Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Пилето, в което ще се влюбитеИзважда се тавата и се сваля фолиото, връщаме във фурната и се запича до червено.
Поднасяме пилето, в което ще се влюбите с чаша бира и салата.
Добър апетит!...
07 Окт.
2
Как се прави мляко от лимецКак се прави мляко от лимец? В следващата рецепта ще научите целия процес.
Накиснете лимеца в половин литър вода и оставете да престои така поне 2 часа....
25 Окт.
Нов сорт български домат се продава на пазараОт института за зеленчукови култури Марица–Пловдив създадоха нов сорт български домат, който носи името Розово сърце. На пазара вече се продават семена от него....
09 Февр.
1
Уникална бира от лимец създадоха български учениПо напълно нова технология българските учени от Селскостопанската академия създадоха бира от лимец по проекта Лимецът – древна иновация....
13 Февр.
Млечните продукти ще се изнасят на пазараЕкспертите добавят и че българските производители също злоупотребяват с употребата на пестициди....
28 Април
Изнасят 90 процента от българските малиниБлизо 90 процента от българските малини се изнасят в чужбина....
01 Юли
ЛимецПолзи от лимец
Едно от най-важните предимства на лимеца е, че той не съдържа холестерол....
28 Февр.
4
Български качамакМаслото се сгорещява в тиган и се сипва червеният пипер. Разбърква се.
Качамакът се разсипва по чинии и се ръси с натрошено сирене. Полива се с пиперосаното масло....
20 Януари
12
Сорт ТамянкаМного винопроизводители заложиха на този сорт в последните години и го промотират като типично български сорт грозде за бели вина....
23 Март
Ето кои са най-продаваните български храни в чужбинаМед
Над 60% от произвеждания български мед се изнася в чужбина, като всяка година у нас се произвеждат 11 хиляди тона мед, а 7 тона от тях се изнасят....
17 Август
Лазаня по българскиСлед 25 мин, когато махнем фолиото, добавяме заливката и печем лазанята по български до готовност около 15 мин....
26 Април
Тортия по българскиКартофите се сваряват до леко омекване. После се нарязват на тънки кръгчета.
Разбиват се яйцата, слагат се подправките и се изливат върху картофите....
08 Януари
30
Тирамису по българскиРазделяме жълтъците от белтъците. С миксер разбиваме жълтъците с пудрата захар като прибавяме към тях постепенно изварата, киселото и прясно мляко.
Белтъците, разбити на сняг, прибавяме постепенно към жълтъците, като разбъркваме...
24 Февр.
13
Български коледни сладкиСложете да се пекат в загряна фурна на 170 градуса до приятен загар....
17 Дек.
1
Традиционен български сладкишВърнете във фурната да се изпече до порозовяване на белтъка....
14 Март
3
Български ябълков пайГолямата топка тесто се разточва върху набрашнен плот с диаметър по-голям от тавата, в която ще печем, а тя е 20 см....
01 Окт.
Шот Български флагЗа да се получи на пластове, добавяме съставките една по една в указания ред..
Наливаме ги бавно с помощта на малка лъжичка....
20 Януари
Вкусен български козунакМлякото се загрява заедно с олиото и захарта. Отстранява се да се поохлади. Към пресятото брашно се прибавят останалите продукти и шупналата мая....
01 Май
Традиционен Български ГювечВ същата мазнина се запържва леко ситно нарязаният лук и се прибавя част от ситно нарязаните червени домати и червеният пипер. Връща се месото, посолява се, залива се с гореща вода и виното и се оставя да заври....
05 Февр.
21
Класически Български ТараторДобавя се разбитото с водата кисело мляко и се разбърква, може да добавите кубчета лед и да намалите количеството на водата.
Вашият освежаващ традиционен български таратор е готов!...
04 Май
7
Шакшука по българскиРазбърква се с дървена лъжица, посолява се на вкус, прибавя се черният пипер.
След това с лъжицата се правят "гнезда" в соса и се чукват яйцата.
Оставя се на котлона за около 5 минути и след това се отстранява....
09 Дек.
Класически български шницелиГребвайте с лъжица от сместа и слагайте в тигана, като леко приплесквате, за да се оформи шницел.
Класическите български шницели са много вкусни....
30 Септ.
Традиционен Български КачамакСложете българския качамак да се пече за около 15 минути на високи градуси.
Поръсете го с червен пипер.
Щом се охлади Традиционният Български Качамак, го разрежете на парчета и му се насладете....
29 Юни
Български коледни сладкиСложете да се пекат в загряна фурна на 170 градуса до приятен загар....
17 Дек.
1
Тортия по българскиКартофите се сваряват до леко омекване. После се нарязват на тънки кръгчета.
Разбиват се яйцата, слагат се подправките и се изливат върху картофите....
08 Януари
30