Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да замразим нахутЕто как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
07 Юли
Как да изсушим дренкиСтоплете 800 мл вода, добавете солта вътре и щом кристалчетата се затворят, залейте дренките. Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички....
18 Март
Как да карамелизираме лукЩом видите, че започва да се карамелизира, сипете оцета и 2-3 с.л. топла вода. Оставете да се изпари.
Топла вода се добавя още два пъти и се оставя да се изпари....
08 Януари
2
Тригуни Да си оближеш пръститеПредварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади.
Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
26 Септ.
1
Яхния Да си оближеш пръститеДобавям нарязаните на не много едро картофи, заливам с малко вода да се задушат, прибавям магданоз и подправките.
Разбърквам и местя в тенджера, заливам с топла вода да покрие картофите....
05 Февр.
Как да си направим пестоКак да си направим песто?
Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
19 Окт.
Как да сварим лесно кестениВече всички знаем как да сварим лесно кестени.
Насладете им се....
06 Август
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)Поставя се на умерен котлон и се вари, докато кремът се сгъсти.
Сваля се от огъня и бавно започва да се добавя сиропът при непрекъснато разбъркване с телената бъркалка....
07 Май
1
Свински ребърца Да си оближеш пръститеРебрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
14 Септ.
1
Как да си направим домашна юфкаОхладеното тесто разделете на малки топки, поръсете ги с малко брашно и ги притеснете, така че да могат да минат през машинката за паста....
12 Май
Как да си направим домашно сиренеАко имате възможност, използвайте нова тенджера или такава, която се използва само за направата на млечни изделия, защото ако се използва и за друго, може да придаде остатъчен мирис и да развали продукта....
27 Януари
Как да изсушим домати във фурнатаОставете ги поне за едно денонощие затворени преди да ги консумирате.
Ако се чудите как да изсушим домати във фурната? Вече знаете какъв е начинът.
Пригответе любимите рецепти за лазаня или паста с тях....
07 Юли
Как да си направим домашно краве сиренеЦедката с домашното сирене се притиска с тежест, в тавичка с наклон, повдигната с нещо в единия край, за да се оформи питката сирене и да се изцеди добре, така стои около 12 ч....
20 Дек.
3
Как да си направим домашно филе ЕленаОставете да престои за денонощие, измийте и изсушете. Оваляйте в предварително смесените подправки и закачете да се суши....
03 Ноем.
Научете се как да готвите с виноКогато избирате вина, с които да готвите, изберете червени вина, които са плодови и с ниско съдържание на танини. Когато готвите с бели вина, уверете се, че виното не е прекалено дъбово....
25 Юли
Панирани охлюви, чаша бира и оркестърът да свириНасладете се на тези панирани охлюви, чаша бира и оркестърът да свири....
07 Окт.
Как да приготвя кашкавал в кори за баницаОткакто разбрах как да приготвя кашкавал в кори за баница, го правя много често....
29 Юли
Как да приготвим рациИма много рецепти за приготвяне на раци – те се варят във вода или прясно мляко, задушават се в бира, пържат се в масло, използват се за приготвянето на супи и суфлета....
21 Август
Как да се научите да бъдете оптимистиДа се научите да бъдете оптимисти не е трудно. Но изисква определени усилия, които са свързани най-вече със самодисциплина и самовнушение....
05 Март
Как да се научите да приемате комплименти?Как да се научим да приемаме комплименти?
Научете се да цените постиженията си. Те не се дължат на добър късмет или на добрата воля на другите, а са изцяло ваш успех....
19 Февр.
Интересни масленкиОт яйцата, киселото мляко и останалите продукти се прави по-твърдо тесто и се шприцова върху хартия за печене, разгъната в тава. Пекат се в умерена фурна до готовност. След това се поръсват с пудра захар....
06 Януари
Да се научим да баемТова става, когато скришом да се научат думите на баилната формула, както и съпътстващите я магически действия....
07 Юли
15
Да се научим да рискувамеЗа да го направим лесно и на практика, ви предлагаме няколко стратегии, които ще ви помогнат да се научите да рискувате.
1.Разберете, че има само два възможни резултата и те не са успеха, и провала....
17 Май
Научете се да казвате неЗа да сте по-спокойни, научете се да отказвате, без да наранявате чувствата на човека. Ценете собственото си време и премисляйте, преди да се съгласите да отделите част от него за някого.
Разпределяйте приоритетите....
16 Юни