Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да си направим пестоКак да си направим песто
19 Окт.
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Как да си направим домашна юфкаКак да си направим домашна юфка
12 Май
Вече знаете как да си направите домашна юфка. Добър апетит!...
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене
27 Януари
Как да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове: Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....
Как да си направим домашно краве сиренеКак да си направим домашно краве сирене
20 Дек.
3
Домашно сирене от краве мляко е толкова вкусно, че вече ще искате винаги сами да си го приготвяте. За сиренето използвам домашно краве мляко....
Как да си направим домашно филе ЕленаКак да си направим домашно филе Елена
03 Ноем.
Филето Елена ще трябва да престои 2-3 седмици, като го държите под наблюдение да не мухляса или пресъхне. Ето как да си направим домашно филе Елена....
Мармалад от мушмули в бурканиМармалад от мушмули в буркани
21 Дек.
Прибавя се захарта и продължава да се бърка. Готовата смес от мушмули се нанасипва в буркани и след това се кипват около 10 мин да дръне капачката. Става много вкусен и ароматен мармалад от мушмули в буркани....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
26 Септ.
1
Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади. Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
16 Ноем.
1
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
05 Февр.
Яхнията Да си оближеш пръстите е готова....
Свински ребърца Да си оближеш пръститеСвински ребърца Да си оближеш пръстите
14 Септ.
1
Ребрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
Мармалад от мушмулиМармалад от мушмули
02 Февр.
Малко преди сладкото от мушмули да добие желаната гъстота, се добавя канелата. По желание може и карамфил да се добави. Сладкото се налива в сухи бурканчета още докато е топло....
Да си направим мармалад от шипкиДа си направим мармалад от шипки
05 Окт.
От пет килограма шипки трябва да се получи около два килограма мармалад от шипки....
Бухтички-мушмулиБухтички-мушмули
26 Януари
2
Забърквате тестото от всички продукти. Оставяте за 10 минути, след което с намаслена чаена лъжичка пускате в сгорещена мазнина. Поръсвате с пудра захар и сервирате....
Компот от мушмулиКомпот от мушмули
28 Юли
Почиствате върха на мушмулите и ги слагате в буркан. Слагате захарта и наливате вода до ръба. Запечатваш и вариш в казан, ако са много бурканите. Когато ври половин, час са готови....
Напитка от мушмулиНапитка от мушмули
22 Август
Сложете пресните, узрели мушмули в дамаджана с широк отвор и ги залейте със захарния разтвор. Дръжте ги стайна температура и след 2-3 дни напитката ще започне да ферментира....
МушмулаМушмула
04 Дек.
3
Мармалад от мушмули Необходими Продукти: mушмули - 3 кг омекнали, захар - 1 кг, карамфил – няколко зрънца, канела – 1 пръчка Начин на приготвяне: Сварете почистените плодове в малко вода, което ще ги направи още по-меки...
Да си направим кичуриДа си направим кичури
17 Юни
3
Кичури могат лесно да се направят в домашни условия. Преди години бяха на мода тънките разноцветни кичури, което правеше създаването им в домашни условия трудна задача, но днес са на мода едрите кичури в различен цвят....
Да си направим хумусДа си направим хумус
14 Юли
Хумусът представлява една уникална паста от нахут и тахан. Тя е сред най-лесните за изпълнение рецепти, познати ни някога. Нужни са по-малко от десет минути. Често хумусът се сервира като разядка, като гарнитура...
Да си направим ароматизаторДа си направим ароматизатор
20 Февр.
Можете да си направите ароматизатор с подръчни средства....
Как да си приготвим сладко и мармалад от череши?Как да си приготвим сладко и мармалад от череши?
14 Юли
2
Готовият черешов мармалад се сваля от котлона и се насипва също в подсушени буркани. По претенциозните домакини, които искат фин черешов мармалад, могат да използват друг метод за приготвянето му....
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
07 Юли
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
18 Март
Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички. Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
08 Януари
2
Сложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар. Прибавете захарта и объркайте добре....
Ягодов чийзкейк Ро СиЯгодов чийзкейк Ро Си
21 Септ.
1
Бисквитите се смилат в блендер, заливат се с маслото и се слагат на дъното на форма за торта, притискат се леко и се слагат в хладилника да стегнат....
Пържоли Изяж си пръститеПържоли Изяж си пръстите
10 Февр.
Пържолите се запържват леко. В йенска тенджера се редят 1 ред пържоли, 1 ред топено сирене и ред гъби. Отново следва ред пържоли, ред топено сирене, ред гъби. Отгоре се залива с разбито кисело мляко. Най-отгоре пък се...