Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да се предпазим от инсултОсновното правило, което трябва да се спазва, за да се предпазите от инсулт, е да не преяждате....
12 Април
1
Какъв зехтин да изберем при готвене?Класически зехтин
Това е екстра върджин зехтин 20% плюс рафиниран зехтин. Тооката му на горене е 240 °C, което го прави по устойчив на високи температури - съответно и по-подхдящ за готвене....
15 Дек.
Как да предпазим близките от инсултВисокото кръвно налягане повишава риска от инсулт. Ако някой от близките ви е с кръвно 120/80 или 139/89 или по-високо, трябва да предприемете мерки....
13 Септ.
2
Как да готвите яйцата, за да се предпазите от салмонелаКак да готвите яйца, за да се предпазите?...
15 Август
Учени: Ето защо трябва да готвите с повече зехтин!Затова препоръките са зеленчуци да готвим с повече зехтин....
26 Юни
Как да се опазим от инсулт?За предпазване от инсулт се препоръчва консумацията на храни, съдържащи ненаситени мастни киселини и омега-3 киселини....
08 Ноем.
Любителите на зехтин са с по-нисък риск от инсултВъзрастните хора, които редовно използват зехтин за готвене и за салати, имат 41% по-малка вероятно да получат инсулт, от тези, които никога не са го използвали....
28 Април
1
За възстановяване след инсулт - чесново маслоПри парализа след инсулт пийте по 1 чаена лъжичка, 3 пъти на ден, 30-40 минути след хранене.
Рецептата е от книгата на Л. Михайлова – „Энциклопедия народной медицины. Золотая коллекция народных рецептов”, 2009....
17 Април
За разтривки след инсулт - жасминово маслоНапълнете буркан почти до горе с пресни цветове от жасмин без да ги тъпчете. Залейте със зехтин догоре и затворете плътно с капак.
Оставете буркана на слънце за 40 дни, като периодично разклащате....
17 Април
Как да замразим нахутЕто как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
07 Юли
Как да изсушим дренкиСтоплете 800 мл вода, добавете солта вътре и щом кристалчетата се затворят, залейте дренките. Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички....
18 Март
Как да карамелизираме лукЩом видите, че започва да се карамелизира, сипете оцета и 2-3 с.л. топла вода. Оставете да се изпари.
Топла вода се добавя още два пъти и се оставя да се изпари....
08 Януари
2
И със зехтин може да се гадаеЗехтинът служи не само на кулинарията, но и на врачките. В навечерието на големи религиозни празници те гадаят със зехтин дали ще се сбъднат мечтите....
28 Юни
Как да се предпазите от АлцхаймерХората могат да се предпазят от това заболяване. За целта обаче трябва да спазват седем правила. Учените продължават да работят, за да потвърдят със сигурност връзката между тези 7 рискови фактора и болестта Алцхаймер....
17 Септ.
1
Как да се предпазите от простатит?Не изпадайте в паника предварително - има прости начини, които могат да ви предпазят от простатит. Какви са те?
- Редовно се занимавайте с физически упражнения....
21 Август
Как да се предпазите от настинкиС настъпването на все по-студените зимни дни значително се увеличава броят на хората с простудни и инфекциозни заболявания. След лятото организмът ни има нужда от още време, за да се пренастрои към зимен режим.
Именно...
30 Март
ЗехтинТой като предишния вид зехтин се води единствен продукт на технологията студено пресоване.
Чист зехтин
Познат е още като зехтин за промишлена употреба....
30 Януари
2
ИнсултПревенция на инсулт
И така, за да се предпазим от инсулт е важно да водим здравословен начин на живот и да тренираме мозъка си. Принципа „здрав дух в здраво тяло” се оказва особено полезен....
26 Март
1
ИнсултДиагностициране на инсулт
На първо място, лекарите трябва да установят вида на инсулта....
29 Януари
За възстановяване след инсулт - масло от мащеркаИзползвайте до облекчение на състоянието след инсулт....
24 Юли
Тригуни Да си оближеш пръститеПредварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади.
Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
26 Септ.
1
Яхния Да си оближеш пръститеДобавям нарязаните на не много едро картофи, заливам с малко вода да се задушат, прибавям магданоз и подправките.
Разбърквам и местя в тенджера, заливам с топла вода да покрие картофите....
05 Февр.
Как да си направим пестоНа части добавете почистения, измит и подсушен босилек, продължавайте да счуквате.
Добавете пекориното и пармезана, а накрая налейте на тънка струйка зехтина.
Бъркайте до хомогенност....
19 Окт.
Как да сварим лесно кестениВече всички знаем как да сварим лесно кестени.
Насладете им се....
06 Август