Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Любимите храни на английската кралицаЛюбимите храни на английската кралица
27 Февр.
През 90-те години, когато принцеса Даяна бе все още съпруга на принц Чарлз, в двореца се е приготвяла предимно традиционна английска храна....
Toрта Кралица ЕлизабетToрта Кралица Елизабет
26 Окт.
За да омекнат фурмите ги заливаме с топла вода и ги оставяме за около 15 минути. Изцеждаме ги и ги пасираме. Към пресятото брашно добавяме ваниловата захар, бакпулвера, содата и скълцаните орехи. В друг съд слагаме...
Сладкиш Кралица ЕлизабетСладкиш Кралица Елизабет
05 Февр.
Яйцето се разбива със захарта за кратко, добавя се олиото, водата, брашното с бакпулвера. Накрая ванилията и орехите. Фурмите се сваряват 2-3 минутки. Нарязват се с нож и се смесват с тестото. Тестото се получава доста...
Сладкиш Черешова кралицаСладкиш Черешова кралица
06 Юни
1
Измийте и почистете черешите от костилките и дръжките. Сложете ги върху плътна домакинска хартия и оставете за малко настрана. Разбийте яйцата със захарта до кремообразна смес. При непрекъснато бъркане с миксер добавете...
Торта Кралица ВикторияТорта Кралица Виктория
25 Май
2
С останалия крем се прави украса с помощта на щприц, като се оформят една до друга розички, които се покриват с много малки парченца шоколад....
Кекс Кралица ЕлизабетКекс Кралица Елизабет
12 Февр.
Накисваме фурмите в топла вода за няколко минути, след което ги наситняваме и ги миксираме с останалите продукти за кекса. Изсипваме полученото тесто в подходяща форма или тава. Печем в загрята фурна до суха клечка....
Коктейл Джинджифилова кралицаКоктейл Джинджифилова кралица
13 Юли
Разбийте кивито и крушата в блендер. Изсипете сместа в коктейлна чаша и прибавете водката. Направете кубчетата лед на сняг и ги добавете заедно с шампанското или содата. Разбъркайте и поднесете с украса от парче киви....
Коктейл Африканска кралицаКоктейл Африканска кралица
12 Март
Смесете сок от манго, вермут и кафе и поръсете с индийско орехче. Разпределете сместа в две големи чаши и долейте с добре изстудено мляко. На ръбчето на чашата закрепете парченцето манго, прекарайте сламката през фурмата...
Коктейл Джинджифилова кралицаКоктейл Джинджифилова кралица
13 Юли
Разбийте кивито и крушата в блендер. Изсипете сместа в коктейлна чаша и прибавете водката. Направете кубчетата лед на сняг и ги добавете заедно с шампанското или содата. Разбъркайте и поднесете с украса от парче киви....
Шоколадов кекс с течен шоколад и кафеШоколадов кекс с течен шоколад и кафе
26 Окт.
Когато шоколадовият кекс с течен шоколад се изпече, внимателно го изваждаме от формата и го намазваме с течен шоколад, докато е още топъл....
Дробчета в собствен сосДробчета в собствен сос
25 Ноем.
1
Поставя се тиган на котлона и в него се сипва две лъжици пилешка мас, да се разтопи. Запържва се ситно нарязан лук с щипка сол и кафява захар да се карамелизира. Пилешките дробчета се овалват в брашно и се прибавят...
Вишни в собствен сокВишни в собствен сок
19 Август
Измийте вишните. Извадете костилките им над купа или чиния, в която се събира изтичащият сок. Подредете вишните в буркани до 1 см под ръба, като леко ги притискате. Между вишните ръсете по малко захар. Долейте изтеклия...
Риба в собствен сосРиба в собствен сос
07 Юли
Изчистената риба се надробява и се подправя със сол и лимонов сок. Всяко парче от рибата се намазва с масло и се поръсва с черен пипер. Слагат се по 2 парчета риба в алуминиево фолио, а отгоре - шайби от лук и моркови...
Шоколад с ягодиШоколад с ягоди
21 Юни
Опитайте този шоколад с ягоди, става много вкусно!...
Шоколад с ромШоколад с ром
21 Януари
Разтопете натрошения шоколад в емайлиран съд на водна баня. След като се разтопи, добавете маслото. Бъркайте до гладка смес и снемете от котлона....
Крехко свинско в собствен сосКрехко свинско в собствен сос
31 Август
Имате крехко свинско в собствен сос....
Свински дроб в собствен сосСвински дроб в собствен сос
04 Септ.
Свинският дроб се нарязва на няколко по-големи парчета. На котлона се слага тенджера с 2-3 литра подсолена вода. След като водата заври се слага дробът. Вари се до 12 минути. Идеята на варенето е да се махне кръвта от...
Хрупкаво агнешко в собствен сосХрупкаво агнешко в собствен сос
02 Април
Бутът се измива хубаво и се подсушава. В голям дълбок тиган се загорещява съвсем малко зехтин и бутът се запечатва от двете страни за около 1 - 2 минути на страна. След това се изважда от тигана и внимателно се разрязва на...
Задушено пиле в собствен сосЗадушено пиле в собствен сос
01 Април
Изчистете, измийте и нарежете на порции пилето, пуснете го в сгорещения зехтин и го задушавайте половин час, след което прибавете счукания чесън, ситно нарязания магданоз, сол и черен пипер. След няколко мин. извадете...
Свинско печено в собствен сосСвинско печено в собствен сос
29 Януари
Измиваме свинското месо, посоляваме и поръсваме с черен пипер. Намазваме го с маслото и го завиваме в алуминиево фолио плътно, така че да не му изтичат соковете. Печем в загрята фурна на 190 градуса около 1 час....
Мариновани домати в собствен сосМариновани домати в собствен сос
29 Май
Доматите трябва да се облеят със собствения си сос. Когато това стане приберете тенджерата в хладилник. Салатата ще е готова за консумация след поне три дни престой в хладилника....
Телешко печено в собствен сосТелешко печено в собствен сос
10 Март
Загрейте фурната на 175 градуса. Намажете плешката с олио и я сложете в плитка тава с по-тлъстата страна отгоре. Натрийте месото със сол и черен пипер. Сложете ястието да се пече около 60-75 минути, като от време на време...
Горещ Шоколад с ромГорещ Шоколад с ром
05 Дек.
Ромът и шоколадът се смесват в затоплена чаша. Заливат се със сметана и се поръсват с шоколадови стърготини. Рецептата за горещ шоколад с ром е изпълнена. Ето че си имаме ароматна сгряваща напитка....
Шоколад в бутер тестоШоколад в бутер тесто
11 Дек.
Шоколадът се поставя в средата на вече разстиланото тесто. Тестото от двете страни нарязвате на тънки лентички, след това започвате да завивате шоколада, като прелитате лентичките....
Горещ шоколад с АмаретоГорещ шоколад с Амарето
05 Дек.
2
По желание може да настържете още черен шоколад за разкош във всяка чаша....