Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Опушване на пиле в домашни условияОпушване на пиле в домашни условия
18 Май
Как да си приготвите пушено пиле в домашни условия, без вредни добавки и консерванти? Ами лесно - само след 10 часа приготвяне, вие ще имате най-вкусното и сочно пушено пиле!...
Домашно осолено свинско месоДомашно осолено свинско месо
15 Окт.
5
На другия ден сушениците се закачат с канап на проветриво място, за да съхнат при температура от 2-3 градуса по Целзий. Времето, за което месото се суши, е относително....
Домашно консервирано свинско месоДомашно консервирано свинско месо
08 Януари
2
Затваряне на свинско месо в буркани е често срещата практика у нас. За целта ви трябва прясно месо от току-що заклано прасе....
Домашно сушено месо в зелева чорбаДомашно сушено месо в зелева чорба
15 Януари
1
Домашното сушено месо в зелева чорба е готово....
Методи за опушване на месаМетоди за опушване на меса
09 Април
В крайна сметка, купувайки пушено месо в наши дни, никога не можете да сте сигурни дали то наистина ще е такова. Процесът се имитира по химичен път, чрез бърза и по–евтина консервация на месото....
Домашно пиле на яхнияДомашно пиле на яхния
10 Ноем.
1
Разделете го на порции и го сложете на котлона във вода, за да се свари. Варете до готовност, при различните пилета различно време им трябва да се сварят. Подсолете водата на вкус....
Приготвяне на домашно ГХИПриготвяне на домашно ГХИ
21 Окт.
Винаги купувам от магазина ГХИ, въпреки че във фризера ми задължително има 500 г поне домашно краве масло. На скоро обаче моя колежка каза, че сама си го прави и с нейни напътствия направих и аз в кукъра - Philips....
Домашно задушено пиле на фурнаДомашно задушено пиле на фурна
01 Дек.
Към тях прибавяме изпърженото месо. Добавяме 1 ч.ч. вода и печем на 180 градуса за 30 мин....
Подквасване на домашно прясно млякоПодквасване на домашно прясно мляко
28 Февр.
2
на вкусна домашна извара....
Съвети при опушване на риба у домаСъвети при опушване на риба у дома
03 Дек.
Ето какъв е методът на опушване на риба в домашни условия: - Опушването на рибата трябва да става на открито....
Кулинарен учебник: Обработка и готвене на домашно птиче месоКулинарен учебник: Обработка и готвене на домашно птиче месо
04 Юни
Месото на домашните птици е богато на вода, соли, белтъчини и витамини. Освен това то е много вкусно, лесносмилаемо и намира голямо приложение в диетичната и детската кухня....
Понички с домашно сладко на фурнаПонички с домашно сладко на фурна
06 Август
Печете на 180 градуса за 30 минути. След като се изпекат поничките на фурна, оставете ги да изстинат и им се насладете! Уникални понички с домашно сладко на фурна....
Телешко месо на тиганТелешко месо на тиган
09 Април
Слагаме месото в тенджера под налагане за 10 мин. след завиране, като добавяме бахара, черния пипер . 2. Режем месото на късове с големина не повече от 3-4 см. 3. Загряваме олио в тиган и слагаме месото. 4....
Мляно месо на тиганМляно месо на тиган
28 Февр.
Зеленчуците се нарязват на едро с изключение на лука, чесъна и лютата чушка. Запържвате месото и подправяте. Изсипвате зеленчуците при него и задушавате 10 минути под похлупак....
Пилешко месо на скараПилешко месо на скара
13 Март
1
Разбъркайте добре и в получената смес мариновайте пилешкото месо поне за 8 часа, най-добре за едно денонощие. Ароматното пилешко месо се пече върху предварително загрята скара за около 4 минути от всяка страна....
Пуешко месо на фурнаПуешко месо на фурна
27 Ноем.
В тенджера сложете 2 с.л. олио и запържете месото до златисто. Добавете гъбите, които предварително сте обелили и нарязали на четири. Запържете и тях. Добавете лука, нарязан на полумесеци....
Печено месо на жарПечено месо на жар
30 Ноем.
На другия ден запалете барбекю или камина, когато има хубава жар сложете скара и парчето месо. Обръщайте скарата на моменти, за да се изпече равномерно от всички страни....
Кулинарен учебник: Приготвяне на домашни суджуци от свинско месоКулинарен учебник: Приготвяне на домашни суджуци от свинско месо
02 Юни
Свинските суджуци с чесън Приготвят се от 4 части свинско месо, накълцано на дребно, и 1 част твърда сланина, нарязана на дребни парченца....
Кисело зеле с домашно пиле на фурнаКисело зеле с домашно пиле на фурна
06 Ноем.
Пече се около 50 минути или в зависимост от мощността на фурната. Киселото зеле с домашно пиле на фурна е готово....
Ориз на тиган с месоОриз на тиган с месо
10 Май
Рецептата за Ориз на тиган с месо е изпълнена....
Качамак и месо на пластовеКачамак и месо на пластове
12 Февр.
Когато ястието е вече готово, мамалигата ще има една лека коричка на повърхността, а месото отвътре ще бъде изключително крехко....
Месо със зеленчуци на сачМесо със зеленчуци на сач
10 Януари
Пилешките бутчета се сваряват и обезкостяват, а свинското месо се реже на хапки. Гъбите и лукът се режат на полумесеци, чушките на кръгчета, патладжанът и тиквичката на кубчета, а картофите на пръчици....
Мариновано свинско месо на скараМариновано свинско месо на скара
28 Юли
1
Измиваме свинското месо, подсушаваме, нарязваме на парчета и начукваме леко. Слагаме в тавичка и поръсваме с черен пипер на вкус. Намазваме леко с пасиран чесън....
Картофи с месо на фурнаКартофи с месо на фурна
29 Окт.
Картофите с месо на фурна са много вкусни....
Зеле с месо на фурнаЗеле с месо на фурна
21 Април
2
Нарежете месото на късове, загрейте мазнина и го запържете до пълно омекване. Накълцайте зелката на дребно и в тенджера я задушете с малко мазнина....