Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Хидрогенирано и рафинирано растително маслоХидрогенирано и рафинирано растително масло
25 Ноем.
Най-често разпознаваемото хидрогенирано масло е маргаринът. Какво е частично хидрогенирано масло?...
Миникозуначета за Великден в хлебопекарнаМиникозуначета за Великден в хлебопекарна
07 Април
Прибавят се и останалите течни продукти -1/2 от мазнината (олио, разтопените краве масло и свинска мас), настърганата на ситно ренде портокалова кора, ракията, солта, ванилията и най-отгоре се сипва брашното....
Козунак за Великден в Еър ФрайърКозунак за Великден в Еър Фрайър
06 Април
Козунак за Великден в Еър Фрайър - пухкав, ароматен и готов за вашата великденска трапеза....
Козунаци с масло и течен шоколадКозунаци с масло и течен шоколад
17 Април
1
Козунаците за всеки вкус са готови за великденската трапеза. Вълшебни козунаци с масло и течен шоколад за незабравим празник....
Козунаци с масло, локум и стафидиКозунаци с масло, локум и стафиди
22 Април
Печете козунаците с локум в загрята фурна на 160 градуса, като в началото печката може да е по силна (180 градуса) за 10 минути. Имате перфектни козунаци с масло, локум и стафиди....
Сладкиш за Великден с орехи и мармаладСладкиш за Великден с орехи и мармалад
13 Април
Сладкишът за Великден с орехи и мармалад е готов....
Евтини масленкиЕвтини масленки
06 Февр.
Първо разбиваме маслото или маста с пудрата захар (може да се използва и миксер). После прибавяме яйцето и ванилиите. Накрая постепенно добавяме брашното....
Евтини лангидкиЕвтини лангидки
08 Март
Разбиваме яйцата, които са на стайна температура. Добавяме вода и натрошено сирене. А брашното може да бъде различно. Правя сместа по-гъста от боза. В нагорещено олио се пържат като се гребва с лъжица. Тъй като няма...
Евтини палачинкиЕвтини палачинки
07 Ноем.
5
Разбийте яйцата добре и добавете последователно водата, брашното, киселото мляко с разтворената в него сода, захарта солта и олиото. Разбийте добре до гладка смес. Оставете палачинковото тесто да престои най-малко 30...
Половината българи ще купят евтини козунаци за празникаПоловината българи ще купят евтини козунаци за празника
08 Април
Част от купувачите обаче казват, че за празничната трапеза ще заложат само на качествени продукти, а традиционният обреден хляб на Великден държат да е приготвен от истински яйца, масло и мляко, а не от готови миксове...
Козунаци менте ще залеят пазарите преди ВеликденКозунаци менте ще залеят пазарите преди Великден
31 Март
1
Родните хлебопроизводители предупреждават българските потребители, че за този Великден пазарите могат да изобилства от фалшиви козунаци, които не са приготвени от традиционните продукти....
Внимание! Опасни козунаци заливат пазара за Великден!Внимание! Опасни козунаци заливат пазара за Великден!
29 Април
за яйца, немаркирани яйца с неизвестен произход и качество, експертите от агенцията трябва да внимават и за агнешко месо без съответната документация, което много предприемчиви търговци ще се опитат да пласират за Великден...
Проверяват масово яйца, агнешко и козунаци за ВеликденПроверяват масово яйца, агнешко и козунаци за Великден
02 Април
Инспекторите на БАБХ ще обърнат особено внимание на производството и търговията с храни, чието търсене е засилено в дните около Великденкозунаци, яйца, бои за яйца, плодове и зеленчуци, зелени салати, агнешко месо...
Изхвърлили сме тонове козунаци и яйца след ВеликденИзхвърлили сме тонове козунаци и яйца след Великден
20 Април
Тонове годни за консумация козунаци и яйца са отишли на боклука след великденските празници. Наблюдения показват, че българинът продължава да купува повече, отколкото реално изяжда....
КозунациКозунаци
12 Дек.
4
От това тесто аз направих 2 средно големи козунака. Единия е сплетен с 4 фитила и е изпечен във форма от 27 см. Вторият е от 2 плитки с по 3 фитила - в кексова форма - 28 см. Козунаците са много сполучливи....
Евтини хапки за партиЕвтини хапки за парти
30 Юли
Нарежете франзелата хляб по диагонал. Полейте с малко зехтин и изпечете от двете страни на ребрен тиган. Измийте и доматите. Разрежете ги през средата и ги рендосайте на ренде. Сложете малко сол, зехтин и ригана...
Евтини шницели с каймаЕвтини шницели с кайма
09 Февр.
2
Разбийте в купа яйцата с вилица с малко сол. Прибавете брашното, смляното месо, водата и разбъркайте. Добавете настъргания лук и подправките и разбъркайте отново. Сипете лъжица олио в малко тиганче, по възможност с...
Евтини бухтички без млякоЕвтини бухтички без мляко
17 Февр.
Яйцата се разбиват с водата. В отделен съд "гасим" содата в оцета и после я прибавяме към яйцата. Към получената смес добавяме и захарта, а след това постепенно се добавя и брашното, докато се получи тесто, по-гъсто...
Евтини и бързи питкиЕвтини и бързи питки
08 Септ.
5
Поставяме ги в тава, намазана с масло и ги печем в предварително загряна умерена фурна до порозовяване и готовнос....
Отслабнете с яйца и козунаци по Великден – вижте как!Отслабнете с яйца и козунаци по Великден – вижте как!
17 Април
Основно в храненето по Великден е да разделите яйцата от козунаците. Те в никакъв случай не трябва да се приемат комбинирани. В яйцата се съдържат значително количество белтъчини, а козунаците - въглехидрати....
Великденски козунациВеликденски козунаци
23 Април
Когато удвоят обема си, прехвърлете козунаците в предварително загрята на 180 градуса фурна и печете за 40-45 минути в зависимост от формата и големината. Великденските козунаци са готови....
Съвършените козунациСъвършените козунаци
20 Април
Съвършените козунаци са готови....
Козунаци АсортиКозунаци Асорти
21 Април
Сложете всички съставки в контейнера на хлебопекарната без кравето масло. То трябва да е на стайна температура и много меко. Първо всички течни съставки, сухи, брашното и маята....
Пухкави козунациПухкави козунаци
02 Юни
Разбиваме яйцата със захарта, като отделяме единия жълтък за намазване на козунака....
Ароматни козунациАроматни козунаци
24 Април
Всички продукти трябва да са със стайна температура. В 100 мл от прясното мляко разтваряме маята с 1 суп.лъж. захар и 1 суп.лъж. брашно и оставяме да шупне. Разбиваме яйцата и захарта и добавяме останалото прясно мляко...