Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
10 съвета за барбекюто на лятото…10 съвета за барбекюто на лятото…
18 Май
Сезонът на барбекюто е почти тук. Задава се пълен с аромати на градинска свежест, на залязващо слънце, на топъл дъжд и лято. И на изкушаващи сочни меса и вкусни зеленчуци. И не само!...
Желиран плодов сладкиш за лятотоЖелиран плодов сладкиш за лятото
30 Юли
Източник на този желиран плодов сладкиш за лятото: Иванка Ракова - Българските ястия и рецепти...
Испанска ябълкова супа за лятотоИспанска ябълкова супа за лятото
07 Март
Испанската ябълкова супа за лятото е готова. Разпределяме супата в купички, поръсваме със зехтина и сервираме....
Правилните храни за слънчева защита през лятотоПравилните храни за слънчева защита през лятото
07 Юли
Лятото е тук и кожата ни трябва да е добре защитена от силното слънце. За това може да ни помогне на само козметиката, но и храната....
Да си приготвим кисело зеле през лятото - защо не?Да си приготвим кисело зеле през лятото - защо не?
10 Август
1
Много домакини през лятото наблягат на приготвените по същия начин пълнени чушки или сармички от лозов лист или лапад например. Защо тогава да е странно да си приготвим и зелеви сарми насред лятото?...
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
07 Юли
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
08 Януари
2
Щом видите, че започва да се карамелизира, сипете оцета и 2-3 с.л. топла вода. Оставете да се изпари. Топла вода се добавя още два пъти и се оставя да се изпари....
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
18 Март
Стоплете 800 мл вода, добавете солта вътре и щом кристалчетата се затворят, залейте дренките. Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички....
Как да се храним лятотоКак да се храним лятото
23 Юли
Правилното отношение към готвенето и храненето са ключов фактор в здравословното хранене не само през лятото, но и през всички сезони....
Диетична кухня: Кои меса са подходящи и как да ги приготвямеДиетична кухня: Кои меса са подходящи и как да ги приготвяме
03 Февр.
Печеното месо се препоръчва да се приготви или на скара, или увито в тесто. То се усвоява по-лесно от пърженото или от по-продължително вареното....
Сос за печени месаСос за печени меса
27 Април
1
Сосът се посолява и се вари 20 минути, след което се заливат печеното месо....
Пълнена тиква с месаПълнена тиква с меса
20 Ноем.
Като режете капака, трябва да внимавате, защото трябва да е цял, а не счупен, реже се трудно (аз пробвах с нож за хляб, назъбен като трион) - капакът не бива да се реже много надолу, нито пък да е плитък....
Желиращ бульон от месаЖелиращ бульон от меса
04 Дек.
Бульонът се оставя да се утаи, прецежда се през сито, а после през намокрен и изцеден тензух. Оставя се в хладилник, за да желира....
Сос за варени месаСос за варени меса
17 Окт.
Прибавят се жълтъците, предварително разбити с малко вода, много внимателно, за да не се пресече сместа. Към получения сос за месо се прибавя маслото с разбиване. Подправя се с лимоновия сок и солта....
Сос за печени месаСос за печени меса
27 Април
1
Сосът се посолява и се вари 20 минути, след което се заливат печеното месо....
Кафяв сос за месаКафяв сос за меса
03 Април
Започнете да доливате към препеченото брашно бульон от варенето на месото, като непрекъснато разбивате. Разредете соса до желаната гъстота и оставете да ври около 5 минути....
Как да се храним през лятото?Как да се храним през лятото?
04 Юни
Правилното хранене през лятото ще позволи не само да приведете в ред вашата собствена фигура, но и да победите дефицита на витамини....
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
16 Ноем.
2
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
05 Февр.
Добавям нарязаните на не много едро картофи, заливам с малко вода да се задушат, прибавям магданоз и подправките. Разбърквам и местя в тенджера, заливам с топла вода да покрие картофите....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
26 Септ.
1
Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади. Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
Как да сварим лесно кестениКак да сварим лесно кестени
06 Август
Вече всички знаем как да сварим лесно кестени. Насладете им се....
Как да си направим пестоКак да си направим песто
19 Окт.
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Да се забавляваме семейно през лятотоДа се забавляваме семейно през лятото
17 Юни
През лятото има и достатъчно организирани събития на открито – проучете какво интересно предстои във вашия град и заведете семейството си на някакъв концерт, театър, кино....
Меден сос за печени месаМеден сос за печени меса
10 Ноем.
Ако вкусът ви е прекалено сладко-кисел, може да добавите щипка захар. Меденият сос за печени меса е чуден....
Пикантен кетчуп за печени месаПикантен кетчуп за печени меса
01 Август
Тази рецепта за домашен кетчуп се приготвя лесно и бързо, която сервирам към печени меса или сандвичи. Измивам доматите и ги смилам в блендер. Лютите чушки обработвам задължително с ръкавици....