Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Тригуни Да си оближеш пръститеПредварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади.
Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
26 Септ.
1
Как да си направим пестоКак да си направим песто?
Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
19 Окт.
Класическо ризото с печурки и пармезанНа финала добавете бучка масло в ризотото, за да му придадете допълнителна плътност.
Сипете класическо ризото в подходяща чиния, гарнирайте отгоре със сотираните печурки и пъресете с люспи сирене Пармезан....
13 Февр.
1
Свински ребърца Да си оближеш пръститеРебрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
14 Септ.
1
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове:
Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....
27 Януари
Как да си направим домашно краве сиренеДомашно сирене от краве мляко е толкова вкусно, че вече ще искате винаги сами да си го приготвяте.
За сиренето използвам домашно краве мляко....
20 Дек.
3
Как да си направим домашно филе ЕленаФилето Елена ще трябва да престои 2-3 седмици, като го държите под наблюдение да не мухляса или пресъхне.
Ето как да си направим домашно филе Елена....
03 Ноем.
Класическо ризото МиланезеОттеглете от огъня, добавете пармезана, като си оставите малко за поръсване.
Разбъркайте, покрийте с памучна кърпа и оставете да почине 5 мин. Поднесете в добре затоплени чинии, поръсено с останалия пармезан....
19 Януари
Класическо ризото МиланезеСервирайте класическото ризото Миланезе поръсено с останалия пармезан.
Добър апетит!...
08 Януари
Да си приготвим класическа фокачаТестото, от което се приготвя пицата, се състои от бяло брашно, мазнина, вода, сол и мая. Ето как да си приготвите класическа фокача:
Необходими продукти: 5 ч.ч. брашно, 2 с.л....
24 Август
Класическо гъбено ризотоМоже да добавите малко масло, за да стане кремообразно апетитното ризото.
Настържете пармезана и разбъркайте.
Поднесете класическото гъбено ризото, поръсено с маданоз....
29 Юли
Да си приготвим класическа червена аджикаДумата аджика означава просто сол. От нея се произвежда продукт наречен папърпъл-джика, това означава сол с люти червени чушки. Има много разновидности на аджика, но в основата си тя е една и съща - сол, червени люти...
17 Окт.
Ризото в мултикукърУредът се включва на програма за ризото за 35 мин и се затваря.
След като ризотото е готово, се оставя на програма за поддържане на топлина.
Ризотото в мултикукър е готово....
26 Април
1
Ризото в таваСлед като извадим тавата от фурната, добавяме настъргания кашкавал и разбъркваме, за да се разтопи....
06 Януари
Ризото с доматиДобавете малко от бульона, разбъркайте и продължете да сипвате от бульона, докато оризът се свари.
Прибавете боба и пармезан, разбъркайте за още няколко минути. Сервирайте ризотото с босилек и пармезан....
06 Юли
Ризото с къриЛукът и целината се запържват на умерена температура около 5 мин. Добавя се оризът като се бърка около 2 мин.
Добавя се виното и се държи на огъня, докато се изпари, а след това и зеленчуковият бульон се добавя постепенно...
11 Дек.
Ризото с грейпфрутСлед 10 мин. се добавя маслото и още от бульона, като се бърка и се изчаква да бъде поета цялата течност. За да бъде сварен оризът са му нужни около 15-18 мин. Овкусява се със солта и черния пипер....
13 Януари
Ризото с шафранПродължете да готвите, като прибавяте по малко от бульона, в продължение на 20 минути.
Добавете водата с шафрана, оставащото масло и пармезана....
24 Май
Ризото с аспержиИзбират се крехките връхчета, които се режат на едро. Запържват се в 2 с.л. от маслото. Добавя се 1 ч.ч. от зеленчуковия бульон и се варят около 15 мин.
Прехвърлят се в блендер и се разбива до получаването на гладка смес...
14 Февр.
Ризото с ягодиСлед като се запържи лукът в зехтина, се изважда и се добавя оризът, който се пържи около 2 мин. Прибавя се виното и се държи на огъня, докато се изпари.
Прибавя се 1/2 ч.ч. от бульона. Държи се на огъня, докато оризът...
22 Февр.
1
Ризото с шункаМоже да сварите ризотото с шунка и в тенджера на котлона, като добавяте бульона постепенно....
13 Ноем.
2