Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Тригуни Да си оближеш пръститеПредварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади.
Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
26 Септ.
1
Как да си направим пестоКак да си направим песто?
Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
19 Окт.
Свински ребърца Да си оближеш пръститеРебрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
14 Септ.
1
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове:
Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....
27 Януари
Как да си направим домашно краве сиренеДомашно сирене от краве мляко е толкова вкусно, че вече ще искате винаги сами да си го приготвяте.
За сиренето използвам домашно краве мляко....
20 Дек.
3
Как да си направим домашно филе ЕленаФилето Елена ще трябва да престои 2-3 седмици, като го държите под наблюдение да не мухляса или пресъхне.
Ето как да си направим домашно филе Елена....
03 Ноем.
Да си приготвим класическо ризотоТо може да се приготвя постно, с месо, риба или морски дарове. Класическата рецепта за приготвянето му обаче е само една и не е трудна за приготвяне дори за начинаещите в кухнята....
25 Август
Да си приготвим класическа червена аджикаКласическата аджика е червена и люта, защото съдържа люти червени чушки, чесън, орехи, сол и подправки....
17 Окт.
Фокача с доматиОставете тестото да си почине около половин час.
Изпечете фокачата в загрята на 180 градуса фурна за 30-тина минути....
09 Август
Фокача с плънкаПоръсва се със сусамовите семена и морска сол и се оставя да втаса. Пече се в предварително загрята умерена фурна....
17 Февр.
1
Фокача с лимонПоръсете със ситно нарязан розмарин и морска сол, залейте с малко зехтин и печете фокачата в предварително загрята на 220 градуса фурна.
Фокачата с лимон е готова....
08 Ноем.
Фокача с кайсииИзважда се фокачата от фурната, охлажда се за кратко и се изважда от формата. Поръсва се с пудра захар.
Източник: Zenzero&Limone...
17 Юли
Фокача с маслиниТестото трябва да е меко. Оставете да втаса на топло за час - два.
Разделете тестото на парчета и всяко разточете под формата на пърленки. Оставете ги на топло за още 15-20 минути....
29 Февр.
Фокача с моцарелаПриготвената фокача се оставя отново да втаса за около петнайсет-двайсет минути да втаса повторно.
Второто яйце се разбива заедно с две супени лъжици прясно мляко и с него се намазва фокачата....
11 Февр.
Фокача с лукСлед като се подготви тестото се оставя да втасва встрани около час и половина.
Предварително се загрява фурната до 220 градуса. Форма за печене с размери 25 х 38 см се намазва с масло....
18 Февр.
Пълнозърнеста фокача в мултикукърИзвадете фокачата от уреда и охладете върху решетка.
Пълнозърнеста фокача в мултикукър - превъзходен хляб с лук, вдъхновен от италианската кухня....
05 Януари
1
Фокача в Аржентински стилОставете отново на топло, за да се надигне тестото.
Изпечете във фурна до 200 градуса, до получаването на кафеникав загар.
Фокачата в Аржентински стил е готова....
08 Окт.
Фокача с морска солМаята се разтваря в 120 мл вода и се оставя да втасва. Брашното се пресява и в средата се оформя кладенче. Сипва се маята, солта и 2 супени лъжици зехтин....
15 Февр.
1