Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Приготвяне на домашно ГХИВинаги купувам от магазина ГХИ, въпреки че във фризера ми задължително има 500 г поне домашно краве масло.
На скоро обаче моя колежка каза, че сама си го прави и с нейни напътствия направих и аз в кукъра - Philips. Разбира...
21 Окт.
Шаран, приготвен в тестоОт друга страна се твърди, че ако има миризма самият шаран, приготвен по този начин, тестото поема тази миризма и вашият шаран, приготвен в тесто няма да мирише....
09 Дек.
Омлет, приготвен в тостерЯйцата се разбъркват, заедно с натрошеното сирене, настъргания кашкавал и ситно нарязаните домати.
Добавя се копърът и сместа се изсипва във вече загрелия тостер....
17 Дек.
1
Козунак, приготвен с миксерПриготвената прясна мая се поставя в купа със затоплено прясно мляко, лъжица захар и две лъжици брашно. Разбърква се и се оставя настрани, за да се активира.
Трите яйца се поставят в купата на миксера заедно със захарта...
25 Април
Вкусен козунак, приготвен в хлебопекарнаЯйцето и жълтъкът се слагат в каничка с деления. Долива се прясно мляко, докато стигне до 255 мл. Към течните съставки се добавя захарта заедно с течния подсладител и се разбива добре. Добавят се разтопеното масло, ванилената...
03 Април
Супа БуябесПочистете рибата и морските дарове. Сложете костите от рибата в тенджера с половината от лука и копъра. Сипете вода и кипнете за 15-тина минути, за да се получи рибен бульон. Махнете костите.
Загрейте зехтина, добавете...
08 Март
Омлет с грах, приготвен в тостер за сандвичиВ една дълбока чиния слагаме малко грах и го намачкваме с вилица. Добавяме яйцата и ги разбиваме в същата купа.
Натрошаваме сирене - колкото искаме, и режем кашкавала на кубчета.
Нарязваме вътре и маслините, добавяме...
26 Януари
История и приготвяне на фондюПриготвянето на фондю е много забавно, тъй като при него участват както гостите, така и домакините....
03 Юни
1
История и традиции в приготвянето на локумПо-късно в историята, локумът успял да покори и сърцата на английските аристократи. Той намерил своето почетно място в свещената им чаена церемония....
12 Май
3
История и приготвяне на класически френски Петел с виноИстория на кок о вен - френски петел с вино
Макар някои историци да търсят корените на този френски специалитет още от времето на галите, първите писмени сведения за приготвянето на бавно задушаван във вино петел се появяват...
06 Юни
Домашно приготвени талиателиМоже да ги приготвите веднага със сос за паста по избор или да приберете в хладилника.
Домашно приготвените талиатели са готови....
22 Февр.
Домашно приготвени кориВ хладка вода се изсипва брашното и се разбърква.
Капват се 5-6 капки олио и щипка сол. Омесва се средно твърдо тесто.
От тестото се откъсват топки с големина на мандарини.
Разточват се върху набрашнена повърхност...
30 Дек.
1
Домашно приготвена саздърмаНарязваме си овнешкото месо заедно с костите на парчета по на около 100 грама.
Не махаме кокалите, защото в тях има желатин, а той ни е необходим за рецептата за саздърмата.
Поставяме ги в студена вода за час-два....
17 Дек.
Домашно приготвена сланинаСъс студена вода измиваме сланината и я нарязваме на парчета. На дъното на малко каче слагаме морска сол, като правим пласт около 2 пръста дебелина.
Над него нареждаме праз, нарязан на ивици. Най-отгоре поставяме сланината...
27 Януари
3
Домашно приготвена трескаВ тенджера сложете посолените парчета треска, залейте с 200 мл студена подсолена вода, сипете млякото и задушавайте около 40 мин. на тих огън.
Подредете задушената риба върху плато, гарнирайте с варените картофи, залейте...
03 Дек.
Домашно приготвени крекериТези домашно приготвени крекери са идеални за вечер с приятели или просто така, докато гледате филм....
07 Ноем.
Домашно приготвена ментаВ тенджера на котлона загряваме водата със захарта, за да се разтвори.
Охлаждаме, добавяме ракията + капките + боята измиваме със спиртомер, трябва да бъде 37-39 градуса.
При необходимост наливаме по малко вода към...
17 Септ.
1
Домашно приготвена подправкаДомашната подправка ползвам за всякакъв вид ястия, но най-много за приготвяне на супи....
15 Септ.
Пиле Качаторе - вкусна история и традиции в приготвянетоИстория на пиле Качаторе
Произходът на термина alla cacciatora може да бъде проследен до древната тосканска традиция за лов на дивеч в гората и приготвянето му директно на място с наличните съставки....
18 Окт.
Домашно приготвен суджукМесата смиламе с машинка за кайма.
Поставяме в дълбок съд и към тях прибавяме подправките.
Омесваме добре, след което оставяме на хладно да престоят за едно денонощие.
На другия ден пълним в черва, като ги окачаме...
01 Дек.
Домашно приготвен бахурБъбреците, сърцата и дробът измиваме добре с вода. Измиваме добре ориза, изсипваме вода и оставяме да набъбне в тенджерата на котлона. Праза нарязваме съвсем ситно.
Месата накълцваме или минаваме през машинка с едър нож...
28 Ноем.
1
Домашно приготвен катъкОвчето мляко сипваме в съд и поставяме на водна баня и оставяме да ври за около 2 часа. След като е готово, оставяме на страна, за да се охлади.
В купичка слагаме солта, киселото мляко, маята и малко прясно мляко.
Разбъркваме...
28 Ноем.
3
Домашно приготвена Турска траханаЕдна много стара рецепта за домашна турска трахана е тази.
Измиваме и изчистваме всички зеленчуци, нарязваме на едри парчета и слагаме в тенджера под налягане, отгоре добавяме всички зелени подправки, доливаме литър вода...
23 Февр.
Домашно приготвено бутер тестоЗа 1 част от тестото смесваме брашното със солта, постепенно добавяме водата и замесваме еластично тесто, което след това увиваме в стреч фолио и прибираме в хладилника.
За 2 част от бутер тестото слагаме двата пакета...
10 Февр.