Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Гулаб джамунГулаб джамун
29 Юни
2
Захарта и водата се варят в тенджера за около 5 минути на слаб огън. Натрошете хляба и го залейте с млякото и се мачка, докато стане на каша. Правят се малкитопчета и всяко едно от тях се добавя по една стафидка. Във водата...
Индийско Гулаб джамунИндийско Гулаб джамун
30 Юни
Приготвя се захарният сироп от водата, захарта, кардамона и шафрана и се вари, докато не се получи сироп и се оставя на страна. Първо се смесват сухото мляко, брашното, щипчица сол и сода за хляб, след това се добавят...
Сиропирани топчета (Гулаб джамун)Сиропирани топчета (Гулаб джамун)
06 Август
Когато изстинат сиропираните топчета Гулаб джамун, са готови за сервиране....
Индийски Гулаб ямуниИндийски Гулаб ямуни
20 Ноем.
2
Сипете сиропа в голяма чиния, изсипете в нея индийските Гулаб ямуни и ги оставете да престоят така за 1 нощ преди да поднесете....
Индийски Гулаб ямуниИндийски Гулаб ямуни
20 Ноем.
2
Сипете сиропа в голяма чиния, изсипете в нея индийските Гулаб ямуни и ги оставете да престоят така за 1 нощ преди да поднесете....
Индийски десерт с праскови и сливиИндийски десерт с праскови и сливи
01 Март
Плодовият десерт може да се сервира както топло, така и студено....
Индийски десерт КоракИндийски десерт Корак
16 Окт.
Изключително вкусен десерт, но много трябва да се внимава с него - заради количеството ядки е много тежък като храна. Индийският десерт Корак е готов....
Индийски десерт ДжелебиИндийски десерт Джелеби
08 Август
В дълбока купа смесваме брашното, маята, нишестето и кардамона. Объркваме хубаво. След това добавяме олиото, топлата вода и млякото. Сместа се бърка хубаво, докато стане еднородна. Готовото тесто се оставя да втаса за около...
Халава - индийски десертХалава - индийски десерт
13 Септ.
1
Всички продукти за сиропа се слагат в тенджерка и се варят на умерен огън. Междувременно грисът се запържва в маслото за 10-тина минути. Добавят се ореховите ядки и се разбърква. След още 2 минути се добавя и сиропът...
Бърфи - десерт от моркови по индийскиБърфи - десерт от моркови по индийски
05 Юли
Разстелете десерта в тавичка, оставете го леко да засъхне, разрежете го на парченца и украсете всяко с начукано кашу или с цяла ядка....
Индийски ябълков десертИндийски ябълков десерт
28 Февр.
Този десерт се сервира топъл, но може да се поднесе и студен....
Расгула - уникално вкусния индийски десертРасгула - уникално вкусния индийски десерт
26 Февр.
Индийските десерти са изключително специфични и рецептата за Расгула не се различава. Представлява меки топки от извара, които са накиснати в охладен захарен сироп /виж галерията/....
Турон - неустоимият испански коледен десертТурон - неустоимият испански коледен десерт
25 Февр.
Днес това е най-разпространения коледен десерт, от който в Испания по празниците се продават тонове....
Десерт с грисДесерт с грис
20 Януари
1
Десертът с грис е готов....
Десерт с дюляДесерт с дюля
15 Февр.
Сервирайте охладен десерта с дюля....
Десерт с диняДесерт с диня
20 Юли
Сервирайте в десертна чиния....
Десерт с козунакДесерт с козунак
03 Февр.
Козунакът се нарязва на тънки филийки. Нареждат се в тава и се препичат в умерена фурна. През време това се разбиват яйцата в прясното мляко, добавя се захарта и брашното. Разбъркват се добре. Кремът е готов. Нареденият...
Десерт с булгурДесерт с булгур
15 Февр.
Разсипете десерта в купички и оставете да се охлади....
Десерт с тикваДесерт с тиква
21 Окт.
2
Печете 30 минути в умерена фурна и поднесете десерта топъл....
Десерт с плодовеДесерт с плодове
31 Март
Ядките може предварително да се накиснат за няколко часа във вода. След това всичко се блендира и овкусява с канела. Оставя се да стегне в хладилник. Ако добавите 1-2 яйца, може и да се изпече като сладкиш....
Десерт с кроасаниДесерт с кроасани
19 Май
Десертът се сервира охладен....
Десерт с маскарпонеДесерт с маскарпоне
16 Ноем.
3
Сложете десерта с маскарпоне да стегне за 3 часа в хладилник. Поднесете обърнат върху чинийка със малко шоколадови стърготини....
Десерт с боровинкиДесерт с боровинки
01 Март
Десертът се пече при 220 градуса. Охлажда се и се поръсва с ванилена захар. Приготвяне на плънката: Боровинките се размразяват и отцеждат. Прибавя се захарта и се загряват до сгъстяване. Охлажда се....
Десерт с прасковиДесерт с праскови
07 Януари
Сервирайте десерта топъл....
Десерт с диняДесерт с диня
20 Юли
Сервирайте в десертна чиния....