Традицията за приготвянето на домашни кнедли е твърдо вкоренена в руската кухня. Изработени от висококачествени продукти по доказана рецепта, те замениха продуктите от магазина и се превърнаха в любимо ястие в много семейства. За кнедлите подгответе безквасно тесто и сочна плънка от едно или повече видове месо.
Има няколко вида кнедли: сибирски, уралски, амурски, далечно източни, московски, малки руски. В този майсторски клас ще намерите прости и доказани рецепти. Нека да готвим заедно!
Рецепта за кнедли
Продукти: мляно месо: говеждо - 600 г, червен лук - 1 бр., чесън - 2 скилидки, сол - на вкус, смлян черен пипер - на вкус, вода - 30 мл, пипер - 0. 5 бр.
Тесто: яйца - 1 бр., брашно - 600 г, вода - 250 мл, сол - 1 ч. л.
Начин на приготвяне:
1. За приготвянето на мляното месо пригответе месо, зеленчуци и подправки. Нарежете говеждото на малки парченца. Обелете лука и чесъна. Лукът и половината от чушката се нарязват на няколко части. Прекарайте всички съставки през месомелачка.
2. Добавете сол, смлян черен пипер и вода към мляното месо. След това омесете каймата с ръце, за да е сочна.
3. Пригответе обикновено безквасно тесто. За да направите това, пресейте брашното в дълбока купа. Направете кладенче в центъра.
4. Чукнете яйцето и добавете малко вода в кладенчето, добавете щипка сол. Внимателно започнете да месите тестото. Добавете останалата вода постепенно.
5. Замесете тестото. То трябва да бъде еластично. Поставете тестото в купа, покрийте с мокра кърпа и оставете да втаса за 30 минути.
6. Поръсете брашно върху работната повърхност, разделете тестото на две части и навийте всеки слой с дебелина около 2 мм.
7. Изрежете малки кръгове, поставете пълнежа в центъра на всеки. Стиснете ръбовете на всяка кнедла и слепете добре краищата на полумесеца.
8. Сложете водата върху огъня. По избор добавете дафинов лист за аромат. Когато водата кипне, сложете кнедлите в тенджерата. Сварете, разбърквайте от време на време, докато кнедлите се появят на повърхността. Изчакайте още няколко минути и изключете топлината. Сервирайте топли кнедли на масата с бульон, заквасена сметана, зеленчуци или с масло. Приятен апетит!
Препоръки:
• За да направите плънката за кнедлите вкусна и сочна, използвайте няколко вида месо.
• За да се оформи добре тестото, не приготвяйте голяма част наведнъж. Ако плънката е много, можете да замесите тесто отново.
• Можете да добавите естествени багрила към тестото за кнедли.
Така ще направите любимото си ястие не само вкусно, но и интересно.
• Кнедлите могат да се задушат на пара или да се пържат в тиган, този вариант ще се окаже не по-малко вкусен.
• Домашни кнедли за по-дълго време - замразете ги веднага след приготвянето. Важно е, плънката да не отдели сок преди замразяването.
Коментари