Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
07 Юли
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
18 Март
Стоплете 800 мл вода, добавете солта вътре и щом кристалчетата се затворят, залейте дренките. Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички....
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
08 Януари
2
Щом видите, че започва да се карамелизира, сипете оцета и 2-3 с.л. топла вода. Оставете да се изпари. Топла вода се добавя още два пъти и се оставя да се изпари....
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
16 Ноем.
1
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
26 Септ.
1
Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади. Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
05 Февр.
Добавям нарязаните на не много едро картофи, заливам с малко вода да се задушат, прибавям магданоз и подправките. Разбърквам и местя в тенджера, заливам с топла вода да покрие картофите....
Как да си направим пестоКак да си направим песто
19 Окт.
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Как да сварим лесно кестениКак да сварим лесно кестени
06 Август
Вече всички знаем как да сварим лесно кестени. Насладете им се....
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)
07 Май
1
Поставя се на умерен котлон и се вари, докато кремът се сгъсти. Сваля се от огъня и бавно започва да се добавя сиропът при непрекъснато разбъркване с телената бъркалка....
Свински ребърца Да си оближеш пръститеСвински ребърца Да си оближеш пръстите
14 Септ.
1
Ребрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
Как да си направим домашна юфкаКак да си направим домашна юфка
12 Май
Охладеното тесто разделете на малки топки, поръсете ги с малко брашно и ги притеснете, така че да могат да минат през машинката за паста....
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене
27 Януари
Ако имате възможност, използвайте нова тенджера или такава, която се използва само за направата на млечни изделия, защото ако се използва и за друго, може да придаде остатъчен мирис и да развали продукта....
Как да изсушим домати във фурнатаКак да изсушим домати във фурната
07 Юли
Оставете ги поне за едно денонощие затворени преди да ги консумирате. Ако се чудите как да изсушим домати във фурната? Вече знаете какъв е начинът. Пригответе любимите рецепти за лазаня или паста с тях....
Как да си направим домашно краве сиренеКак да си направим домашно краве сирене
20 Дек.
3
Цедката с домашното сирене се притиска с тежест, в тавичка с наклон, повдигната с нещо в единия край, за да се оформи питката сирене и да се изцеди добре, така стои около 12 ч....
Как да си направим домашно филе ЕленаКак да си направим домашно филе Елена
03 Ноем.
Оставете да престои за денонощие, измийте и изсушете. Оваляйте в предварително смесените подправки и закачете да се суши....
Научете се как да готвите с виноНаучете се как да готвите с вино
25 Юли
Когато избирате вина, с които да готвите, изберете червени вина, които са плодови и с ниско съдържание на танини. Когато готвите с бели вина, уверете се, че виното не е прекалено дъбово....
Панирани охлюви, чаша бира и оркестърът да свириПанирани охлюви, чаша бира и оркестърът да свири
07 Окт.
Насладете се на тези панирани охлюви, чаша бира и оркестърът да свири....
Как да приготвя кашкавал в кори за баницаКак да приготвя кашкавал в кори за баница
29 Юли
Откакто разбрах как да приготвя кашкавал в кори за баница, го правя много често....
Как да приготвим рациКак да приготвим раци
21 Август
Има много рецепти за приготвяне на раци – те се варят във вода или прясно мляко, задушават се в бира, пържат се в масло, използват се за приготвянето на супи и суфлета....
Как да се научите да бъдете оптимистиКак да се научите да бъдете оптимисти
05 Март
Да се научите да бъдете оптимисти не е трудно. Но изисква определени усилия, които са свързани най-вече със самодисциплина и самовнушение....
Как да се научите да приемате комплименти?Как да се научите да приемате комплименти?
19 Февр.
Как да се научим да приемаме комплименти? Научете се да цените постиженията си. Те не се дължат на добър късмет или на добрата воля на другите, а са изцяло ваш успех....
Интересни масленкиИнтересни масленки
06 Януари
От яйцата, киселото мляко и останалите продукти се прави по-твърдо тесто и се шприцова върху хартия за печене, разгъната в тава. Пекат се в умерена фурна до готовност. След това се поръсват с пудра захар....
Да се научим да баемДа се научим да баем
07 Юли
15
Това става, когато скришом да се научат думите на баилната формула, както и съпътстващите я магически действия....
Да се научим да рискувамеДа се научим да рискуваме
17 Май
За да го направим лесно и на практика, ви предлагаме няколко стратегии, които ще ви помогнат да се научите да рискувате. 1.Разберете, че има само два възможни резултата и те не са успеха, и провала....
Научете се да казвате неНаучете се да казвате не
16 Юни
За да сте по-спокойни, научете се да отказвате, без да наранявате чувствата на човека. Ценете собственото си време и премисляйте, преди да се съгласите да отделите част от него за някого. Разпределяйте приоритетите....