Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Всеки трети българин изневеряваДанните сочат, че всеки трети българин е изневерявал и дори е имал продължителна опасна връзка....
22 Май
7
Всеки трети страда от алергияВсеки трети човек на планетата страда от алергия, показват проучвания на Световната здравна организация. За нея лечение няма....
27 Април
Всеки трети - болен от хепатитКогато става дума за хепатит А, подобна представа не е далеч от истината....
05 Август
Пиян сладкишВ купа разбъркайте всички сухи съставки. Нарежете маслото на кубчета и заедно с бирата ги сложете на слаб огън да се затоплят леко. Бъркайте докато маслото се разтопи.
Разбийте двете яйца и към тях добавете сметаната....
29 Май
2
Пиян козунакИ аз обичам да си хапвам от тях по Великден, но винаги ми се иска да опитвам нови и нови варианти.
Ето защо този път ги приготвих с две нови плънки и мога да кажа, че догодина пак ще ги правя така....
12 Януари
Пиян хлябВ купа пресяваме брашното. Добавяме бакпулвера, захарта, солта, ситно нарязания босилек. Подправяме с черен пипер. Разбъркваме, за да се смесят добре съставките.
Малко по малко сипваме бирата, разбъркваме до пълно хомогенизиране...
28 Февр.
Пиян кексЗа приготвянето на пияния кекс, предварително накисвам шепа супени вишни без костилки в купа с ром.
Яйцата, захарта и ванилията се разбиват на пяна. Прибавя се млякото и ромът и се разбърква отново.
Брашното заедно...
17 Февр.
Пиян шаранКогато се изпържи с хубава червена, хрупкава коричка се изважда и се подрежда върху домакинска хартия да се изцеди мазнината.
Накрая се подреждат в чиния и отново се наръсват с микс от пиперите....
08 Дек.
Пиян шаранПочиставаме, измиваме и нарязваме на порции рибите.
Почистваме и нарязваме на дребно целината и лука и ги запържваме в сгорещено олио в дълбока тенджера, поръсваме с галетата.
Върху тях подреждаме парчетата риба и подправяме...
04 Дек.
1
Всеки трети кантар на пазара – ментеВсеки трети кантар на пазара е менте. Голяма част от измервателните уреди по пазарите в България не отговаря на изискванията. С тях производителите мамят клиентите....
29 Август
Пиян кокосов козунакТъй като се измесва продължително време, след изпичането му се оформят силно конци, които са характерни за всеки козунак....
09 Май
Коктейл Пиян бананПрясното мляко се смесва с двата вида ликьор.
Бананите се обелват и се нарязват на кръгчета, но няколко кръгчета се оставят настрана за украса.
Останалите кръгчета банани се добавят към сместа с ликьорите. Добавя...
01 Септ.
Пиян топъл шоколадШоколадът се начупва на парченца. Млякото се слага в тенджерка и се добавя шоколадът, захарта и канелата.
Загрява се на среден огън и се разбърква, докато шоколадът и захарта не се разтворят напълно.
Добавят се ромът...
03 Септ.
Травми от горещи страсти тормозят всеки третиОказва се, че всеки трети остава с леки и дори сериозни травми след секс. Нещо повече, не само авантюристичните пози но и определени места могат да се окажат коварни при интимните приключения....
12 Май
Подправката-зеленчук, която всеки диабетик трябва да хапваКардон е сред слабо познатите у нас подправки и растения. Отглеждането му е съсредоточено в Южна Европа и Средиземноморието.
Кардонът представлява многогодишно тревисто растение с големи, сочни листа и стъбла. Има много...
26 Ноем.
Ето какво хапва всеки ден моделът Миранда КерВечеря
За вечеря често хапва печено пилешко, подправено с лук, чесън, лимонов сок, розмарин, куркума....
21 Май
Пиян петел с картофиПетлето се слага да ври в подсолена вода. Оставя се да ври поне 20 минути след завирането. Трябва хубаво да се изпени, като бялата пяна се отстранява с лъжичка.
След като петлето се охлади, се маже отвътре и отвън с масло...
03 Септ.
Пиян заек в гювечПочиствам и измивам заека, нарязвам на порции. Смесвам сухите подправки без солта - двата вида пипер и розмарина със зехтина и намазвам хубаво всяко парче месо.
Покривам съда с фолио и прибирам за една нощ в хладилника...
20 Април
Пиян заек с горчицаИзмийте заека, подсушете го, порционирайте го и го овкусете със сол и черен пипер. Запържете скълцания лук в олиото. Долейте виното, а след малко и водата.
В друг дълбок съд сложете заешкото да се задушава с с бульона...
24 Юли
Пълнени чушки с месцеНакълцвам пилешкото месо на ситно, запържвам малко, добавят се нарязаният лук, морковите, оризът и накрая наситненият домат. Посолявам.
Слагам подправките: кимион, черен пипер, куркума, гьозум, червен пипер.
След като...
01 Септ.
1
Зимнина от заешко месцеКогато спрат да капят, извадете месото всяко парче хубаво осолете и напълнете бурканите, като слагате по няколко зърна черен пипер.
Притискайте плътно, за да не остава въздух между месото....
11 Февр.
Всеки трети не знае, че страда от високо кръвноВсеки трети пациент не знае, че е с високо кръвно, показват резултатите от акцията срещу хипертонията на \"Чайкафарма\"....
21 Септ.
Храни, които да изядете, когато ви се хапва сладкоПочти няма човек, който да не обича сладко. Сладкото в храната на асоциативно ниво се приема като награда за небцето и тялото.
Силно изявената любов към сладкото се дължи на факта, че при прием на прости въглехидрати...
11 Април
Пиян свински врат на фурнаСвинския врат се нарязва на еднакви по дебелина филийки - приблизително около 1, 5 - 2 см. Всяка се овкусява с черен пипер, шарена сол и пикантина.
В тиган със загрята мазнина пускаме оваляните в брашно парчета месо....
29 Ноем.
1