Методи за опушване на месаМетоди за опушване на месаОпушването на меса се използва от древни времена, за да се запазят по-дълго годни. Освен това, по този начин им се придават специфичен вкус и аромат. Има няколко вида опушване....
Опушване на пиле в домашни условияОпушване на пиле в домашни условияКак да си приготвите пушено пиле в домашни условия, без вредни добавки и консерванти? Ами лесно - само след 10 часа приготвяне, вие ще имате най-вкусното и сочно пушено пиле!...
Домашно доматено пюреДомашно доматено пюре
10 Януари
4
Fat Berta
Доматите обелете от ципата, а може да ги минете направо през машинка, която отделя люспите и семките. Ако нямате такава машинка, след като обелите доматите (за по лесно може да ги блаширате за минута във вряща вода), ги пасирайте...
Домашно доматено пюреДомашно доматено пюре
10 Януари
4
Fat Berta
Доматите обелете от ципата, а може да ги минете направо през машинка, която отделя люспите и семките. Ако нямате такава машинка, след като обелите доматите (за по лесно може да ги блаширате за минута във вряща вода), ги пасирайте...
Домашно консервирано свинско месоДомашно консервирано свинско месоЗатваряне на свинско месо в буркани е често срещата практика у нас. За целта ви трябва прясно месо от току-що заклано прасе....
Домашно осолено свинско месоДомашно осолено свинско месо
15 Окт.
5
Fat Berta
Преди да извадите месото, пригответе кашичка от всички ароматни подправки и малко вода. Оваляйте всяко парче в нея и отново го върнете в хладилника, като затворите с похлупак съда, в който месото ще престоява....
Кулинарен учебник: Обработка и готвене на домашно птиче месоКулинарен учебник: Обработка и готвене на домашно птиче месоМесото на домашните птици е богато на вода, соли, белтъчини и витамини. Освен това то е много вкусно, лесносмилаемо и намира голямо приложение в диетичната и детската кухня....
Кулинарен учебник: Приготвяне на домашни суджуци от свинско месоКулинарен учебник: Приготвяне на домашни суджуци от свинско месоСвинските суджуци се приготвят от 4 части смляно свинско месо и 1 част твърда сланина, нарязана на малки квадратчета....
Домашни кренвирши от пуешко месоДомашни кренвирши от пуешко месоАко ги пълните в черва приготвянето е по същия начин, само че след варене се потапят за 5 мин. в ледено студена вода и след това се опушват или се пекат на скара. Домашните кренвирши от пуешко месо са готови....
Домашна пастърма от свинско месоДомашна пастърма от свинско месоПо нататък – на здраве и тази вкусна домашна пастърма от свинско месо....
Домашна луканка с телешко месоДомашна луканка с телешко месоМесото и сланината се смилат на месомелачка на едра решетка. Разпределят се равномерно подправките върху каймата и хубаво се омесва. Покрива се плътно и се оставя на прохладно место....
Домашна капама с агнешко месоДомашна капама с агнешко месоНарязваме месото на порции, посоляваме ги и ги поръсваме с черен пипер....
Домашна Шунка от Свинско МесоДомашна Шунка от Свинско МесоПри правенето на варена шунка, месото се обезкостява и се осолява за 10 дена, измива се и се завива на руло. Връзва се много стегнато с памучен конец или канап и се вари и после опушва. Опушването става при 25-30°C....
Домашни наденички от свинско месоДомашни наденички от свинско месо
23 Март
Simona
Месото се мели на кайма. Омесва се с чубрицата, черния пипер и солта. Налива се водата и се омесва заедно с нея. Червата се пълнат с фуния....
Домашни дюнери с телешко месоДомашни дюнери с телешко месоМесото се надребнява и се пече с малко мазнина във фурна, като регулярно се разбърква. През това време се замесва тесто от брашното и смес от мая, вода, захар и сол....