е страхотно мезенце....
Пастърма от рибаПастърма от риба
01 Април
1
Отново ги сложете на проветриво място за около 1 седмица. Колкото по-дебели са, толкова по-дълго се суши пастърмата от риба....
Пастърма от СърнаПастърма от Сърна
01 Ноем.
Пронизва се с канап и се окачва на сухо и проветриво място. След около седмица трябва да е готово....
Омлет с пастърма и кашкавалОмлет с пастърма и кашкавал
06 Юни
Още докато яйцата са полутечни, се поръсва с предварително настъргания кашкавал и с тънко нарязаната на пастърма. Всичко се разпределя равномерно. Подправя се по избор, ако смятате, че има нужда....
Пастърма от телешко сърцеПастърма от телешко сърце
07 Февр.
1
И имате невероятно вкусна пастърма на сууупер цена!...
Домашна пастърма от свинскоДомашна пастърма от свинско
29 Януари
Оставяте да се отцеди, като през това време смесвате чубрица и червен пипер, а ако искате, може да добавите други подправки според вкуса ви....
Домашна пастърма от конскоДомашна пастърма от конско
14 Януари
1
Съхранявайте готовата пастърма в найлонови пликчета на сухо и хладно място (хладилник). Домашната пастърма от конско е готова. Източник: Иван Пейчев...
Пастърма от телешко месоПастърма от телешко месо
15 Ноем.
4
За подправката за телешка пастърма смесете червения пипер с всички останали подправки, с пресования чесън, изцедения лимонов сок и червеното вино....
Пастърма от свинска рибицаПастърма от свинска рибица
18 Април
1
Моето домочадие не обича зелени сухи подправки като риган, чубрица, и т.н., също така и червеният пипер като подправка в пастърмата, затова не сложих, но увеличих количеството на другите съставки....
Пастърма от телешки сърцаПастърма от телешки сърца
19 Април
След това се прибира пастърмата в торбички в хладилника. Пастърмата от телешки сърца е готова....