Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Класическо ризото с манатаркиКласическо ризото с манатарки
08 Август
Поднесете класическо ризото с манатарки....
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
16 Ноем.
1
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
05 Февр.
Яхнията Да си оближеш пръстите е готова....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
26 Септ.
1
Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади. Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
Как да си направим пестоКак да си направим песто
19 Окт.
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Класическо ризото с печурки и пармезанКласическо ризото с печурки и пармезан
13 Февр.
1
На финала добавете бучка масло в ризотото, за да му придадете допълнителна плътност. Сипете класическо ризото в подходяща чиния, гарнирайте отгоре със сотираните печурки и пъресете с люспи сирене Пармезан....
Как да си направим домашна юфкаКак да си направим домашна юфка
12 Май
Вече знаете как да си направите домашна юфка. Добър апетит!...
Свински ребърца Да си оближеш пръститеСвински ребърца Да си оближеш пръстите
14 Септ.
1
Ребрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене
27 Януари
Как да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове: Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....
Как да си направим домашно краве сиренеКак да си направим домашно краве сирене
20 Дек.
3
Домашно сирене от краве мляко е толкова вкусно, че вече ще искате винаги сами да си го приготвяте. За сиренето използвам домашно краве мляко....
Как да си направим домашно филе ЕленаКак да си направим домашно филе Елена
03 Ноем.
Филето Елена ще трябва да престои 2-3 седмици, като го държите под наблюдение да не мухляса или пресъхне. Ето как да си направим домашно филе Елена....
Класическо ризото МиланезеКласическо ризото Миланезе
19 Януари
Оттеглете от огъня, добавете пармезана, като си оставите малко за поръсване. Разбъркайте, покрийте с памучна кърпа и оставете да почине 5 мин. Поднесете в добре затоплени чинии, поръсено с останалия пармезан....
Класическо ризото МиланезеКласическо ризото Миланезе
08 Януари
Сервирайте класическото ризото Миланезе поръсено с останалия пармезан. Добър апетит!...
Да си приготвим класическа фокачаДа си приготвим класическа фокача
24 Август
Тестото, от което се приготвя пицата, се състои от бяло брашно, мазнина, вода, сол и мая. Ето как да си приготвите класическа фокача: Необходими продукти: 5 ч.ч. брашно, 2 с.л....
Класическо гъбено ризотоКласическо гъбено ризото
29 Юли
Може да добавите малко масло, за да стане кремообразно апетитното ризото. Настържете пармезана и разбъркайте. Поднесете класическото гъбено ризото, поръсено с маданоз....
Да си приготвим класическа червена аджикаДа си приготвим класическа червена аджика
17 Окт.
Думата аджика означава просто сол. От нея се произвежда продукт наречен папърпъл-джика, това означава сол с люти червени чушки. Има много разновидности на аджика, но в основата си тя е една и съща - сол, червени люти...
Ризото в мултикукърРизото в мултикукър
26 Април
1
Уредът се включва на програма за ризото за 35 мин и се затваря. След като ризотото е готово, се оставя на програма за поддържане на топлина. Ризотото в мултикукър е готово....
Ризото в таваРизото в тава
06 Януари
След като извадим тавата от фурната, добавяме настъргания кашкавал и разбъркваме, за да се разтопи....
Ризото с доматиРизото с домати
06 Юли
Добавете малко от бульона, разбъркайте и продължете да сипвате от бульона, докато оризът се свари. Прибавете боба и пармезан, разбъркайте за още няколко минути. Сервирайте ризотото с босилек и пармезан....
Ризото с къриРизото с къри
11 Дек.
Лукът и целината се запържват на умерена температура около 5 мин. Добавя се оризът като се бърка около 2 мин. Добавя се виното и се държи на огъня, докато се изпари, а след това и зеленчуковият бульон се добавя постепенно...
Ризото с грейпфрутРизото с грейпфрут
13 Януари
След 10 мин. се добавя маслото и още от бульона, като се бърка и се изчаква да бъде поета цялата течност. За да бъде сварен оризът са му нужни около 15-18 мин. Овкусява се със солта и черния пипер....
Ризото с шафранРизото с шафран
24 Май
Продължете да готвите, като прибавяте по малко от бульона, в продължение на 20 минути. Добавете водата с шафрана, оставащото масло и пармезана....
Ризото с аспержиРизото с аспержи
14 Февр.
Избират се крехките връхчета, които се режат на едро. Запържват се в 2 с.л. от маслото. Добавя се 1 ч.ч. от зеленчуковия бульон и се варят около 15 мин. Прехвърлят се в блендер и се разбива до получаването на гладка смес...
Ризото с ягодиРизото с ягоди
22 Февр.
1
След като се запържи лукът в зехтина, се изважда и се добавя оризът, който се пържи около 2 мин. Прибавя се виното и се държи на огъня, докато се изпари. Прибавя се 1/2 ч.ч. от бульона. Държи се на огъня, докато оризът...
Ризото с шункаРизото с шунка
13 Ноем.
2
Може да сварите ризотото с шунка и в тенджера на котлона, като добавяте бульона постепенно....