Манджа храна от градинаХапнете си вкусна манджа с храна от градина по възможност я с домашно сиренце, я с домашен квасен хляб....
Натто - непознатата японска хранаТази интересна японска храна е естествен източник на пробиотици. Освен че подобряват храносмилането, те укрепват и имунната система....
Японски омлетРазбиваме яйцата със соевия сос и оризовия оцет. Загряваме олио, загребваме с черпак от сместа и пържим като за тънки палачинки.
Когато яйцата се захванат, прегъваме единия и другия край към средата.
Върху тях сипваме...
Японски палачинкиОпитайте нещо по различно от традиционните палачинки, като си направите японските палачинки, които са много пухкави и леки.
Разбърквате в купа яйцата, захарта и меда до стопяване на захарта....
Японски оризОризът се измива и сварява във водата, след което отново се изплаква със студена вода и си оставя да се отцеди. Към него се добавят грахът и царевицата, но отцедени от сока на консервите.
Настъргва се половин морков и...
Месо по японскиНарежете месото на тънки ивици и го сложете в йенска тава или дълбок глинен съд.
Смесете всички продукти без зехтина и залейте месото, разбъркайте и оставете да се маринова за половин час.
Загрейте зехтина в уок или...
Пиле по японскиНарязваме пилето на дребно и го запържваме в сгорещеното олио, подправяме със сол и черен пипер.
Доливаме сакето и бульона и задушаваме на слаб огън под капак до готовност.
Сервираме поръсено с магданоз....
Японски дунапренен чийзкейкГотовият японски чийзкейк се изважда, освобождава внимателно от формата и хартията за печене. Охлажда се и се поднася със сладко или пудра захар....
Спагети по японскиВ тенджера се сгорещява олиото и се задушават лука и чесъна, добавя се пилешкото филе, моркова, картофите и пипера и се пържи с разбъркване. Добавя се кърито и джинджифила. Добавя се 3/4 ч.ч. вода, покрива се с капак и се...
Пухкавите японски палачинкиЯпонските палачинки са с малко продукти, но имат своята специфика в приготвянето.
За целта двете яйца се разделят на жълтъци и белтъци. Жълтъците се разбиват с млякото на хомогенна смес....
Домашни японски сладкиРазбиваме жълтъците с вилица и добавяме захарта. Разбиваме 1-2 минути и сипваме сухото мляко и нишестето. Разбъркваме и размесваме с пръсти. Трябва да се получи меко лепкаво тесто.
Разделяме го на 2 части. Към едната...
Пухкав японски омлетЗа този пухкав японски омлет разделете жълтъците от белтъците. Към жълтъците добавете солта, разбъркайте и оставете настрани.
Белтъците със захарта разбийте на сняг....
Японски крем карамелИзвадете, охладете и сервирайте студен японския крем карамел.
За любителите на крем карамела, ето и вариант за класически крем карамел....
Палачинки във френски стилПоради липсата на захар тези палачинки във френски стил могат да се сервират както със сладко, така и със солена плънка....
Телешко в терияки стилПоднасяме телешко в терияки стил със салата върху канапе от сварен басмати ориз и поръсваме със сусам....