Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Хидрогенирано и рафинирано растително маслоНай-често разпознаваемото хидрогенирано масло е маргаринът.
Какво е частично хидрогенирано масло?...
25 Ноем.
Миникозуначета за Великден в хлебопекарнаПрибавят се и останалите течни продукти -1/2 от мазнината (олио, разтопените краве масло и свинска мас), настърганата на ситно ренде портокалова кора, ракията, солта, ванилията и най-отгоре се сипва брашното....
07 Април
Козунак за Великден в Еър ФрайърКозунак за Великден в Еър Фрайър - пухкав, ароматен и готов за вашата великденска трапеза....
06 Април
Козунаци с масло и течен шоколадКозунаците за всеки вкус са готови за великденската трапеза.
Вълшебни козунаци с масло и течен шоколад за незабравим празник....
17 Април
1
Козунаци с масло, локум и стафидиПечете козунаците с локум в загрята фурна на 160 градуса, като в началото печката може да е по силна (180 градуса) за 10 минути.
Имате перфектни козунаци с масло, локум и стафиди....
22 Април
Евтини масленкиПърво разбиваме маслото или маста с пудрата захар (може да се използва и миксер).
После прибавяме яйцето и ванилиите. Накрая постепенно добавяме брашното....
06 Февр.
Евтини лангидкиРазбиваме яйцата, които са на стайна температура. Добавяме вода и натрошено сирене. А брашното може да бъде различно.
Правя сместа по-гъста от боза. В нагорещено олио се пържат като се гребва с лъжица.
Тъй като няма...
08 Март
Евтини палачинкиРазбийте яйцата добре и добавете последователно водата, брашното, киселото мляко с разтворената в него сода, захарта солта и олиото.
Разбийте добре до гладка смес. Оставете палачинковото тесто да престои най-малко 30...
07 Ноем.
5
Половината българи ще купят евтини козунаци за празникаЧаст от купувачите обаче казват, че за празничната трапеза ще заложат само на качествени продукти, а традиционният обреден хляб на Великден държат да е приготвен от истински яйца, масло и мляко, а не от готови миксове...
08 Април
Козунаци менте ще залеят пазарите преди ВеликденРодните хлебопроизводители предупреждават българските потребители, че за този Великден пазарите могат да изобилства от фалшиви козунаци, които не са приготвени от традиционните продукти....
31 Март
1
Внимание! Опасни козунаци заливат пазара за Великден!за яйца, немаркирани яйца с неизвестен произход и качество, експертите от агенцията трябва да внимават и за агнешко месо без съответната документация, което много предприемчиви търговци ще се опитат да пласират за Великден...
29 Април
Проверяват масово яйца, агнешко и козунаци за ВеликденИнспекторите на БАБХ ще обърнат особено внимание на производството и търговията с храни, чието търсене е засилено в дните около Великден – козунаци, яйца, бои за яйца, плодове и зеленчуци, зелени салати, агнешко месо...
02 Април
Изхвърлили сме тонове козунаци и яйца след ВеликденТонове годни за консумация козунаци и яйца са отишли на боклука след великденските празници. Наблюдения показват, че българинът продължава да купува повече, отколкото реално изяжда....
20 Април
КозунациОт това тесто аз направих 2 средно големи козунака.
Единия е сплетен с 4 фитила и е изпечен във форма от 27 см. Вторият е от 2 плитки с по 3 фитила - в кексова форма - 28 см.
Козунаците са много сполучливи....
12 Дек.
4
Евтини хапки за партиНарежете франзелата хляб по диагонал.
Полейте с малко зехтин и изпечете от двете страни на ребрен тиган.
Измийте и доматите.
Разрежете ги през средата и ги рендосайте на ренде.
Сложете малко сол, зехтин и ригана...
30 Юли
Евтини шницели с каймаРазбийте в купа яйцата с вилица с малко сол.
Прибавете брашното, смляното месо, водата и разбъркайте. Добавете настъргания лук и подправките и разбъркайте отново.
Сипете лъжица олио в малко тиганче, по възможност с...
09 Февр.
2
Евтини бухтички без млякоЯйцата се разбиват с водата.
В отделен съд "гасим" содата в оцета и после я прибавяме към яйцата.
Към получената смес добавяме и захарта, а след това постепенно се добавя и брашното, докато се получи тесто, по-гъсто...
17 Февр.
Евтини и бързи питкиПоставяме ги в тава, намазана с масло и ги печем в предварително загряна умерена фурна до порозовяване и готовнос....
08 Септ.
5
Отслабнете с яйца и козунаци по Великден – вижте как!Основно в храненето по Великден е да разделите яйцата от козунаците. Те в никакъв случай не трябва да се приемат комбинирани. В яйцата се съдържат значително количество белтъчини, а козунаците - въглехидрати....
17 Април
Великденски козунациКогато удвоят обема си, прехвърлете козунаците в предварително загрята на 180 градуса фурна и печете за 40-45 минути в зависимост от формата и големината.
Великденските козунаци са готови....
23 Април
Козунаци АсортиСложете всички съставки в контейнера на хлебопекарната без кравето масло. То трябва да е на стайна температура и много меко. Първо всички течни съставки, сухи, брашното и маята....
21 Април
Пухкави козунациРазбиваме яйцата със захарта, като отделяме единия жълтък за намазване на козунака....
02 Юни
Ароматни козунациВсички продукти трябва да са със стайна температура. В 100 мл от прясното мляко разтваряме маята с 1 суп.лъж. захар и 1 суп.лъж. брашно и оставяме да шупне.
Разбиваме яйцата и захарта и добавяме останалото прясно мляко...
24 Април