Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Пилето, в което ще се влюбитеПилето, в което ще се влюбите
07 Окт.
2
Изважда се тавата и се сваля фолиото, връщаме във фурната и се запича до червено. Поднасяме пилето, в което ще се влюбите с чаша бира и салата. Добър апетит!...
Как се прави мляко от лимецКак се прави мляко от лимец
25 Окт.
Как се прави мляко от лимец? В следващата рецепта ще научите целия процес. Накиснете лимеца в половин литър вода и оставете да престои така поне 2 часа....
Нов сорт български домат се продава на пазараНов сорт български домат се продава на пазара
09 Февр.
1
От института за зеленчукови култури Марица–Пловдив създадоха нов сорт български домат, който носи името Розово сърце. На пазара вече се продават семена от него....
Уникална бира от лимец създадоха български учениУникална бира от лимец създадоха български учени
13 Февр.
По напълно нова технология българските учени от Селскостопанската академия създадоха бира от лимец по проекта Лимецът – древна иновация....
Млечните продукти ще се изнасят на пазараМлечните продукти ще се изнасят на пазара
28 Април
Експертите добавят и че българските производители също злоупотребяват с употребата на пестициди....
Изнасят 90 процента от българските малиниИзнасят 90 процента от българските малини
01 Юли
Близо 90 процента от българските малини се изнасят в чужбина....
ЛимецЛимец
28 Февр.
4
Ползи от лимец Едно от най-важните предимства на лимеца е, че той не съдържа холестерол....
Български качамакБългарски качамак
20 Януари
12
Маслото се сгорещява в тиган и се сипва червеният пипер. Разбърква се. Качамакът се разсипва по чинии и се ръси с натрошено сирене. Полива се с пиперосаното масло....
Сорт ТамянкаСорт Тамянка
23 Март
Много винопроизводители заложиха на този сорт в последните години и го промотират като типично български сорт грозде за бели вина....
Ето кои са най-продаваните български храни в чужбинаЕто кои са най-продаваните български храни в чужбина
17 Август
Мед Над 60% от произвеждания български мед се изнася в чужбина, като всяка година у нас се произвеждат 11 хиляди тона мед, а 7 тона от тях се изнасят....
Лазаня по българскиЛазаня по български
26 Април
След 25 мин, когато махнем фолиото, добавяме заливката и печем лазанята по български до готовност около 15 мин....
Тортия по българскиТортия по български
08 Януари
30
Картофите се сваряват до леко омекване. После се нарязват на тънки кръгчета. Разбиват се яйцата, слагат се подправките и се изливат върху картофите....
Тирамису по българскиТирамису по български
24 Февр.
13
Разделяме жълтъците от белтъците. С миксер разбиваме жълтъците с пудрата захар като прибавяме към тях постепенно изварата, киселото и прясно мляко. Белтъците, разбити на сняг, прибавяме постепенно към жълтъците, като разбъркваме...
Български коледни сладкиБългарски коледни сладки
17 Дек.
1
Сложете да се пекат в загряна фурна на 170 градуса до приятен загар....
Традиционен български сладкишТрадиционен български сладкиш
14 Март
3
Върнете във фурната да се изпече до порозовяване на белтъка....
Български ябълков пайБългарски ябълков пай
01 Окт.
Голямата топка тесто се разточва върху набрашнен плот с диаметър по-голям от тавата, в която ще печем, а тя е 20 см....
Шот Български флагШот Български флаг
20 Януари
За да се получи на пластове, добавяме съставките една по една в указания ред.. Наливаме ги бавно с помощта на малка лъжичка....
Вкусен български козунакВкусен български козунак
01 Май
Млякото се загрява заедно с олиото и захарта. Отстранява се да се поохлади. Към пресятото брашно се прибавят останалите продукти и шупналата мая....
Традиционен Български ГювечТрадиционен Български Гювеч
05 Февр.
21
В същата мазнина се запържва леко ситно нарязаният лук и се прибавя част от ситно нарязаните червени домати и червеният пипер. Връща се месото, посолява се, залива се с гореща вода и виното и се оставя да заври....
Класически Български ТараторКласически Български Таратор
04 Май
7
Добавя се разбитото с водата кисело мляко и се разбърква, може да добавите кубчета лед и да намалите количеството на водата. Вашият освежаващ традиционен български таратор е готов!...
Шакшука по българскиШакшука по български
09 Дек.
Разбърква се с дървена лъжица, посолява се на вкус, прибавя се черният пипер. След това с лъжицата се правят "гнезда" в соса и се чукват яйцата. Оставя се на котлона за около 5 минути и след това се отстранява....
Класически български шницелиКласически български шницели
30 Септ.
Гребвайте с лъжица от сместа и слагайте в тигана, като леко приплесквате, за да се оформи шницел. Класическите български шницели са много вкусни....
Традиционен Български КачамакТрадиционен Български Качамак
29 Юни
Сложете българския качамак да се пече за около 15 минути на високи градуси. Поръсете го с червен пипер. Щом се охлади Традиционният Български Качамак, го разрежете на парчета и му се насладете....
Български коледни сладкиБългарски коледни сладки
17 Дек.
1
Сложете да се пекат в загряна фурна на 170 градуса до приятен загар....
Тортия по българскиТортия по български
08 Януари
30
Картофите се сваряват до леко омекване. После се нарязват на тънки кръгчета. Разбиват се яйцата, слагат се подправките и се изливат върху картофите....