Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Заменете захарта с мед! С тези съветиМожете да замените и шоколадовите напитки с мляко с мед и чисто какао....
01 Май
Заменете маргарина в рецептите с тези храниВ рецепти, при които е упоменато готвене с маргарин, вие може да го замените с равно количество масло....
12 Дек.
Заменете купешките солети с тези здравословни гризиниОбикновено хапваме солети в стремежа си да залъжем глада. Смятаме ги за безвредни независимо от количеството, което консумираме. Това, за съжаление, не е така. На първо място, солетите спадат към групата на храните с...
11 Ноем.
Вредата от преработените храниВреди от преработените храни
• Преработените храни причиняват затлъстяване - повечето от тях са пълни с овкусител, който е под номер Е621....
20 Март
Сос за печени месаСосът от печеното се разрежда с бульон, в който предварително е разбъркано брашното.
Прибавят се лимонът, почистен от кората и семките и нарязан на кръгчета, виното, захарта и черният пипер.
Сосът се посолява и се...
27 Април
1
Пълнена тиква с месаНа дъното на тиквата слагам гъбите, 1 парче нарязано от топеното сирене, подправки /всички подправки са по желание, вие можете да ги замените по ваш вкус/ + унисос, месото + парче нарязано топено сирене + подправки, маринованите...
20 Ноем.
Желиращ бульон от месаПриготвените телешки кости се насичат на дребно и се варят в подсолена вода. Щом заврат, се отпенват, прибавя се оцет и се варят 4 часа, като непрекъсната се отстранява пяната.
30 минути преди да са готови, се слагат...
04 Дек.
Сос за варени месаЯйцата, сварени по-твърди, се настъргват и се прибавят към готовия сос за варени меса....
17 Окт.
Кафяв сос за месаБрашното препечете до зачервяване в сух тиган на котлона, като непрекъснато бъркате.
Започнете да доливате към препеченото брашно бульон от варенето на месото, като непрекъснато разбивате.
Разредете соса до желаната...
03 Април
Сос за печени месаСосът от печеното се разрежда с бульон, в който предварително е разбъркано брашното.
Прибавят се лимонът, почистен от кората и семките и нарязан на кръгчета, виното, захарта и черният пипер.
Сосът се посолява и се...
27 Април
1
Множеството вреди от преработените храни!Все по-често залагаме на преработените храни, без да се замисляме за множеството вреди от тяхната консумация.
Преработените храни са лесни за набавяне и консумация. Освен това са и изключително вкусни....
09 Март
1
Апетитно пикантна глазура за месаТази глазура ще ви изненада с божествения си аромат от характерните за тази кухня специфични подправки, с добавена пикантна нотка и цитрусова свежест. Подходяща е както за свински ребърца, така и за пилешко месо, шунка или...
11 Май
Марината за меса на скараОбелете лука и нарежете на ленти или пръстени. Обелете чесъна и нарежете на ситно.
Подправете добре желаното месо със сол, черен пипер и червен пипер. Покрийте с лук и чесън и поръсете с масло.
Сложете толкова масло...
12 Март
1
Варени меса с хрянов сосНарежете месото на порции и го сварете в подсолена вода. Сервира се залято с разтопеното масло и хряновия сос, поръсено с нарязан на ситно магданоз.
Сос: В студена вода размийте брашното и го смесете с киселото мляко и...
20 Дек.
Магданозен сос за студени месаИзползваме я за гарниране на плата със студени меса и варен телешки език....
13 Януари
Зелеви сарми с нарязани месаОтделете от зелката подходящи листа и върху всеки лист, на който сте отстранили жилките, сложете правоъгълни парчета от месата, дребни кубчета сланина и маслото, поръсете с черен и червен пипер, посолете и завийте сарми....
10 Дек.
Полезните преработени храниИма обаче преработени храни, които не само са вкусни, но притежават и много полезни качества.
Представяме списък на 8 полезни преработени храни, които спокойно можете да включите в здравословното си меню....
01 Окт.
Капама със сарми и четири месаСипва се армеевата чорба, която ще овкуси цялостно капамата със сарми и четири меса. Пече се до сготвяне на месото на капама със сарми и четири меса....
03 Януари
Сметанов сос за меса и салатиЗапичаме брашното в сух тиган. Разредете с бульона.
Изсипете в крема и оставете да къкри за 5-10 минути на слаб огън.
Добавяме маслото и солта и разбъркваме....
29 Януари
1
Меса с кисело зеле в гювечНарязваме пилешкото и свинското месо на средно големи парчета. Нарязваме и наденицата на вкус.
Накълцайте зелето на тънко. Вземете гювеч и сложете капки олио на дъното. Редувайте продуктите в гювече.
Сложете зеле,...
30 Юни
Пълнена тиква с 3 вида месаПърво се заемаме с подготовката на тиквата - внимателно изрязваме капаче и с помощта на лъжичка започваме да дълбаем тиквата, като отстраняваме семето, а и част от стените, за да поизтънеят. Правят се леки разрези по цялото...
22 Януари
1