Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Тригуни Да си оближеш пръститеПредварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади.
Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
26 Септ.
1
Как да си направим пестоКак да си направим песто?
Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
19 Окт.
Свински ребърца Да си оближеш пръститеРебрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
14 Септ.
1
Как да си направим домашно сиренеНай-добре е да измервате температурата с кухненски термометър, но ако нямате, измерете с кутрето си - потопете и ако ви е добре в топлото мляко, но без да ви пари, значи това е правилната температура....
27 Януари
Как да си направим домашно краве сиренеДомашно сирене от краве мляко е толкова вкусно, че вече ще искате винаги сами да си го приготвяте.
За сиренето използвам домашно краве мляко....
20 Дек.
3
Как да си направим домашно филе ЕленаФилето Елена ще трябва да престои 2-3 седмици, като го държите под наблюдение да не мухляса или пресъхне.
Ето как да си направим домашно филе Елена....
03 Ноем.
Зеленчуци, богати на баластни веществаДоказателства за полезните свойства на баластните вещества
Американско проучване е тествало ефекта от приема на зеленчуци с високо съдържание на баластни вещества....
27 Дек.
Какво представляват баластните вещества?Произходът на баластните вещества е по-често растителен и в по-малко от случаите животински. Най-важните баластни вещества са целулоза и пектин....
02 Ноем.
Отвара след преяжданеОставете да се запари за 10-15 минути и прецедете отварата.
Сместа можете да овкусите с няколко капки масло от лимон.
Отварата се пие през целия ден....
27 Януари
Пилешки крилца за преяжданеМного вкусни пилешки крилца, от които действително се преяжда!
Пилешките крилца за преяждане са готови....
01 Август
Как да облекчите стомаха си след преяждане?Вижте още и кои храни са вредни след коледно преяждане....
08 Януари
Колко да ядем, за да сме сити, без да преяждамеСред основните правила за здравословен начин на живот е опазването от преяждане....
21 Август
Как да замразим нахутЕто как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
07 Юли
Как да изсушим дренкиОставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички.
Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
18 Март
Как да карамелизираме лукСложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар.
Прибавете захарта и объркайте добре....
08 Януари
2
Ягодов чийзкейк Ро СиБисквитите се смилат в блендер, заливат се с маслото и се слагат на дъното на форма за торта, притискат се леко и се слагат в хладилника да стегнат....
21 Септ.
1
Пържоли Изяж си пръститеПържолите се запържват леко. В йенска тенджера се редят 1 ред пържоли, 1 ред топено сирене и ред гъби. Отново следва ред пържоли, ред топено сирене, ред гъби.
Отгоре се залива с разбито кисело мляко. Най-отгоре пък се...
10 Февр.
Как да осигурим добър сън на бебето?Ето какво е важно да знаете, за да можете да осигурите добър сън на Вашето най-голямо съкровище:
1....
24 Септ.
Емоционално преяждане - как да спрем?Заедно с него ще работите върху причините за емоционалното преяждане.
Вижте още:
- Признаци на системно преяждане;
- Как да спрем с преяждането;
- Причини за често преяждане....
07 Август
Как да сварим лесно кестениВече всички знаем как да сварим лесно кестени.
Насладете им се....
06 Август
Как да спрем да преяждамеРазпознайте причините за преяждане
Първата стъпка за ограничаване на преяждането е да се определи какво го предизвиква. Водете дневник за храната, за да проследявате кога и защо сте склонни да преяждате....
16 Септ.
Пелмени по мой си начинНаправете не много твърдо тесто от брашното, яйце и водата, омесете го и оставете да си почива поне за 30 минути. От него след това оформете кори с дебелина 2-3 мм, а от тях с помощта на чаша изрежете кръгчета....
11 Юни
1