Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Хляб с лимец и просоХляб с лимец и просо
29 Септ.
Оформяме хляба с ръце и отгоре поръсваме с тиквеното семе. Поставяме в тава и печем в предварително загрята фурна на 200 градуса за около 20-30 минути....
Хляб с просо и лимецХляб с просо и лимец
20 Февр.
С влажна ръка овлажняваме повърхността и поръсваме с ядки от лимец. Печем хляба винаги в предварително загрята до 200-220 градуса фурна....
Лимец с лешников таханЛимец с лешников тахан
15 Март
Накисваме лимеца за през нощта с топла вода. На следващия ден го сваряваме. Оставяме с покрит капак да изстине. След това овкусявам с мед и канела. От тахана слагам поне 3 с.л....
Супа лимец с тученицаСупа лимец с тученица
08 Юли
В кипяща вода се слагат продуктите, сол, олио, червен пипер. Вари се до готовност. По желание може да се добави фиде....
Лимец с карамелен сиропЛимец с карамелен сироп
27 Април
Прибавете към лимеца. Сложете в купички. Залейте всяка купичка с карамелен сироп и оставете за 20 минути да се обединят съставките. Получава се здравословен десерт....
Ориз, просо и пшеница срещу йо-йо ефектОриз, просо и пшеница срещу йо-йо ефект
30 Март
Най-добрият избор са ориз, пшеницата и просото, както и ечемик. Разбира се, не ги включвате едновременно в менюто си, изберете си кое е по ваш вкус....
Ужас! Хибридната пшеница превръща хляба в отроваУжас! Хибридната пшеница превръща хляба в отрова
07 Септ.
Едва 1 процент от произвеждания в България хляб се прави с обикновено брашно, непроизведено от хибридна пшеница, и естествена закваска....
Лимецът е първата пшеница на човечествотоЛимецът е първата пшеница на човечеството
07 Февр.
Лимец се различава от другите видове пшеница, като се класифицира като покрита пшеница. Освен това не е много капризен към почвата и често оцелява там, където другите не могат....
Забравете скъпите шампоани - яжте тези храни!Забравете скъпите шампоани - яжте тези храни!
09 Юли
Изследвания показват, че всяка средностатистическа дама от Великобритания харчи над 28 хиляди паунда за козметика през живота си. Между козметичните продукти са включени и тези, които се използват за коса. Специалистът...
Брауни с лимец и пеканБрауни с лимец и пекан
27 Ноем.
Изключително вкусно брауни с лимец и пекан. Да ви е сладко!...
Супа с лимец и зеленчуциСупа с лимец и зеленчуци
18 Май
Супата с лимец и зеленчуци е готова....
Ризото от лимец и гъбиРизото от лимец и гъби
30 Април
Гответе до омекване на лимеца. Ако е необходимо, добавете още малко вода. Овкусете ризотото със сол и черен пипер. Ризотото от лимец и гъби е много вкусно....
Кекс от лимец с вишниКекс от лимец с вишни
31 Март
Печем кекса от лимец с вишни в предварително загрята на 180 - 200 градуса фурна до суха клечка....
Бисквити с лимец и ябълкиБисквити с лимец и ябълки
05 Август
Прибавя се брашното от лимец, после от брашното от просо, бакпулвера, разбъркваме на гъста смес. С лъжица се оформят 9 бисквити. Нареждат се върху хартия за печене в широка тава....
Бисквити с лимец и боровинкиБисквити с лимец и боровинки
16 Август
Извадете бисквитите с лимец и боровинки, оставете леко да се охладят и сервирайте....
Бисквити с лимец и рожковБисквити с лимец и рожков
27 Юли
Бисквитите с лимец и рожков са готови....
Бисквити с лимец и таханБисквити с лимец и тахан
09 Юли
2
Бележка: Тези бисквити с лимец и тахан не са много сладки на вкус и ако похапвате по- сладко добавете още малко петмез....
Сладкиш с лимец и канелаСладкиш с лимец и канела
31 Януари
Хапвайте с кеф сладкиш с лимец и канела - страхотен здравословен сладкиш се получи! Да ви е сладко!...
Крекери с лимец и босилекКрекери с лимец и босилек
16 Юли
Печете домашните крекери с лимец и босилек в предварително загрята на 180 °C фурна до готовност....
Питка с лимец и подправкиПитка с лимец и подправки
21 Февр.
Постепенно се прибавя и брашното от лимец. Замесва се меко тесто. Готовото тесто се оставя завито на стайна температура да втаса за около 20-25 минути....
Соленки с лимец и елдаСоленки с лимец и елда
19 Дек.
В 1 ч.ч. вода се разтварят захарта и маята. Изчаква се да шупнат. С брашната, пармезана, 2 с.л.зехтин и маята се омесва нормално твърдо тесто. Ако е необходимо се добавя вода. Оставя се да престои на топло, завито с фолио...
Мъфини с лимец и сиренеМъфини с лимец и сирене
03 Януари
Разбийте яйцата в голяма купа с помощта на миксер до пяна. Без да спирате да бъркате, добавете олиото, солта и киселото мляко. Добавете брашното и сиренето, като разбъркате с дървена лъжица до смесване на всички продукти...
Соленки с лимец и извараСоленки с лимец и извара
25 Август
Маята, заедно със захарта, се разтварят в 1 ч.ч. топла вода. Изчаква се да шупне. Замесва се твърдо тесто от брашната, пармезана, мазнината и маята. Завива се с фолио и кърпа и престоява 2 ч. на топло. Прави се плънка...
Хляб от лимец и елдаХляб от лимец и елда
16 Март
Брашното от лимец и елда се пресява и се смесва в голяма купа, прави се в средата кладенче и се чуква яйцето, добавят се зехтинът и киселото мляко с разтворената в него сода, капват се няколко капки лимонов сок, сипва се...
Соленки с лимец и сиренеСоленки с лимец и сирене
28 Ноем.
В дълбок съд сипваме брашното от лимец. Подправяме с фината хималайска сол и малко шарлан. Добавяме и содата, която активираме с ябълковия оцет....