Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Говежди език с кисело-сладък сосЗалейте със студена вода почистения и измит телешки език заедно с нарязаните лук, морков и магданозен корен, дафиновите листа, черния пипер и солта и варете, докато езика омекне.
Извадете готовия език и го потопете в студена...
04 Дек.
Паниран свински езикИзчистете и измийте свинския език.
Сварете го в подсолена вода с едно кубче зеленчуков бульон.
Охладете и обелете езикът и го нарежете на филийки.
Всяка филийка намажете с горчица от двете страни....
25 Май
2
Пушен свински езикСлед като е готов пушеният свински език, го нарязваме на тънко и го поръсваме пожелание със сминдух....
28 Януари
Свински език панеПоднесете панирания свински език с гарнитура от картофена салата, печени или пържени картофи или друго по избор....
11 Дек.
Свински Език ЯхнияПоставяме езика в съд заедно с бахара и дафиновия лист да се вари. След като е готов вадим и докато е още топъл го обелваме.
Нарязваме зеленчуците. В тиган запържваме всички зеленчуци в олиото....
08 Април
Свински език чорбаПреди да поднесете свинския език чорба, сипете лъжица от тази смес отгоре....
02 Август
Печен свински езикТака обработен, свинският език може да се прибере в хладилник или фризер.
За печен свински език поставяме парченцата в тавичка. Подправяме със сол и черен пипер на вкус....
21 Септ.
Паниран свински езикИзчистете и измийте свинския език.
Сварете го в подсолена вода с едно кубче зеленчуков бульон.
Охладете и обелете езикът и го нарежете на филийки.
Всяка филийка намажете с горчица от двете страни....
25 Май
2
Бърза работилница: Домашни кнедлиРецепта за кнедли
Продукти: мляно месо: говеждо - 600 г, червен лук - 1 бр., чесън - 2 скилидки, сол - на вкус, смлян черен пипер - на вкус, вода - 30 мл, пипер - 0. 5 бр....
10 Юли
Бърза работилница: Как да готвим миди?Как да приготвите мидите, ако току-що сте ги купили от магазина?
Пресните морски дарове се приготвят в един и същи ден или в краен случай те могат да се съхраняват в хладилник за максимум два дни....
06 Август
Подходящи подправки за свински езикПрибавяме и факта, че не е толкова скъп продукт, а вариантите да си го приготвите са безброй....
01 Април
Два апетитни начина да приготвим говежди мозъкКогато приготвяме някое празнично меню за семейството си или просто сме поканили приятели на гости, често се чудим какво да поднесем, освен традиционните пържоли, които са втръснали на всички....
30 Май
Свински език в гювечеАз ползвам изключително много тенджера под налягане и там са ми необходими 20 - 25 минути, за да сваря езиците.
Докато приготвям зеленчука, успоредно приготвям и варя езика. Така всичко ми е готово успоредно....
21 Септ.
Терин от свински езикКашкавалът се нарязва на парчета, слага се в полиетиленова торбичка и се пуска във вряща вода да се разтопи. След това се изважда върху фолио и се разточва.
Оставя се да изстине и се нарязва на ленти....
31 Окт.
Свински език с картофиСлагаме свинския език в тенджера в подсолена вода да се свари, заедно с дафиновия лист, бахара и черния пипер на зърна....
30 Януари
Свински език на скараВ подсолена вода поставяме добре измития свински език и варим за около 20 минути.
Когато изтече времето, към водата добавяме едро нарязаните корени за супа, черния пипер, дафиновия лист и оцета....
12 Май
Свински Език по ЛовджийскиВ тенджера в леко подсолена вода сложете 1 бр. дафинов лист и няколко зрънца черен пипер, сварете свинския език до готовност /60-90 минути/.
Изчакайте да изстине и нарежете свински език на филийки....
22 Март
Сандвичи със свински езикРазполовете филийките, така че да се получат триъгълници. Намажете ги със сметановия дип и отгоре гарнирайте с парчета свински език.
Поднесете с гарнитура от кисели краставички или по ваш избор....
19 Август
Чорба от свински езикОставете да къкри за 30 минути и накрая овкусете с подправките. Свалете тенджерата от котлона и застройте с разбитото със сметаната яйце.
Прибавете накълцан пресен магданоз....
12 Март
1
Терин от свински езикКашкавалът се нарязва на парчета, слага се в полиетиленова торбичка и се пуска във вряща вода да се разтопи. След това се изважда върху фолио и се разточва.
Оставя се да изстине и се нарязва на ленти....
31 Окт.
Свински ребърца Да си оближеш пръститеСвински ребърца се пекат във фурна, затоплена до 220 градуса, само на горен реотан до хрупкава коричка.
Сервират се със студена бира или червено вино!
Добър апетит!...
14 Септ.
1
Супа с варен свински езикСложете да се варят двата свински езика, ако има пяна трябва да я отстраните и след като се сварят извадете от бульона и нарежете на дребно....
02 Юли