Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Асафетида - тайното злато на индийската кухняАсафетида в своята същност представлява смола от дърво. Най-популярната ѝ употреба е като подправка. Типично е използването ѝ в индийската кухня....
17 Окт.
Защо картофът е неизменна част от трапезата на европееца?Всяка домакиня използва картофи за приготвянето на много вкусни ястия. Но дали сте се замисляли, скъпи дами и господа, кой е виновникът той да е на вашата трапеза днес?
Картофът можете да използвате за почти всичко...
24 Септ.
АсафетидаТя е незаменима подправка в индийската и аюрведичната кухня, където лукът и чесънът не са на особена почит. Успешно комбинира и двата аромата....
30 Юни
Световни кухни: Кубинска кухняКубинската кухня е повлияна от испанската, френската, африканската, арабската, китайската и португалската култури. Традиционната кубинска кухня е преди всичко селска кухня. Повечето ястия са пържени или задушени....
28 Ноем.
Световни кухни: Шанхайска кухняТова важи в пълна сила и за Шанхайската кухня, която придобива все по-голяма популярност....
30 Август
Круфини от моята кухняКруфините от моята кухня са много вкусни!
Източник: LudaEasyCook
Забележка: разкошен френски круфин, не само на вкус, а и на визия....
13 Май
Кулинарна употреба на АсафетидаОсен това асафетида била използвана и като антидот на опиума.
В народната медицина асафетида се използва като болкоуспокояващо средство....
06 Януари
Бриош – Brioches от моята кухняБриош – Brioches от моята кухня е много вкусен.
Източник: Cause It`s Always Delicious
Забележка: Традиционно бриошите нямат пълнеж, но може и да се сложи по желание....
14 Май
6
Скариди саганаки от моята кухняСкаридите саганаки от моята кухня са много вкусни!
Източник: Кулинарен блог на Мария Митева...
13 Май
Пилешка супа от моята кухняПилешката супа от моята кухня е много вкусна.
Източник: Бележките на Мама...
13 Май
2
Крем Брюле от моята кухняКремът Брюле от моята кухня е готов.
Източник: Френска кухня
Забележка: Изключително лесен и вкусен десерт. Ползвала съм горелка за приготвяне на карамел от посипаната захар....
13 Май
6
Ризото Миланезе от моята кухняРизотото Миланезе от моята кухня е много вкусно.
Източник: италианска кухня
Забележка: ВАЖНОТО Е разбъркване, малко течност, разбъркване и разбъркване....
13 Май
Млечна баница от моята кухняМлечната баница от моята кухня е чудна!
Източник: Моята майка
Забележка: Две шепи кори за мен означава една кора накъсана на парчета или срязана с ножица за по-лесно....
06 Май
Мокър сладкиш от турската кухняТака оформения мокър сладкиш от турската кухня поставете в хладилник, за да стегне за няколко часа преди сервиране....
17 Януари
1
Козуначени кифли от моята кухняФурна - 160-170 градуса.
Плоска тава с хартия за печене.
Работи се с миксер!
СТАРТЕР:
първо се започва със стартера, като се кипва водата в малък съд на котлон и се прибавя брашното. Разбърква се енергично, докато...
13 Окт.
3
Коледни Линцер сладки от моята кухняКоледните Линцер сладки от моята кухня са готови.
Източник: Приятел
Забележка: Бадемово брашно може да се направи от филиран бадем в блендер, като се смила до пудра....
14 Май
Сладка спаначена торта от турската кухняУкрасявате сладката спаначена торта от турската кухня по желание.
Аз украсих спаначения сладкиша с нар.
Източник: Resul Merve - Кулинарна мрежа...
24 Февр.
Шекерпаре - вкусен сладкиш от турската кухняСварете сиропа за сладкиша. Трябва да се охлади, докато вие се занимавате с тестото.
В купа разбийте маслото и захарта. Добавете яйцата, но отделете 1 жълтък за намазване на сладките.
Прибавете гриса заедно с ванилията...
12 Януари
Аюрведична медицина с АшвагандаМоже би най-популярната холистична лечебна система в света днес е Аюрведа. Нейните принципи почиват на разбирането, че най-добрите лечебни практики са свързани с растителни продукти, а здравето и качеството на живота като...
29 Юли
Попска яхния със свинско от моята кухняПопската яхния със свинско от моята кухня съм я приготвила в тенджера под налягане.
Свинското се нарязва на хапки, като се почиства, ако има някъде жилки....
13 Май
Ястието на младоженеца специалитет от османската кухняЯстието на младоженеца е специалитет от османската кухня.
Представям ви едно вкусно ястие от османската кухня, чието наименование ми е трудно да преведа Damat Paçası....
20 Април
Баклава с богата плънка от гръцката кухняНамажете тава, подходяща на размера на корите, с олио и започнете да редите корите от пакета, като ги мажете с малка част от олиото....
06 Февр.
Лесна баница без кори от гръцката кухняЛесната баница без кори от гръцката кухня е готова....
03 Март
1
Кимионът е неизменна съставка на Гарам МасалаВ индийската кулинарна традиция гарам масала представлява подправка, получена при едновременното смилане и смесване на различни подправки. В най-честия случай преди това те се изпичат. Веднага след смилането им започват...
23 Април