Опушване на пиле в домашни условияКак да си приготвите пушено пиле в домашни условия, без вредни добавки и консерванти?
Ами лесно - само след 10 часа приготвяне, вие ще имате най-вкусното и сочно пушено пиле!...
Домашно осолено свинско месоНа другия ден сушениците се закачат с канап на проветриво място, за да съхнат при температура от 2-3 градуса по Целзий.
Времето, за което месото се суши, е относително....
Методи за опушване на месаВ крайна сметка, купувайки пушено месо в наши дни, никога не можете да сте сигурни дали то наистина ще е такова. Процесът се имитира по химичен път, чрез бърза и по–евтина консервация на месото....
Домашно пиле на яхнияРазделете го на порции и го сложете на котлона във вода, за да се свари. Варете до готовност, при различните пилета различно време им трябва да се сварят.
Подсолете водата на вкус....
Приготвяне на домашно ГХИВинаги купувам от магазина ГХИ, въпреки че във фризера ми задължително има 500 г поне домашно краве масло.
На скоро обаче моя колежка каза, че сама си го прави и с нейни напътствия направих и аз в кукъра - Philips....
Понички с домашно сладко на фурнаПечете на 180 градуса за 30 минути.
След като се изпекат поничките на фурна, оставете ги да изстинат и им се насладете!
Уникални понички с домашно сладко на фурна....
Телешко месо на тиганСлагаме месото в тенджера под налагане за 10 мин. след завиране, като добавяме бахара, черния пипер .
2. Режем месото на късове с големина не повече от 3-4 см.
3. Загряваме олио в тиган и слагаме месото.
4....
Мляно месо на тиганЗеленчуците се нарязват на едро с изключение на лука, чесъна и лютата чушка.
Запържвате месото и подправяте. Изсипвате зеленчуците при него и задушавате 10 минути под похлупак....
Пилешко месо на скараРазбъркайте добре и в получената смес мариновайте пилешкото месо поне за 8 часа, най-добре за едно денонощие.
Ароматното пилешко месо се пече върху предварително загрята скара за около 4 минути от всяка страна....
Пуешко месо на фурнаВ тенджера сложете 2 с.л. олио и запържете месото до златисто. Добавете гъбите, които предварително сте обелили и нарязали на четири. Запържете и тях.
Добавете лука, нарязан на полумесеци....
Печено месо на жарНа другия ден запалете барбекю или камина, когато има хубава жар сложете скара и парчето месо.
Обръщайте скарата на моменти, за да се изпече равномерно от всички страни....
Качамак и месо на пластовеКогато ястието е вече готово, мамалигата ще има една лека коричка на повърхността, а месото отвътре ще бъде изключително крехко....
Месо със зеленчуци на сачПилешките бутчета се сваряват и обезкостяват, а свинското месо се реже на хапки.
Гъбите и лукът се режат на полумесеци, чушките на кръгчета, патладжанът и тиквичката на кубчета, а картофите на пръчици....
Мариновано свинско месо на скараИзмиваме свинското месо, подсушаваме, нарязваме на парчета и начукваме леко. Слагаме в тавичка и поръсваме с черен пипер на вкус. Намазваме леко с пасиран чесън....
Зеле с месо на фурнаНарежете месото на късове, загрейте мазнина и го запържете до пълно омекване. Накълцайте зелката на дребно и в тенджера я задушете с малко мазнина....