Методи за опушване на месаОпушването на меса се използва от древни времена, за да се запазят по-дълго годни. Освен това, по този начин им се придават специфичен вкус и аромат.
Има няколко вида опушване....
Опушване на пиле в домашни условияКак да си приготвите пушено пиле в домашни условия, без вредни добавки и консерванти?
Ами лесно - само след 10 часа приготвяне, вие ще имате най-вкусното и сочно пушено пиле!...
Домашно доматено пюреДоматите обелете от ципата, а може да ги минете направо през машинка, която отделя люспите и семките. Ако нямате такава машинка, след като обелите доматите (за по лесно може да ги блаширате за минута във вряща вода), ги пасирайте...
Домашно доматено пюреДоматите обелете от ципата, а може да ги минете направо през машинка, която отделя люспите и семките. Ако нямате такава машинка, след като обелите доматите (за по лесно може да ги блаширате за минута във вряща вода), ги пасирайте...
Домашно осолено свинско месоПреди да извадите месото, пригответе кашичка от всички ароматни подправки и малко вода. Оваляйте всяко парче в нея и отново го върнете в хладилника, като затворите с похлупак съда, в който месото ще престоява....
Домашни кренвирши от пуешко месоАко ги пълните в черва приготвянето е по същия начин, само че след варене се потапят за 5 мин. в ледено студена вода и след това се опушват или се пекат на скара.
Домашните кренвирши от пуешко месо са готови....
Домашна луканка с телешко месоМесото и сланината се смилат на месомелачка на едра решетка. Разпределят се равномерно подправките върху каймата и хубаво се омесва.
Покрива се плътно и се оставя на прохладно место....
Домашна Шунка от Свинско МесоПри правенето на варена шунка, месото се обезкостява и се осолява за 10 дена, измива се и се завива на руло. Връзва се много стегнато с памучен конец или канап и се вари и после опушва.
Опушването става при 25-30°C....
Домашни наденички от свинско месоМесото се мели на кайма. Омесва се с чубрицата, черния пипер и солта.
Налива се водата и се омесва заедно с нея. Червата се пълнат с фуния....
Домашни дюнери с телешко месоМесото се надребнява и се пече с малко мазнина във фурна, като регулярно се разбърква. През това време се замесва тесто от брашното и смес от мая, вода, захар и сол....