Натто - непознатата японска хранаНатто - непознатата японска хранаТази интересна японска храна е естествен източник на пробиотици. Освен че подобряват храносмилането, те укрепват и имунната система....
Японски ресторант глобява за неизядена хранаЯпонски ресторант глобява за неизядена хранаНе рядко дори тази професия коства и живота на рибарите. Когато клиент влезе в ресторанта, незабавно бива предупреден за грозящата го опасност....
Японски КексЯпонски КексПодгответе си продуктите да са ви готови, като премервате и пресявате брашното, леко затопляте прясното мляко и разтворете напълно меда в него. Премерете захарта отделно, а яйцата да са били поне 1 час на стайна температура...
Японски БухтичкиЯпонски Бухтички
30 Май
Разбиваме белтъците на сняг. В отделна купа смесваме двата вида брашно, захарта и сухата мая. Добавяме газираната вода, йогурта и ванилията и разбъркваме добре. Постепенно към тази смес добавяме на порции белтъците...
Японски палачинкиЯпонски палачинкиОпитайте нещо по различно от традиционните палачинки, като си направите японските палачинки, които са много пухкави и леки. Разбърквате в купа яйцата, захарта и меда до стопяване на захарта....
Японски оризЯпонски оризОризът се измива и сварява във водата, след което отново се изплаква със студена вода и си оставя да се отцеди. Към него се добавят грахът и царевицата, но отцедени от сока на консервите. Настъргва се половин морков и...
Японски омлетЯпонски омлетРазбиваме яйцата със соевия сос и оризовия оцет. Загряваме олио, загребваме с черпак от сместа и пържим като за тънки палачинки. Когато яйцата се захванат, прегъваме единия и другия край към средата. Върху тях сипваме...
Японски бисквитиЯпонски бисквитиВ купа разбиваме брашното, захарта, солта и сусама. Добавяме студеното масло и жълтъка и разбиваме докато удвои обема си. Разделяме тестото на две и го оставяме да почине за 30 минути. Оформяме го на руло и режем на тънки...
Кекс Ангелска храна (Angel Foof Cake)Кекс Ангелска храна (Angel Foof Cake)
25 Юли
marcheva14
Фурна 170 градуса, долно и горно нагряване и вентилатор; Кейкова форма, ребрована 25/26 см и височина 7 см, намаслена с парче масло и покрита с малко брашно. Белтъците се разпенват и на порции се прибавя захарта. Разбиват...
Японски кифлички хокайдоЯпонски кифлички хокайдоНамазват се с разбит жълтък и се пекат японски кифлички хокайдо на 180°C до готовност....
Пухкав японски омлетПухкав японски омлетЗа този пухкав японски омлет разделете жълтъците от белтъците. Към жълтъците добавете солта, разбъркайте и оставете настрани. Белтъците със захарта разбийте на сняг....
Японски крем карамелЯпонски крем карамелИзвадете, охладете и сервирайте студен японския крем карамел. За любителите на крем карамела, ето и вариант за класически крем карамел....
Лесен японски чийзкейкЛесен японски чийзкейк
17 Февр.
Калина
Фурната се загрява предварително на 160°С. Млякото, маслото и сиренето се затоплят заедно котлона на средна топлина, след което се разбиват с бъркалка и се оставят да изстинат. Добавят се жълтъците и се разбърква добре...
Домашни японски сладкиДомашни японски сладки
08 Ноем.
Разбиваме жълтъците с вилица и добавяме захарта. Разбиваме 1-2 минути и сипваме сухото мляко и нишестето. Разбъркваме и размесваме с пръсти. Трябва да се получи меко лепкаво тесто. Разделяме го на 2 части. Към едната...
Пиле по японскиПиле по японскиНарязваме пилето на дребно и го запържваме в сгорещеното олио, подправяме със сол и черен пипер. Доливаме сакето и бульона и задушаваме на слаб огън под капак до готовност. Сервираме поръсено с магданоз....