Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Гулаб джамунЗахарта и водата се варят в тенджера за около 5 минути на слаб огън. Натрошете хляба и го залейте с млякото и се мачка, докато стане на каша.
Правят се малкитопчета и всяко едно от тях се добавя по една стафидка. Във водата...
29 Юни
2
Индийско Гулаб джамунПриготвя се захарният сироп от водата, захарта, кардамона и шафрана и се вари, докато не се получи сироп и се оставя на страна.
Първо се смесват сухото мляко, брашното, щипчица сол и сода за хляб, след това се добавят...
30 Юни
Сиропирани топчета (Гулаб джамун)Когато изстинат сиропираните топчета Гулаб джамун, са готови за сервиране....
06 Август
Индийски Гулаб ямуниСипете сиропа в голяма чиния, изсипете в нея индийските Гулаб ямуни и ги оставете да престоят така за 1 нощ преди да поднесете....
20 Ноем.
2
Индийски Гулаб ямуниСипете сиропа в голяма чиния, изсипете в нея индийските Гулаб ямуни и ги оставете да престоят така за 1 нощ преди да поднесете....
20 Ноем.
2
Индийски десерт с праскови и сливиПлодовият десерт може да се сервира както топло, така и студено....
01 Март
Индийски десерт КоракИзключително вкусен десерт, но много трябва да се внимава с него - заради количеството ядки е много тежък като храна.
Индийският десерт Корак е готов....
16 Окт.
Индийски десерт ДжелебиВ дълбока купа смесваме брашното, маята, нишестето и кардамона. Объркваме хубаво. След това добавяме олиото, топлата вода и млякото. Сместа се бърка хубаво, докато стане еднородна. Готовото тесто се оставя да втаса за около...
08 Август
Халава - индийски десертВсички продукти за сиропа се слагат в тенджерка и се варят на умерен огън.
Междувременно грисът се запържва в маслото за 10-тина минути.
Добавят се ореховите ядки и се разбърква. След още 2 минути се добавя и сиропът...
13 Септ.
1
Бърфи - десерт от моркови по индийскиРазстелете десерта в тавичка, оставете го леко да засъхне, разрежете го на парченца и украсете всяко с начукано кашу или с цяла ядка....
05 Юли
Расгула - уникално вкусния индийски десертИндийските десерти са изключително специфични и рецептата за Расгула не се различава. Представлява меки топки от извара, които са накиснати в охладен захарен сироп /виж галерията/....
26 Февр.
Турон - неустоимият испански коледен десертДнес това е най-разпространения коледен десерт, от който в Испания по празниците се продават тонове....
25 Февр.
Десерт с козунакКозунакът се нарязва на тънки филийки. Нареждат се в тава и се препичат в умерена фурна.
През време това се разбиват яйцата в прясното мляко, добавя се захарта и брашното.
Разбъркват се добре. Кремът е готов. Нареденият...
03 Февр.
Десерт с плодовеЯдките може предварително да се накиснат за няколко часа във вода.
След това всичко се блендира и овкусява с канела. Оставя се да стегне в хладилник.
Ако добавите 1-2 яйца, може и да се изпече като сладкиш....
31 Март
Десерт с маскарпонеСложете десерта с маскарпоне да стегне за 3 часа в хладилник. Поднесете обърнат върху чинийка със малко шоколадови стърготини....
16 Ноем.
3
Десерт с боровинкиДесертът се пече при 220 градуса. Охлажда се и се поръсва с ванилена захар.
Приготвяне на плънката: Боровинките се размразяват и отцеждат. Прибавя се захарта и се загряват до сгъстяване. Охлажда се....
01 Март