Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да си направим пестоКак да си направим песто?
Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
19 Окт.
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове:
Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....
27 Януари
Как да си направим домашно краве сиренеДомашно сирене от краве мляко е толкова вкусно, че вече ще искате винаги сами да си го приготвяте.
За сиренето използвам домашно краве мляко....
20 Дек.
3
Как да си направим домашно филе ЕленаФилето Елена ще трябва да престои 2-3 седмици, като го държите под наблюдение да не мухляса или пресъхне.
Ето как да си направим домашно филе Елена....
03 Ноем.
Мармалад от мушмули в бурканиПрибавя се захарта и продължава да се бърка.
Готовата смес от мушмули се нанасипва в буркани и след това се кипват около 10 мин да дръне капачката.
Става много вкусен и ароматен мармалад от мушмули в буркани....
21 Дек.
Тригуни Да си оближеш пръститеПредварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади.
Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
26 Септ.
1
Свински ребърца Да си оближеш пръститеРебрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
14 Септ.
1
Мармалад от мушмулиМалко преди сладкото от мушмули да добие желаната гъстота, се добавя канелата. По желание може и карамфил да се добави.
Сладкото се налива в сухи бурканчета още докато е топло....
02 Февр.
Да си направим мармалад от шипкиОт пет килограма шипки трябва да се получи около два килограма мармалад от шипки....
05 Окт.
Бухтички-мушмулиЗабърквате тестото от всички продукти.
Оставяте за 10 минути, след което с намаслена чаена лъжичка пускате в сгорещена мазнина.
Поръсвате с пудра захар и сервирате....
26 Януари
2
Компот от мушмулиПочиствате върха на мушмулите и ги слагате в буркан.
Слагате захарта и наливате вода до ръба.
Запечатваш и вариш в казан, ако са много бурканите.
Когато ври половин, час са готови....
28 Юли
Напитка от мушмулиСложете пресните, узрели мушмули в дамаджана с широк отвор и ги залейте със захарния разтвор.
Дръжте ги стайна температура и след 2-3 дни напитката ще започне да ферментира....
22 Август
МушмулаМармалад от мушмули
Необходими Продукти: mушмули - 3 кг омекнали, захар - 1 кг, карамфил – няколко зрънца, канела – 1 пръчка
Начин на приготвяне: Сварете почистените плодове в малко вода, което ще ги направи още по-меки...
04 Дек.
3
Да си направим кичуриКичури могат лесно да се направят в домашни условия. Преди години бяха на мода тънките разноцветни кичури, което правеше създаването им в домашни условия трудна задача, но днес са на мода едрите кичури в различен цвят....
17 Юни
3
Да си направим хумусХумусът представлява една уникална паста от нахут и тахан. Тя е сред най-лесните за изпълнение рецепти, познати ни някога. Нужни са по-малко от десет минути. Често хумусът се сервира като разядка, като гарнитура...
14 Юли
Как да си приготвим сладко и мармалад от череши?Готовият черешов мармалад се сваля от котлона и се насипва също в подсушени буркани.
По претенциозните домакини, които искат фин черешов мармалад, могат да използват друг метод за приготвянето му....
14 Юли
2
Как да замразим нахутЕто как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
07 Юли
Как да изсушим дренкиОставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички.
Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
18 Март
Как да карамелизираме лукСложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар.
Прибавете захарта и объркайте добре....
08 Януари
2
Ягодов чийзкейк Ро СиБисквитите се смилат в блендер, заливат се с маслото и се слагат на дъното на форма за торта, притискат се леко и се слагат в хладилника да стегнат....
21 Септ.
1
Пържоли Изяж си пръститеПържолите се запържват леко. В йенска тенджера се редят 1 ред пържоли, 1 ред топено сирене и ред гъби. Отново следва ред пържоли, ред топено сирене, ред гъби.
Отгоре се залива с разбито кисело мляко. Най-отгоре пък се...
10 Февр.