Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Любимите храни на английската кралицаПрез 90-те години, когато принцеса Даяна бе все още съпруга на принц Чарлз, в двореца се е приготвяла предимно традиционна английска храна....
27 Февр.
Toрта Кралица ЕлизабетЗа да омекнат фурмите ги заливаме с топла вода и ги оставяме за около 15 минути. Изцеждаме ги и ги пасираме.
Към пресятото брашно добавяме ваниловата захар, бакпулвера, содата и скълцаните орехи.
В друг съд слагаме...
26 Окт.
Сладкиш Кралица ЕлизабетЯйцето се разбива със захарта за кратко, добавя се олиото, водата, брашното с бакпулвера. Накрая ванилията и орехите. Фурмите се сваряват 2-3 минутки.
Нарязват се с нож и се смесват с тестото. Тестото се получава доста...
05 Февр.
Сладкиш Черешова кралицаИзмийте и почистете черешите от костилките и дръжките. Сложете ги върху плътна домакинска хартия и оставете за малко настрана.
Разбийте яйцата със захарта до кремообразна смес.
При непрекъснато бъркане с миксер добавете...
06 Юни
1
Торта Кралица ВикторияС останалия крем се прави украса с помощта на щприц, като се оформят една до друга розички, които се покриват с много малки парченца шоколад....
25 Май
2
Кекс Кралица ЕлизабетНакисваме фурмите в топла вода за няколко минути, след което ги наситняваме и ги миксираме с останалите продукти за кекса.
Изсипваме полученото тесто в подходяща форма или тава. Печем в загрята фурна до суха клечка....
12 Февр.
Коктейл Джинджифилова кралицаРазбийте кивито и крушата в блендер. Изсипете сместа в коктейлна чаша и прибавете водката.
Направете кубчетата лед на сняг и ги добавете заедно с шампанското или содата. Разбъркайте и поднесете с украса от парче киви....
13 Юли
Коктейл Африканска кралицаСмесете сок от манго, вермут и кафе и поръсете с индийско орехче.
Разпределете сместа в две големи чаши и долейте с добре изстудено мляко.
На ръбчето на чашата закрепете парченцето манго, прекарайте сламката през фурмата...
12 Март
Коктейл Джинджифилова кралицаРазбийте кивито и крушата в блендер. Изсипете сместа в коктейлна чаша и прибавете водката.
Направете кубчетата лед на сняг и ги добавете заедно с шампанското или содата. Разбъркайте и поднесете с украса от парче киви....
13 Юли
Шоколадов кекс с течен шоколад и кафеКогато шоколадовият кекс с течен шоколад се изпече, внимателно го изваждаме от формата и го намазваме с течен шоколад, докато е още топъл....
26 Окт.
Дробчета в собствен сосПоставя се тиган на котлона и в него се сипва две лъжици пилешка мас, да се разтопи.
Запържва се ситно нарязан лук с щипка сол и кафява захар да се карамелизира.
Пилешките дробчета се овалват в брашно и се прибавят...
25 Ноем.
1
Вишни в собствен сокИзмийте вишните. Извадете костилките им над купа или чиния, в която се събира изтичащият сок.
Подредете вишните в буркани до 1 см под ръба, като леко ги притискате. Между вишните ръсете по малко захар.
Долейте изтеклия...
19 Август
Риба в собствен сосИзчистената риба се надробява и се подправя със сол и лимонов сок. Всяко парче от рибата се намазва с масло и се поръсва с черен пипер.
Слагат се по 2 парчета риба в алуминиево фолио, а отгоре - шайби от лук и моркови...
07 Юли
Шоколад с ромРазтопете натрошения шоколад в емайлиран съд на водна баня. След като се разтопи, добавете маслото. Бъркайте до гладка смес и снемете от котлона....
21 Януари
Свински дроб в собствен сосСвинският дроб се нарязва на няколко по-големи парчета. На котлона се слага тенджера с 2-3 литра подсолена вода. След като водата заври се слага дробът. Вари се до 12 минути.
Идеята на варенето е да се махне кръвта от...
04 Септ.
Хрупкаво агнешко в собствен сосБутът се измива хубаво и се подсушава. В голям дълбок тиган се загорещява съвсем малко зехтин и бутът се запечатва от двете страни за около 1 - 2 минути на страна. След това се изважда от тигана и внимателно се разрязва на...
02 Април
Задушено пиле в собствен сосИзчистете, измийте и нарежете на порции пилето, пуснете го в сгорещения зехтин и го задушавайте половин час, след което прибавете счукания чесън, ситно нарязания магданоз, сол и черен пипер.
След няколко мин. извадете...
01 Април
Свинско печено в собствен сосИзмиваме свинското месо, посоляваме и поръсваме с черен пипер.
Намазваме го с маслото и го завиваме в алуминиево фолио плътно, така че да не му изтичат соковете.
Печем в загрята фурна на 190 градуса около 1 час....
29 Януари
Мариновани домати в собствен сосДоматите трябва да се облеят със собствения си сос. Когато това стане приберете тенджерата в хладилник. Салатата ще е готова за консумация след поне три дни престой в хладилника....
29 Май
Телешко печено в собствен сосЗагрейте фурната на 175 градуса. Намажете плешката с олио и я сложете в плитка тава с по-тлъстата страна отгоре. Натрийте месото със сол и черен пипер.
Сложете ястието да се пече около 60-75 минути, като от време на време...
10 Март
Горещ Шоколад с ромРомът и шоколадът се смесват в затоплена чаша.
Заливат се със сметана и се поръсват с шоколадови стърготини.
Рецептата за горещ шоколад с ром е изпълнена.
Ето че си имаме ароматна сгряваща напитка....
05 Дек.
Шоколад в бутер тестоШоколадът се поставя в средата на вече разстиланото тесто.
Тестото от двете страни нарязвате на тънки лентички, след това започвате да завивате шоколада, като прелитате лентичките....
11 Дек.
Горещ шоколад с АмаретоПо желание може да настържете още черен шоколад за разкош във всяка чаша....
05 Дек.
2