Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
16 Ноем.
1
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
05 Февр.
Яхнията Да си оближеш пръстите е готова....
Как да си направим пестоКак да си направим песто
19 Окт.
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
26 Септ.
1
Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади. Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
Как да си направим домашна юфкаКак да си направим домашна юфка
12 Май
Вече знаете как да си направите домашна юфка. Добър апетит!...
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене
27 Януари
Как да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове: Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....
Свински ребърца Да си оближеш пръститеСвински ребърца Да си оближеш пръстите
14 Септ.
1
Ребрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
Как да си направим домашно краве сиренеКак да си направим домашно краве сирене
20 Дек.
3
Домашно сирене от краве мляко е толкова вкусно, че вече ще искате винаги сами да си го приготвяте. За сиренето използвам домашно краве мляко....
Как да си направим домашно филе ЕленаКак да си направим домашно филе Елена
03 Ноем.
Филето Елена ще трябва да престои 2-3 седмици, като го държите под наблюдение да не мухляса или пресъхне. Ето как да си направим домашно филе Елена....
Ципура с корнфлейксЦипура с корнфлейкс
12 Дек.
Разпределяме го на дъното на тава, така че да е под рибата и в страни от нея. Предварително почистена и измита риба ципура посоляваме и поръсваме с черен пипер на вкус от двете страни, коремчето също....
Ципура с лимонЦипура с лимон
31 Август
Измиваме ципурата и добре я осоляваме от всички страни. За подсилване на вкуса поръсваме добре отвътре с черен пипер. Лимоните за предпочитане е да са био, защото ще ги ползваме с кората....
Ципура с мащеркаЦипура с мащерка
30 Ноем.
Периодично я мажете със зехтина, за да остане сочна. Ципурата с мащерка е готова....
Ципура с горчицаЦипура с горчица
26 Август
Поднесете ципурата с горчица полята със соса, отделен при печенето и гарнитура по ваш вкус! Да ви е сладко с тази печена ципура!...
Ципура с печуркиЦипура с печурки
04 Дек.
През това време ципурата се почиства от вътрешностите. Махат се и люспите. След като се измие старателно на ледена вода, се оставя настрана, за да се отдели ненужната вода....
Ципура с магданозено пестоЦипура с магданозено песто
02 Юни
Препоръчително е да приготвите ципурата с магданозено песто на тефлонов тиган. Щом пържената ципура е готова, я намажете с пестото и поднесете с картофена гарнитура и лимон....
Ципура с орехова коричкаЦипура с орехова коричка
21 Август
Сложете върху всяко филе от ципура, откъм месото, от ореховата смес. Притиснете плътно, за да стане като дебела коричка. За по-тънка, може да намалите продуктите....
Ципура с цитрусова маринатаЦипура с цитрусова марината
23 Януари
Може да не обезкостяваме, защото ципурата е риба, която няма голям брой кости, затова е и много предпочитана. Осоляваме я добре. След това приготвяме маринатата....
Ципура с ароматна маринатаЦипура с ароматна марината
09 Януари
Ципурата с ароматна марината е готова....
Ципура с пресни зеленчуциЦипура с пресни зеленчуци
01 Юни
Запържват се така, че да останат хрупкави. Накрая се добавя чесънът. Зеленчуците и филетата от ципура се нареждат в тава или плато и се заливат с дресинга, приготвен от изцедения лимонов сок, зехтин и сол....
Ципура с хрупкава коричкаЦипура с хрупкава коричка
03 Май
1
Ципурата е вкусна, полезна и подходяща за хора, които държат да се хранят балансирано и здравословно. 100 г прясна ципура съдържат 105 калории. Освен това рибата е богата на омега-3 мастни киселини....
Печена ципура с виноПечена ципура с вино
21 Дек.
Добавяме виното и оставаме да ври още 5 мин. Слагаме кориандъра, солта и пипера. Изчистената риба поставяне в тава, покриваме със задушените зеленчуци....
Ципура на фурнаЦипура на фурна
21 Ноем.
Ципурата на фурна е готова....
Ципура по каталунскиЦипура по каталунски
05 Дек.
Готовия сос по желание пасирайте, за да е по-гладък. Рибата може да приготвите на пара или на фурна....
Ципура по турскиЦипура по турски
08 Септ.
Правим няколко разреза на всяка ципура, като и на тях поставяме резен лимон. Завиваме добре всяка една ципура с фолио и поставяме да се пекат в загрята умерена фурна за 35 минути....
Ципура на BBQЦипура на BBQ
18 Май
Съвет: Преди 6 минута не се опитвайте да отлепяте печената ципура от барбекюто. Ако не е изпечена добре, тя ще залепне и ще се разпадне. Остава ни да поднесем само студена бира към тази вкусна ципура на BBQ....