Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Пилето, в което ще се влюбитеИзважда се тавата и се сваля фолиото, връщаме във фурната и се запича до червено.
Поднасяме пилето, в което ще се влюбите с чаша бира и салата.
Добър апетит!...
07 Окт.
2
Баклавата на мамаОставяме да изстине и заливаме баклавата.
Оставяме поне едно денонощие баклавата, за да се напои хубаво....
01 Февр.
2
Баклавата на бабаРазтапяме пакетчето масло и поливаме баклавата. Слагаме да се пече в загряла фурна на 180 градуса. След като е готова я оставяме да се охлади и я режем на квадрати. Приготвяме сиропа....
08 Януари
Сладки Линцер за празника на влюбенитеСлед това сладките Линцери се слепват две по две и се съхраняват в кутия, като между редовете сладки се поставя хартия за печене.
Да ви е сладко с моите сладки Линцер за празника на влюбените!...
15 Февр.
Пармезанови гризини за празника на влюбенитеТестото се разточва на правоъгълна кора, нарязва се на ленти и се завиват на фитили....
13 Февр.
Баклава на хапкиЗаливаме студените баклавички с горещия сироп.
Оставяме поне 1 нощ да поеме сиропа и тогава консумираме баклава на хапки....
21 Дек.
Баклава на рулцаПарчетата нареждате в тава и печете на 150 градуса, докато съвсем леко покафенеят. През другото време смесвате в тенджерка 2 ч.ч. захар с 3 ч.ч. вода. Слагате на котлона, докато захарта се разтопи....
10 Януари
Баклава на рулцаОставете да се охлади.
Горещата баклава се залива с охладения сироп и десертът се прибира за 1 нощ в хладилник....
14 Януари
Коледна баклава на мидичкиСервираме коледния сладкиш на трапезата.
Ако ви е омръзнала класическата баклава, тази Коледа опитайте коледна баклава на мидички....
22 Дек.
2
Новогодишна баклава на розичкиГотовата баклава се пече в предварително загрята фурна на 170-180 градуса за около 20-30 минути.Трябва леко да се зачервят корите. След като извадим баклавата от фурната се оставя да изстине хубаво....
20 Дек.
Кексовата баклава на бабаБаклавата се разрязва на парчета и се залива с горещото олио и масло.
Печете кексовата баклава на баба в предварително загрята фурна на 180°C за около 35 минути....
08 Януари
Ориенталска баклава на охлювчетаОставете да изстине и полейте баницата с горещ захарен сироп, който се приготвя от чаша вода, чаша и половина захар, ванилия и канела.
Ориенталската баклава на охлювчета е готова!...
22 Окт.
Новогодишна баклава на ромбоидиЗалива се с останалита мазнина и печем баклавата на 170 градуса до златисто около 30-35 минути.
Изважда се и заливаме с охладен сироп. Оставете за една нощ да попие сиропа, става сочна и вкусна....
28 Дек.
Турска баклава на пуричкиТечността би трябвало да се е изпарила мъничко и сироът да се е сгъстил леко.
Залейте баклавата и не се притеснявайте, че ще остане поне 1 пръст на дъното, тя ще си го поеме....
23 Януари
Баклава на рулца със стафидиИзвадете изпечените рулца от фурната и оставете ги да се охладят. Залейте с хладкия сироп върху охладените баклавички.
Оставете баклавата да се охлади добре и да поеме добре сиропът....
19 Юли
Турска точена баклава на мидичкиПърво се приготвя сиропът, за да може да изстине, докато приготвяме баклавата. Водата, захарта и изстисканото парче лимон се слагат в съд на котлона. Варят се около 10-15 минути до леко сгъстяване....
27 Ноем.
Баклава на охлювчета с канелаСлед 4-5 чса обърнете сладките охлювчета, за да могат да се напоят и от другата страна.
След един ден са готови за поднасяне.
Баклавата на охлювчета с канела е много вкусна....
18 Януари
Специалната баклава на моя синПарче от тази баклава ще снимам и покажа на Коледа. Дотогава я забравям! :)
Специалната баклава на моя син е страхотна!...
11 Дек.
Баклавички на шишОбединете продуктите са сиропа в тенджера и поставете на силен огън да заври.
Оставете сиропа да ври 10 минути след завирането му. С помощта на голям черпак, заливате студените баклавички с горещия сироп....
09 Февр.
Баклава с разтегляни на ръка кориПрибавя се лимонтузуто (или лимоновият сок и настърганата кора) и веднага се сваля от огъня.
Завива се с кърпа и се оставя да престои една нощ, за да го попие.
Баклавата с разтегляни на ръка кори е готова....
24 Дек.
Сочна Баклава с орехи на ромбчетаНареждат се половината кори, между всяка се поръсва с разтопено масло, слагат се орехите, нареждат се и останалите кори.
Баклавата се нарязва, залива сe с останалото масло, и се пече на 160°С за около 1 1/2 час....
22 Септ.