Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Дебела си, защото не спиш добре!И най-важното, ще подбирате какво хапвате, защото всички знаем как взимаме каквото ни падне от хладилника или просто поръчваме нещо бързо, само и само за да утолим глада.
2....
27 Юли
Дебел си, защото обичаш соленоЯденето на твърде много сол може да доведе до затлъстяване, без значение какво е дневното количество калории, което приемате. Ново британско изследване доказа, че с всеки допълнителен грам сол, която яде човек, рискът от...
05 Септ.
1
Персийска мусака с дебел капакПравим дебелия капак в купа, като разбъркваме първо яйцата с брашното. При киселото мляко сипваме содата и солта. Смесваме мляко заедно с брашното и разбъркваме....
29 Ноем.
Баница, която не спадаВ киселото мляко сложете содата и бакпулвера да шупне, след което го смесете с яйцата, олиото и брашното. Бъркайте до хомогенна смес без бучици. Отделно натрошете сиренето.
Вземете една кора, намажете с четка с малко масло...
26 Септ.
8
Ягодов чийзкейк Ро СиБисквитите се смилат в блендер, заливат се с маслото и се слагат на дъното на форма за торта, притискат се леко и се слагат в хладилника да стегнат.
През това време се приготвя кремът - изварата с пудрата захар се разбиват...
21 Септ.
1
Пържоли Изяж си пръститеПържолите се запържват леко. В йенска тенджера се редят 1 ред пържоли, 1 ред топено сирене и ред гъби. Отново следва ред пържоли, ред топено сирене, ред гъби.
Отгоре се залива с разбито кисело мляко. Най-отгоре пък се...
10 Февр.
Закуска с плодовеОтделете твърдата част на ананаса и с помощта на нож и лъжица го издълбайте.
Нарежете всички плодове на хапки.
Объркайте ги с няколко капки лимон и върнете в издълбания ананас.
Залейте с малко мед и сервирайте...
21 Дек.
Закуска с каймаНамазвате тестената закуска с жълтък и печете на 180 градуса.
Чудна закуска с кайма за децата!...
17 Май
Закуска в кошничкиТази бърза закуска по нищо не отстъпва като вид и вкусови качества.
Питателна, здравословна, чудесно влиза в менюто и като сандвич за училище....
01 Март
Закуска с боровинкиНарязваме хляба на кубчета. Смесваме яйцето, ванилията, канелата и млякото. В порцеланова чаша на дъното слагаме половината от хляба, половината от боровинките и заливаме с половината от сместа.
Повтаряме процедурата...
31 Януари
Закуска с киноаВ малка тенджерка изсипвате 1 чаша киноа и 3 чаши вода.
Оставяте да заври, след което намалете огъня до минимум, слагате капак и варите около 20 минути.
След като киноата е готова, я отцедете. Смесете я с другите...
13 Март
1
Шофьорски кекс, който не съхнеТози кекс се нарича шофьорски, защото никога не съхне и е винаги мек. Издържа дълго време, затова шофьорите го предпочитат.
Приготвя се лесно и бързо....
28 Юли
1
Палачинки, които не се късатОт посочените продукти се получават 8-10 бр. тънки и еластични палачинки, които не се късат...
11 Юни
5
Пържен ориз не по китайскиОризът се измива и сварява в подсолена вода. След като е готов се изцежда и се измива със студена вода. В тенджера се слага зехтин да загрее.
Когато зехтинът е готов към него се добавя едро нарязан лук. Когато лукът почервенее...
24 Април
4
Мазнините не Ви правят дебелиПриемайки мазнини, не означава, че директно ще станем дебели. Това, което ни прави дебели, са количествата, които поглъщаме.
А това важи както за мазнините, така и за въглехидратите, и дори за протеините....
02 Март
Тригуни Да си оближеш пръститеБутер тестото се размразява, леко се разточва и нарязва на 8 равни квадрата. В купа смесваме смлени лешници, меко масло, кафява захар и галета. Във всеки квадрат се поставя по 1 ч. л. от плънката.
Прегъва се по диагонал...
26 Септ.
1
Милинки Стой си в къщиМаята е активираме с 100 мл топло прясно мляко и две лъжици брашно. Изчакваме 15 минути да шупне.
Брашното го пресяваме, като правим кладенче, в което прибавяме сол, захар, оцет, олио и 300 мл прясно мляко. Месим средно...
03 Март
1
Реване по моя си рецептаВ купа счукваме яйцата, добавяме захарта и с миксера разбиваме хубаво, след което добавяме брашното, смесено с бакпулвера, и разбиваме отново до получаването на гладка смес.
Получената смес изсипваме в кръгла, предварително...
18 Април
8
Пелмени по мой си начинНаправете не много твърдо тесто от брашното, яйце и водата, омесете го и оставете да си почива поне за 30 минути. От него след това оформете кори с дебелина 2-3 мм, а от тях с помощта на чаша изрежете кръгчета....
11 Юни
1
Солена сьомга Направи си самИнтересно е да отбележим, че истинската сьомга е червена на цвят само когато си хвърля хайвера. Но после тя загива и как я ловят, докато е червена, не ми е ясно. Иначе месото й е бяло....
08 Февр.
1
Как да си направим пестоКак да си направим песто?
Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
19 Окт.
Храни се като българите през 1920-та, за да не си дебел!Като правило е добре да се избягван мазните и запържени храни, защото те са и предпоставка за сърдечносъдови заболявания освен всичко друго. Добре е всяко основно хранене да започва с прясна сезонна салата....
18 Август
Слънчева закуска с яйцаНе се добавя допълнително сол, защото сирената са достатъчно солени. Двата слайса шунка се накъсват в купата. Всички продукти се разбъркват.
В тиган с незалепващо дъно се слага олио да загрее....
11 Юли