Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Кухненските прибори пренасят хепатит AКухненските прибори пренасят хепатит A
31 Май
От това следва изводът, че именно замърсените кухненски прибори и уреди, като рендета, ножове, печки, тигани и др. са големите преносители на повечето зарази в кухнята....
Пица в тава, но това не е пицата на баба ВиПица в тава, но това не е пицата на баба Ви
27 Ноем.
Ако имате камък или стомана за печене, те ще помогнат много за запържването на основата, така че ги използвайте. Започнете да следите пицата след 17-18 минути и я извадете в момента, в който Ви харесва на външен вид....
Така се пече ципура на скараТака се пече ципура на скара
29 Септ.
Така се пече ципура на скара и се поднася с желаната гарнитура....
Картофи Fondant (Топящи се картофи на фурна)Картофи Fondant (Топящи се картофи на фурна)
11 Дек.
2
Картофите се обелват и срязват през средата на големи кубчета....
Топящи се картофи на фурна със самардалаТопящи се картофи на фурна със самардала
29 Окт.
3
Пекат се около 30 минути, като се разбъркват на двайстата, за да не залепнат....
Пилешки крилца с топящи се картофки на фурнаПилешки крилца с топящи се картофки на фурна
23 Януари
Наливаме бирата, слагаме алуминиево фолио и печем 30 мин в загрята на 250 градуса фурна в долната част. На 30 минута махаме фолиото и качваме на средата на фурната за още 15 мин или до зачервяваме на месото....
Ето защо пръстите ви се подуватЕто защо пръстите ви се подуват
25 Септ.
Излизате навън през летните горещини и пръстите ви стават като кебапчета. Или може би сте изяли някое солено ястие и сега сватбеният ви пръстен се е врязал в пръста ви. А дали имате ли сериозно основание за притеснение...
За психотронните генераториЗа психотронните генератори
02 Дек.
Първите пси-генератори са разработени в Киевския отбранителен завод Октава. Те са базирани на разработките на учения Беридзе, който изобретява апаратите за медицински цели....
Стъклените ви прибори ще заблестят с тези съветиСтъклените ви прибори ще заблестят с тези съвети
19 Дек.
За тях използвайте по-леко веро и не ги търкайте много с кухненската гъба, защото може лесно да развалите украсата им....
Кухненски помощници, които ще ви развеселятКухненски помощници, които ще ви развеселят
02 Януари
Готвенето може да бъде наистина забавно и приятно. Ако обаче за вас тази дейност е по-скоро досадна, можете да обновите кухнята си с няколко помощника, които ще ви повдигнат настроението, освен това ще бъдат и полезни допълнения...
Топящи се Маслени КроасанчетаТопящи се Маслени Кроасанчета
15 Дек.
Разточете тестото на правоъгълник. Прегърнете двата края към средата и после прегънете двете страни към средата (погледнете как се прегъва във видеото, ако се затрудните). Обърнете тестото и разточете отново....
Топящ се паниран кашкавалТопящ се паниран кашкавал
05 Май
Топящият се паниран кашкавал поднесете със свежа, зелена салата. Добър апетит!...
Салата Преливащи се цветовеСалата Преливащи се цветове
28 Януари
Обелете зеленчуците и нарежете на дълги тънки ленти. Сварват се морковът, цвеклото и целината. Изцеждат се и се поставят в купа, овкусява се със соса и се гарнира с маслините и магданоза....
Така се осолява сланинаТака се осолява сланина
02 Март
3
Съхранявайте домашната сланина на хладно и сухо място. След като изминат 20 дни, може да консумирате директно или да прибавите към ястие от българската кухня. Ето така се осолява сланина....
Правилно подреждане на прибори на масатаПравилно подреждане на прибори на масата
11 Април
3
Приборите за риба са вилица с къси зъбчета, четири на брой и вдлъбнатина за отстраняване на костите. Ножът е къс с широко острие, под формата на лопатка. Приборите за плодове са вилица и нож....
Специални прибори за ядене на насекоми се появиха на пазараСпециални прибори за ядене на насекоми се появиха на пазара
16 Дек.
Изработени от неръждаема стомана и от черешово дърво, приборите са крайно издръжливи....
Бразилци изобретиха генератор за свободна енергияБразилци изобретиха генератор за свободна енергия
20 Дек.
2
В момента аспирантите работят върху два прототипа на слънчевия генератор....
Съвети за почистване на кухненските съдовеСъвети за почистване на кухненските съдове
23 Май
Порцелановите и керамични съдове трябва да се почистват само с топла вода и мек препарат. Същото важи и за емайлираните тенджери, тъй като ако се почистват с абразивен препарат, след време емайлът потъмнява. Емайлираните...
Хитринки за почистване на кухненските шкафовеХитринки за почистване на кухненските шкафове
15 Януари
Кухненските шкафове от инокс изглеждат така, сякаш нямат нужда от поддръжка. Това обаче не е така....
Как се подреждат приборите на масатаКак се подреждат приборите на масата
29 Юни
Индивидуалните прибори за подправки се поставят над вилицата за основното ястие или над десертните прибори. При изисканата подредба не е уместно да се поставят оливерници....
Числото 7 ви преследва навсякъде? Ето какво ще ви се случиЧислото 7 ви преследва навсякъде? Ето какво ще ви се случи
29 Август
Струва ли ви се, че числото 7 е навсякъде около вас? Поглеждате часовника и виждате, че една от стрелките показва именно него. Отваряте пощата си и откривате, че имате 7 непрочетени съобщения. Взимате телефона си и какво...
Храни за баланс на бактериите в червата виХрани за баланс на бактериите в червата ви
23 Февр.
Орехи Орехите са богати на фибри и други пребиотични съединения, които спомагат за растежа на добрите бактерии....
Храните се бързо! Ето какви проблеми ви грозятХраните се бързо! Ето какви проблеми ви грозят
10 Февр.
В динамичното ни ежедневие вече все по-често срещано е хората да се хранят по-бързо. Специалистите препоръчват всяка хапка да се дъвче между 7 и 15 секунди. В противен случай могат да се появят сериозни заболявания на храносмилателната...
Сребърните прибори съсипват вкуса на хранатаСребърните прибори съсипват вкуса на храната
25 Юли
Скорошни изследвани твърдят, че материалът, от които са направени приборите за маса, оказва сериозно влияние и променя вкуса на храната, която консумираме с тях, така че по препоръка на специалисти е по-добре да забравим...
Как се прави перлена захарКак се прави перлена захар
20 Април
На Люси Евтимова е с добавка на брашно, а по-точно: Към 3 супени лъжици захар се прибавя 1 с. л. брашно, разбърква се до паста, така се да се задържа в ръката, да е лепкава, прехвърля се върху хартия за печене и върху малко...