Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
16 Ноем.
1
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
05 Февр.
Яхнията Да си оближеш пръстите е готова....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
26 Септ.
1
Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади. Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
Как да си направим пестоКак да си направим песто
19 Окт.
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Свински ребърца Да си оближеш пръститеСвински ребърца Да си оближеш пръстите
14 Септ.
1
Ребрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
Как да си направим домашна юфкаКак да си направим домашна юфка
12 Май
Вече знаете как да си направите домашна юфка. Добър апетит!...
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене
27 Януари
Най-добре е да измервате температурата с кухненски термометър, но ако нямате, измерете с кутрето си - потопете и ако ви е добре в топлото мляко, но без да ви пари, значи това е правилната температура....
Как да си направим домашно краве сиренеКак да си направим домашно краве сирене
20 Дек.
3
Домашно сирене от краве мляко е толкова вкусно, че вече ще искате винаги сами да си го приготвяте. За сиренето използвам домашно краве мляко....
Как да си направим домашно филе ЕленаКак да си направим домашно филе Елена
03 Ноем.
Филето Елена ще трябва да престои 2-3 седмици, като го държите под наблюдение да не мухляса или пресъхне. Ето как да си направим домашно филе Елена....
Зеленчуци, богати на баластни веществаЗеленчуци, богати на баластни вещества
27 Дек.
Доказателства за полезните свойства на баластните вещества Американско проучване е тествало ефекта от приема на зеленчуци с високо съдържание на баластни вещества....
Какво представляват баластните вещества?Какво представляват баластните вещества?
02 Ноем.
Произходът на баластните вещества е по-често растителен и в по-малко от случаите животински. Най-важните баластни вещества са целулоза и пектин....
Отвара след преяжданеОтвара след преяждане
27 Януари
Оставете да се запари за 10-15 минути и прецедете отварата. Сместа можете да овкусите с няколко капки масло от лимон. Отварата се пие през целия ден....
Пилешки крилца за преяжданеПилешки крилца за преяждане
01 Август
Много вкусни пилешки крилца, от които действително се преяжда! Пилешките крилца за преяждане са готови....
Как да облекчите стомаха си след преяждане?Как да облекчите стомаха си след преяждане?
08 Януари
Вижте още и кои храни са вредни след коледно преяждане....
Колко да ядем, за да сме сити, без да преяждамеКолко да ядем, за да сме сити, без да преяждаме
21 Август
Сред основните правила за здравословен начин на живот е опазването от преяждане....
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
07 Юли
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
18 Март
Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички. Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
08 Януари
2
Сложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар. Прибавете захарта и объркайте добре....
Ягодов чийзкейк Ро СиЯгодов чийзкейк Ро Си
21 Септ.
1
Бисквитите се смилат в блендер, заливат се с маслото и се слагат на дъното на форма за торта, притискат се леко и се слагат в хладилника да стегнат....
Пържоли Изяж си пръститеПържоли Изяж си пръстите
10 Февр.
Пържолите се запържват леко. В йенска тенджера се редят 1 ред пържоли, 1 ред топено сирене и ред гъби. Отново следва ред пържоли, ред топено сирене, ред гъби. Отгоре се залива с разбито кисело мляко. Най-отгоре пък се...
Как да осигурим добър сън на бебето?Как да осигурим добър сън на бебето?
24 Септ.
Ето какво е важно да знаете, за да можете да осигурите добър сън на Вашето най-голямо съкровище: 1....
Емоционално преяждане - как да спрем?Емоционално преяждане - как да спрем?
07 Август
Заедно с него ще работите върху причините за емоционалното преяждане. Вижте още: - Признаци на системно преяждане; - Как да спрем с преяждането; - Причини за често преяждане....
Как да сварим лесно кестениКак да сварим лесно кестени
06 Август
Вече всички знаем как да сварим лесно кестени. Насладете им се....
Как да спрем да преяждамеКак да спрем да преяждаме
16 Септ.
Разпознайте причините за преяждане Първата стъпка за ограничаване на преяждането е да се определи какво го предизвиква. Водете дневник за храната, за да проследявате кога и защо сте склонни да преяждате....
Пелмени по мой си начинПелмени по мой си начин
11 Юни
1
Направете не много твърдо тесто от брашното, яйце и водата, омесете го и оставете да си почива поне за 30 минути. От него след това оформете кори с дебелина 2-3 мм, а от тях с помощта на чаша изрежете кръгчета....