Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Класическа Фокача с лукКласическа Фокача с лук
15 Окт.
1
Класическата Фокача с лук е готова....
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
16 Ноем.
1
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
05 Февр.
Яхнията Да си оближеш пръстите е готова....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
26 Септ.
1
Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади. Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
Как да си направим пестоКак да си направим песто
19 Окт.
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Как да си направим домашна юфкаКак да си направим домашна юфка
12 Май
Вече знаете как да си направите домашна юфка. Добър апетит!...
Свински ребърца Да си оближеш пръститеСвински ребърца Да си оближеш пръстите
14 Септ.
1
Ребрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене
27 Януари
Как да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове: Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....
Как да си направим домашно краве сиренеКак да си направим домашно краве сирене
20 Дек.
3
Домашно сирене от краве мляко е толкова вкусно, че вече ще искате винаги сами да си го приготвяте. За сиренето използвам домашно краве мляко....
Как да си направим домашно филе ЕленаКак да си направим домашно филе Елена
03 Ноем.
Филето Елена ще трябва да престои 2-3 седмици, като го държите под наблюдение да не мухляса или пресъхне. Ето как да си направим домашно филе Елена....
Да си приготвим класическо ризотоДа си приготвим класическо ризото
25 Август
То може да се приготвя постно, с месо, риба или морски дарове. Класическата рецепта за приготвянето му обаче е само една и не е трудна за приготвяне дори за начинаещите в кухнята....
Да си приготвим класическа червена аджикаДа си приготвим класическа червена аджика
17 Окт.
Класическата аджика е червена и люта, защото съдържа люти червени чушки, чесън, орехи, сол и подправки....
Фокача с доматиФокача с домати
09 Август
Оставете тестото да си почине около половин час. Изпечете фокачата в загрята на 180 градуса фурна за 30-тина минути....
Фокача с плънкаФокача с плънка
17 Февр.
1
Поръсва се със сусамовите семена и морска сол и се оставя да втаса. Пече се в предварително загрята умерена фурна....
Фокача с лукФокача с лук
11 Февр.
Изчаква се да втаса отново и се пече в предварително загрята умерена фурна....
Фокача с пестоФокача с песто
20 Февр.
Фокачата се поднася, намазана с песто....
Фокача с лимонФокача с лимон
08 Ноем.
Поръсете със ситно нарязан розмарин и морска сол, залейте с малко зехтин и печете фокачата в предварително загрята на 220 градуса фурна. Фокачата с лимон е готова....
Фокача с кайсииФокача с кайсии
17 Юли
Изважда се фокачата от фурната, охлажда се за кратко и се изважда от формата. Поръсва се с пудра захар. Източник: Zenzero&Limone...
Фокача с риганФокача с риган
04 Юли
Фокачата с риган е готова....
Фокача с маслиниФокача с маслини
29 Февр.
Тестото трябва да е меко. Оставете да втаса на топло за час - два. Разделете тестото на парчета и всяко разточете под формата на пърленки. Оставете ги на топло за още 15-20 минути....
Фокача с моцарелаФокача с моцарела
11 Февр.
Приготвената фокача се оставя отново да втаса за около петнайсет-двайсет минути да втаса повторно. Второто яйце се разбива заедно с две супени лъжици прясно мляко и с него се намазва фокачата....
Фокача с лукФокача с лук
18 Февр.
След като се подготви тестото се оставя да втасва встрани около час и половина. Предварително се загрява фурната до 220 градуса. Форма за печене с размери 25 х 38 см се намазва с масло....
Пълнозърнеста фокача в мултикукърПълнозърнеста фокача в мултикукър
05 Януари
1
Извадете фокачата от уреда и охладете върху решетка. Пълнозърнеста фокача в мултикукър - превъзходен хляб с лук, вдъхновен от италианската кухня....
Фокача в Аржентински стилФокача в Аржентински стил
08 Окт.
Оставете отново на топло, за да се надигне тестото. Изпечете във фурна до 200 градуса, до получаването на кафеникав загар. Фокачата в Аржентински стил е готова....
Фокача с морска солФокача с морска сол
15 Февр.
1
Маята се разтваря в 120 мл вода и се оставя да втасва. Брашното се пресява и в средата се оформя кладенче. Сипва се маята, солта и 2 супени лъжици зехтин....