Ползите от оризовото мляко са толкова многобройни и съществени, че научавайки ги човек започва да се чуди защо досега не е пил от тази чудодейна напитка всеки ден. Само чаша от нея доставя много от нужните на организма хранителни вещества, помагащи за нормалното протичане на биологичните процеси в тялото.
Наред със соевото и бадемовото, оризовото мляко е популярна алтернатива на истинското мляко. Оризовото мляко обаче е най-качественият и същевременно лесно достъпен хипоалергенен заместител на млечните продукти.
Благодарение на него хората, имащи непоносимост към лактоза, комбинирана с алергии към соя и ядки, спокойно могат да консумират мляко.
Съдържащите се в него вещества балансират храносмилателните процеси в организма и същевременно доставят необходимите важни минерали и витамини на страдащите от различни алергии, които те не могат да си набавят от забранените им храни.
Мазнините в оризовото мляко са най-малко като количество в сравнение с всички заместители на истинското мляко. В една чаша от 100 милилитра от продукта се съдържат едва 0.8 грама мазнини. Допълнителен плюс е, че мазнините са ненаситени. Точно и поради тази причина оризовият продукт е горещо препоръчван за различни видове диети. Отгоре на това поради факта, че в него не се съдържа холестерол, оризовото мляко се препоръчва на хората, които имат проблем с висок холестерол.
Поради простия си състав и липсата на тежки съставки, млякото лесно се смила, а полезните съставки в него бързо се абсорбират от организма.
Продуктът е богат на витамини от група В, които са важни за метаболизма, кръвообращението и нервните функции. Това от своя страна поддържа сърдечно-съдовата система и намалява холестерола.
Също така високото съдържание на магнезий ефективно контролира кръвното налягане, увеличава червените кръвни телца и стимулира абсорбацията на кислород в клетките.
Не на последно място в оризовото мляко има високо съдържание на манган и селен, които са мощни антиоксиданти и по този начин служат за предпазване от инфекции и рак.
Коментари