Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Печен лаврак с гарнитураПечен лаврак с гарнитура
07 Март
Печете рибата около 20 минути, отвийте и увеличете градусите на 220. Печете още 10-тина минути. Печеният лаврак с гарнитура е готов....
Печен лаврак на фурнаПечен лаврак на фурна
20 Април
Налейте вода, така че да покрие дъното на тавата, покрийте с фолио и печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 30 минути. Отстранете фолиото и печете още 10 минути до зачервена коричка....
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
16 Ноем.
1
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
05 Февр.
Яхнията Да си оближеш пръстите е готова....
Как да си направим пестоКак да си направим песто
19 Окт.
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
26 Септ.
1
Печем на 200 градуса в загрята фурна за 15 минути. Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади....
Печен лаврак с картофи и доматиПечен лаврак с картофи и домати
12 Април
Печете рибата на умерена и предварително затоплена фурна за 40 мин. След това може да отстраните фолиото и да досготвите печения лаврак с картофи и домати до придобиване на златиста коричка....
Маринован печен лаврак на скараМаринован печен лаврак на скара
31 Август
1
Сервираме маринован лаврак на скара с гарнитура по желание....
Как да си направим домашна юфкаКак да си направим домашна юфка
12 Май
Печете я в предварително загрята на 190 °C фурна до златисто. Вече знаете как да си направите домашна юфка. Добър апетит!...
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене
27 Януари
Как да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове: Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....
Свински ребърца Да си оближеш пръститеСвински ребърца Да си оближеш пръстите
14 Септ.
1
Ребрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
Как да си направим домашно краве сиренеКак да си направим домашно краве сирене
20 Дек.
3
Домашно сирене от краве мляко е толкова вкусно, че вече ще искате винаги сами да си го приготвяте. За сиренето използвам домашно краве мляко....
Как да си направим домашно филе ЕленаКак да си направим домашно филе Елена
03 Ноем.
Филето Елена ще трябва да престои 2-3 седмици, като го държите под наблюдение да не мухляса или пресъхне. Ето как да си направим домашно филе Елена....
Печен лаврак на скара с копърПечен лаврак на скара с копър
05 Юни
След това сложете лаврака върху главите копър и поръсете отгоре с пресен копър. Загрейте виното в малък тиган след това го изсипете върху рибата и незабавно сервирайте....
Печен лаврак на пара със задушени зеленчуциПечен лаврак на пара със задушени зеленчуци
24 Юни
Сварявам граха, ако не е от консерва, нарязвам морковите на жулиени (може да използвате бейби моркови, аз лично ги предпочитам). Загрявам маслото в тигана и слагам зеленчуците.Може да добавите съвсем малко водичка....
Печен лаврак на фурна с медено-горчичен сосПечен лаврак на фурна с медено-горчичен сос
29 Май
Печеният лаврак на фурна с медено-горчичен сос е готов....
Как да приготвим лаврак?Как да приготвим лаврак?
05 Дек.
Как да приготвим лаврак? Можете да приготвите рибата Лаврак цяла, или нарязана на филета, да изберете различни подправки за риба, които да придадат уникален вкус и аромат на ястието....
Печен лаврак във фолиоПечен лаврак във фолио
22 Септ.
Печем лаврака във фолио за 20 минути във фурната, отвиваме фолиото, поставяме маслото и печем на 240°C за 5-7 минути. Печен лаврак във фолио за всеки гост, за всеки капризен вкус...
Печен лаврак със зеленчуциПечен лаврак със зеленчуци
28 Юни
Наръсете лаврака със сол и черен пипер, след което го изпечете на плоча, скара или сух тефлонов тиган на слаб огън....
Лаврак в зеленчуциЛаврак в зеленчуци
10 Дек.
Покрийте с алуминиево фолио и печете рибата на 200 °C за половин час. Отстранете алуминиевото фолио, увеличете температурата на 250 °C и печете още 15 минути. Лавракът в зеленчуци е готов....
Лаврак с карофкиЛаврак с карофки
24 Януари
Измивате добре почистената риба Лаврак. Слагате хартия за печене на дъното на тавата. Леко може да намажете с масло. Нареждате рибките, осолявате с морска сол внимателно, тъй като рибата все пак е солена....
Лаврак в ПапилотЛаврак в Папилот
16 Юли
Ефектно е и е красиво, стига да не се бави човек, защото ако твърде дълго лавракът остане в хартията ще продължава да се готви....
Лаврак с качамакЛаврак с качамак
22 Ноем.
Лавракът с качамак е много вкусен....
Лаврак в керемидаЛаврак в керемида
21 Юни
Покриваме съда с алуминиево фолио и печем рибата в предварително загрята фурна на 180 градуса за 15 минути. Махаме фолиото и печем за още 20 минути. Поръсваме със зърната черен пипер....
Лаврак в майонезаЛаврак в майонеза
04 Септ.
Сваряваме рибата в подсолена вода заедно с нарязания лук и моркови и оставяме да изстине във водата, след което поставяме в чиния и заливаме с майонезата. За подложка използваме картофената салата....