Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Свинска ягода - познавате ли тази ценна билка?Слабо разпространена, но много полезна е билката гърличе. Наричат я още свинска ягода заради нейните малки червени плодчета....
19 Ноем.
Горска ягодаГорската ягода е вкусен, но и много полезен плод с доказани здравословни ползи. Тя е станала част от традиционната народна медицина в България, където се използват не само плодовете, но и отвари от растението....
12 Дек.
Горската ягода - безценен природен извор на здравеКато дрога се използват листата на горската ягода. Сушат се на сянка. Изсушените листа имат светлозелен цвят и слаб горчив вкус....
04 Април
Народна медицина с горска ягодаАко разполагате с пресни горски ягоди, можете да излекувате кожни рани и екземи – просто намачкайте с вилица и сложете плода на раната. Билката помага също и при гнойни рани....
24 Февр.
Мелба горски плодНакрая украсете със стрък свежа мента и поднесете мелба горски плод!
Да ви е сладко!...
03 Август
Горските ягоди лекуват и разкрасяватГорската ягода има охлаждащ ефект и стимулира нервната система, действа добре при умора, обща слабост, безсилие....
16 Юни
Ледено Фрапе Горски плодПоставете в блендер горските плодове, леда, захарта, киселото и прясното мляко и пуснете да се смели всичко на максимална мощност за около 25 секунди....
03 Август
Сурова торта Горски плодНаправете карамеления сос, като сложите захарта в тиган и я карамелизирайте до гладък карамел, сипете сметаната и сложете маслото. Разбъркайте до разтопяване и махнете от котлона.
Направете крема, като сложите в купа сметаната...
05 Окт.
3
Къпината - вкусен плод и безценно лекарствоТези танини придават стягащ вкус на къпината, поради което се използва като заместител на чая.
Плодовете и листата на къпината имат тонизиращо и успокояващо действие....
09 Юли
Торта ЯгодаОтгоре декорираме с разтопен шоколад, украсяваме с плодчета ягоди и кокосови стърготини.
Честит Рожден Ден! :)...
07 Август
1
Да си направим сладко от горска ягодаГорската ягода е изключително вкусен и полезен плод. Плодовете ѝ се берат през месец юни.
Най-популярната употреба на горската ягода е като лекарствено средство в народната медицина....
21 Юни
Сос с билки и горчицаСъвет: Когато сосът от билки и горчица ще се използва като заливка на дивечово месо, можете да добавите с съставките и плодчета от хвойна....
30 Март
Отвара от билки за успокоениеВсички билки се смесват и поставят в чаша с вместимост 150 г.
Върху тях изсипваме врящата вода и оставяме да се запари за 5 минути.
Приема се по една малка чаша три пъти дневно....
23 Януари
Питка с билки за БлаговецРазбърква се маята в хладката вода със захарта и 2 с. л. брашно, да стане на кашичка. Оставя се за 10-15 минути да втаса.
Сипва се в средата на брашното, прибавя се олиото, солта и нарязани ситно листа розмарин и щедри...
25 Март
Вкусно пътешествие: Екзотичният плод ПанданусЛистата на дървото имат сладък вкус и приятен аромат. Могат да се консумират като зеленчук или под формата на подправка, която се използва за супи и основни ястия....
27 Март
Запарка от бял равнец - билка за женското здравеПожелавам ви здраве с тази запарка от бял равнец - билка за женското здраве....
28 Март
Пилешки дробчета с плод от хвойнаПилешките дробчета се измиват, изрязват се сухожилията и се режат на парченца.
В зехтинът се запържват пилешките дробчета, прибавят се лукът, чесънът, мащерката и черен пипер.
Държи се на огъня около 4 мин. Прибавя...
06 Март
Гергьовско печено с билки и зеленчуциПоднесете порциите месо със зеленчуците и полято със соса и свежи билки за украса. Ароматът е невероятен от микса от билки, а със съчетанието на агнешко - просто божествен!
Добър апетит!...
07 Май
6
Пресни картофки с билки на фурнаДа ви е вкусно!
Бележка: Спокойно можете да ползвате и други подправки, каквито вие предпочитате....
08 Юни
Пъдпъдъци, пълнени с билки на фурнаОтцедете от маринатата подсушете ги, осолете ги вътре и ги напълнете със смес от краве масло и нарязани ароматни билки.
По този начин ще получите наистина вкусни печени пълнени пъдпъдъци....
14 Окт.
Пролетно пиле с билки на жарЕто и моето предложение за невероятно вкусно пролетно пиле с билки на жар:
В купичка смесваме всички подправки (морската сол, чесъна на прах, девесила, розмарина, чубрицата, целината, черния пипер, кимиона) и зехтина и...
05 Дек.
4
Пълнозърнест хляб с билки и маслиниСмесваме ги със стритите билки и плънката ни е готова.
От тестото разточваме голям правоъгълник, с дебелина 1.5 см. По него равномерно разпределяме плънката.
Завиваме на руло....
23 Окт.