Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Спанак за всички сезониСпанак за всички сезони
29 Февр.
Лукът се задушава в мазнината и се запържва заедно с каймата и подправките. Добавя се оризът с 2 чаши хладка вода. Добавя се доматеното пюре и нарязаният спанак....
Любимата паста на всички децаЛюбимата паста на всички деца
28 Дек.
Това наистина е Любимата паста на всички деца....
Зеленчукова кремсупа за всички вкъщиЗеленчукова кремсупа за всички вкъщи
29 Март
1
Тях си добавяме в зеленчуковата кремсупа за всички вкъщи преди похапване....
Козунаци - всички от едно тестоКозунаци - всички от едно тесто
18 Април
За козунака всички продукти трябва да бъдат на стайна температура. Пресейте брашното в по-голям съд, в които ще месите....
Вълшебни ябълкови палачинки за всички възрастиВълшебни ябълкови палачинки за всички възрасти
08 Ноем.
Сервирайте вълшебните ябълкови палачинки за всички възрасти със сладка или солена плънка....
Топящи се Маслени КроасанчетаТопящи се Маслени Кроасанчета
15 Дек.
Топящите се Маслени Кроасанчета са страхотни....
Топящ се паниран кашкавалТопящ се паниран кашкавал
05 Май
Топящият се паниран кашкавал поднесете със свежа, зелена салата. Добър апетит!...
Салата Преливащи се цветовеСалата Преливащи се цветове
28 Януари
Сварват се морковът, цвеклото и целината. Изцеждат се и се поставят в купа, овкусява се със соса и се гарнира с маслините и магданоза....
Така се осолява сланинаТака се осолява сланина
02 Март
3
Ето така се осолява сланина....
Всички ползи от греяното вино на едно мястоВсички ползи от греяното вино на едно място
12 Дек.
Греяното вино, любимата напитка в суровите зими, определено е един от сигурните начини да се сгреем. Неслучайно я препоръчват и за здраве. Ето кои да 10-те ползи от греяното вино: Пази от диабет. Според проучване от...
Как се прави перлена захарКак се прави перлена захар
20 Април
На Люси Евтимова е с добавка на брашно, а по-точно: Към 3 супени лъжици захар се прибавя 1 с. л. брашно, разбърква се до паста, така се да се задържа в ръката, да е лепкава, прехвърля се върху хартия за печене и върху малко...
Палачинки, които не се късатПалачинки, които не се късат
11 Юни
5
Млякото леко се загрява. Яйцата се разбиват. Нишестето се смесва със захарта и солта и се разтваря в част от млякото. Добавят се останалото мляко и яйцата. Трябва да се получи гладка смес за палачинки....
Пиле Омъжи се за менПиле Омъжи се за мен
29 Март
1
Връща се пилето със сметана в тигана със соковете си, полива се няколко пъти с горещ сос и се добавя още 25 г масло, разбърква се. Добавят се и накъсани листа босилек....
Бухти, които се обръщат самиБухти, които се обръщат сами
14 Ноем.
4
Пържат се до зачервяване. Поръсват се топли с пудра захар. Бухтите, които се обръщат сами са готови....
Топящи се в устата бисквиткиТопящи се в устата бисквитки
06 Май
По принцип тези топящи се в устата бързи и икономични бисквитки може да се направят без кокосово масло само с олио ( 1ч.ч.) - аз имах и реших 50/50....
Как се прави шарена солКак се прави шарена сол
06 Юли
Как се прави шарена сол - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове. Смелете всички посочени подправки с помощта на мелачка. Посочено е, че солта е по желание....
Как се правят домашни тортелиниКак се правят домашни тортелини
27 Юли
Междувременно пригответе плънката, като пасирате в блендер всички посочени продукти. Разточете готовото тесто на тънка кора....
Бухти, които се обръщат самиБухти, които се обръщат сами
30 Ноем.
Щом се надуят, сами ще започнат да се обръщат. Щом са готови, поръсете бухтите, които се обръщат сами с пудра захар....
Бухти, които се обръщат самиБухти, които се обръщат сами
01 Април
Брашното се пресява заедно с бакпулвера и солта. Яйцата се разбиват леко с телена бъркалка. Към тях се прибавят киселото мляко, олиото, захарта и ракията. Постепенно се добавя брашното, като се бърка с лъжица....
Топящи се в устата манатаркиТопящи се в устата манатарки
27 Май
Щом станат леко златисти, се добавя маслото и нарязаният на ситно чесън и се пържат още няколко минути. Гъбите в масло се овкусяват с оцет и магданоз и се сервират още топли....
ФонтинаФонтина
10 Май
Състав на фонтина Фонтина притежава състав, който е богат на различни ценни вещества....
Всичко, което трябва да знаете за испанското виноВсичко, което трябва да знаете за испанското вино
04 Април
1
Всички продукти се смесват в кана и се подправят с коричка канела или карамфил. Културата на испанските вина е наслада както за специалистите в областта, така и за всеки обикновен консуматор....
Така се пече ципура на скараТака се пече ципура на скара
29 Септ.
Така се пече ципура на скара и се поднася с желаната гарнитура....
Така се прави блат за тортаТака се прави блат за торта
21 Септ.
Ето така се прави блат за торта....
Пилето, в което ще се влюбитеПилето, в което ще се влюбите
07 Окт.
2
Изважда се тавата и се сваля фолиото, връщаме във фурната и се запича до червено. Поднасяме пилето, в което ще се влюбите с чаша бира и салата. Добър апетит!...