Gotvach.bg»Статии»Кое за какво е полезно»Всички ползи от греяното вино на едно място

Всички ползи от греяното вино на едно място

Пламена M.Пламена M.
Джедай
2k
Греяно вино
Ръчна помпа приставка за бутилирана вода
Практичен аксесоар за вашия дом:
Ръчна помпа приставка за бутилирана вода
9.00 лв.

Греяното вино, любимата напитка в суровите зими, определено е един от сигурните начини да се сгреем. Неслучайно я препоръчват и за здраве. Ето кои да 10-те ползи от греяното вино:

Пази от диабет. Според проучване от 2009-та година, проведено в Канада, греяното вино намалява риска от диабет с до 13%.

Намалява холестерола. Пиенето на греяно червено вино от грозде сорт Темпранийо има значителен ефект върху холестерола. Това доказва проучване, проведено в Мадрид, Испания. Здравите участници в изследването са смъкнали нивата на лошия холестерол с 9%. Тези с висок холестерол го намалили с 12%.

Противовъзпалително действие. Консумацията на греяно вино възстановява нормалната функция на тъканите. Освен това се бори с болките, породени от артрита.

Полезно за костите. Американски доклад от 2000-та година доказва, че жените, пиещи от една до три чаши вино, имат по-голяма костна минерална плътност в тазобедрената област, отколкото въздържателите или пиещите повече.

вино с подправки

Бори Алцхаймер и засилва паметта. Естественото съединение ресвератрол, което се открива в червеното грозде, червеното вино, малините и тъмния шоколад, доказано действа благоприятно върху паметта. Той намалява негативното влияние на вредните молекули, проникващи в мозъчната тъкан и така предотвратяват опасността от заболяване от Алцхаймер.

Грижи се за сърцето. Полифенолите - антиоксидантите, които се откриват в червеното вино, намаляват риска от нежелано съсирване на кръвта и поддържат доброто състояние на кръвоносните съдове. Лекарите са категорични, че тези съединения са почти толкова ефективни, колкото хапчетата за сърце. Една чаша вино на ден намалява риска от инфаркт. И обратното – ако приемате по повече от две питиета, рискът скача рязко.

Пази от настинки. Чаша греяно вино седмично пази от пробиви в имунната система, както и развитието на настинка или вирус. В него има антиоксиданти, които се борят с инфекциите и предпазват клетките от въздействието на свободните радикали. Проведено през 2010-та година проучване показва, че приемът на 14 чаши вино седмично, в продължение на година, намаляват с 40 процента риска от развитие на настинка.

топло вино

Детоксикация. Особено ако добавите в греяното вино индийско орехче. Сместа пречиства черния дроб и бъбреците от токсините, които се натрупват там.

Срещу запек. Универсален лек срещу запек е греяното вино с добавен в него карамфил. Активните съставки на растението подобряват храносмилането, като увеличава стомашно-чревните ензими. Освен това има способността да увеличава подвижността на червата.

Подмладява кожата. В червеното вино се откриват активни съставки, като флавоноид, ресвератрол и танин, които активно помагат в борбата със стареенето на кожата. Освен като питие, може да се използва като маска за кожа. Греяното червено вино се втрива в кожата и се оставя да престои 10 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest