Gotvach.bg»Статии»Кое за какво е полезно»Полезните преработени храни

Полезните преработени храни

Мюсли

В последно време преработените храни се сдобиха с лоша слава. Редица експерти съветват те да бъдат избягвани, ако наистина държим на здравето си. Има обаче преработени храни, които не само са вкусни, но притежават и много полезни качества.

Представяме списък на 8 полезни преработени храни, които спокойно можете да включите в здравословното си меню.

Кисело мляко

Киселото мляко е богато на протеини, калий, калций, витамини D и В12. Макар и да се явява преработен продукт, в него не се съдържат химикали, подсладители или консерванти.

Кокосово и бадемово мляко

Неподсладеното кокосово или бадемово мляко има много полезни качества благодарение на високото съдържание на витамини от група В, соя, минерали. В него липсват глутен или захар.

Масло от ядки

Какао

Суровото масло от ядки е перфектното средство да поддържате талията си. В него няма захар или сол. Благодарение на високото съдържание на въглехидрати и витамини може да ви поддържа сити, без да качвате излишни килограми.

Кафе

Кафето на зърна съдържа магнезий, витамини и спомага функциите на мозъка има чернодробни почистващи свойства.

Какао

Какаото на прах се създава след преработка на какаови зърна. Ползите от него са многобройни – намалява стреса, кръвното налягане, захарта. Също така подобрява апетита и еластичността на кожата.

Лененото брашно

Горчица

Лененото брашно подобрява усвояването на хранителните вещества от организма. Вкусовите му качества са неоспорими, богатото съдържание на протеини, омега-3 мазнини, фибри го прави задължителен продукт за всеки, който държи на здравето си.

Горчица

Горчицата има изключително ниско съдържание на калории. Освен чудесна подправка за почти всяко ядене, тя укорява метаболизма и подобрява храносмилането. Горчицата не съдържа захар или консерванти в по-голямата част от случаите.

Мюсли и овесени ядки

Мюслите, овесените ядки и сушените плодове са чудесен начин да доставите на организма си всичко, от което се нуждае. В това число храната да е вкусна и силно тонизираща и подобрява храносмилането.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest