Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Годни за консумация плевелиЛистата са годни за консумация, използват се в салати.
Тученица. Плевелът съдържа много антиоксиданти....
05 Септ.
Опасна ли е прекалената консумация на мляко?Експертите предполагат, че някои видове захар, съдържащи се в млякото, могат да увеличат риска от възпаление и оксидативен стрес, които увреждат клетките на тялото....
08 Август
Експерти: Не се подвеждайте, няма биокозунациНяма нито една сертифицирана фирма, която да произвежда такива козунаци, твърди експертът, и затова няма как на нашите пазари да има козунаци с гарантирано биокачество....
12 Април
Експерти: Органичните слънцезащитни кремове не предпазватСрокът на годност на много слънцезащитни продукти е 1-2 години....
29 Юли
Баница, която не спадаВ киселото мляко сложете содата и бакпулвера да шупне, след което го смесете с яйцата, олиото и брашното. Бъркайте до хомогенна смес без бучици. Отделно натрошете сиренето....
26 Септ.
8
Рискове от консумацията на непастьоризирано млякоСъхранявайте млякото и млечните продукти в хладилник при 4 ° C и по-студено. Не консумирайте мляко с изтекъл срок на годност....
02 Март
За и против консумацията на млякоОт друга страна, обаче нараства броят на дискусиите, които подлагат на съмнение консумацията на мляко. Зад темата за и против млякото застават много уважавани и утвърдени експерти и учени....
10 Май
Туршия за бърза консумацияСлед 4-5 дена туршията е готова за консумация. Има трайност около месец....
09 Окт.
1
Кьопоолу за бърза консумацияКьопоолуто за бърза консумация е готово.
Източник: Ралица Николаева...
28 Дек.
Палачинки, които не се късатМлякото леко се загрява. Яйцата се разбиват.
Нишестето се смесва със захарта и солта и се разтваря в част от млякото.
Добавят се останалото мляко и яйцата. Трябва да се получи гладка смес за палачинки....
11 Юни
5
Пържен ориз не по китайскиОризът се измива и сварява в подсолена вода. След като е готов се изцежда и се измива със студена вода. В тенджера се слага зехтин да загрее.
Когато зехтинът е готов към него се добавя едро нарязан лук. Когато лукът почервенее...
24 Април
4
9 годни за консумация цветя с потенциални ползи за здраветоКакто много други годни за консумация цветя, розите могат да предложат и ползи за здравето....
19 Април
Невероятните ползи от консумацията на оризово млякоНаред със соевото и бадемовото, оризовото мляко е популярна алтернатива на истинското мляко. Оризовото мляко обаче е най-качественият и същевременно лесно достъпен хипоалергенен заместител на млечните продукти....
03 Юни
Мариновани патладжани за бърза консумацияИзвадете и сервирайте вашите мариновани патладжани за бърза консумация....
06 Май
Мариновани тиквички за дълга консумацияИзпечете ги на скара, но не много (по хрупкави е по-добре).
Обелете чесъна и нарежете на филийки или пасирайте за по-наситен вкус. Прибавете към него захарта, оцета, олиото и наситнения копър....
27 Юли
Претъпкано зеле за бърза консумацияНе е зле да си ги приготвите за бърза консумация. Трябват ви кофа, леген, дъска за рязане, остър нож и здрави ръце.
Разполовете зелките и почистете от кочана. Режете ги на тънки ивици....
18 Окт.
1
Мариновани чушки за бърза консумацияЧушките се изчистват от семената и с нож се цепват само отдолу до средата.
Приготвя се марината. В тенджерка се сипва оцетът, водата, олиото, солта, дафиновият лист и нарязани скилидки чесън. Поставя се на котлона да заври...
01 Септ.
Домашна лютеница за директна консумацияОвиваме патладжана във фолио и слагаме във фурната на 200 градуса заедно с чушките, за да се изпекат за около 20 мин. След това ги задушаваме, докато обелим доматите и ги пасираме до пюре.
Нарязваме на ситно чесъна и...
28 Август
2
Маринована сиврия за бърза консумацияНарежете на ситно пресните магданоз, копър и листа целина.
Почистете и нарежете глава чесън.
Пригответе маринатата, като смесите солта, захарта, оцета, зехтина и водата. Разбъркайте, докато се разтворят напълно солта...
14 Юли
Кисело зеле за бърза консумацияЗелето се измива и се нарязва наполовина. Слага се във вода да се изкисне за около 1 час.
След това го оставяте да се оцеди от водата. Нарязвате го на дребно и го посолявате като за салата. Омачквате го хубаво с ръце....
19 Окт.
Пържен патладжан, който не задържа мазнинаИмате перфектния пържен патладжан, който не задържа мазнина....
08 Дек.