Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Черноморски зарган на тиганСервирайте пържения зарган с резен лимон заедно с чаша бяло вино или бира....
01 Февр.
2
Риба зарган с маслини и аншоаПредварително загрявате фурната на 220 градуса.
Подредете доматите в намаслена тавичка и ги запечете за около 10 минути, докато омекнат.
През това време смесвате маслините, магданоза, филетата аншоа,
чесъна и 1 с.л...
06 Март
Запечен зарган с лимони и зеленчуково пюреЗапеченият зарган с лимони и зеленчуково пюре е много вкусен....
06 Ноем.
Гаврос и зарган в кокосова панировка на фурнаГавросът и зарганът изчистих от вътрешностите. Измих и оставих да се отцедят от водата.
Посолих рибите с малко сол и черен пипер....
16 Май
Маринован ЗарганЗаргана измиваме, като отстраняваме вътрешностите под течаща вода.
Отцеждаме и покриваме с морска сол навсякъде. Оставяме така да престои за около 24 часа....
10 Май
Пържен ЗарганПочистваме и измиваме рибата.
Осоляваме и оставяме в хладилник, докато загреем олиото в тигана.
Когато олиото е сгорещено, овалваме рибата в брашно и изпържваме.
Сервира се по желание с лимон или със сос за риба...
26 Февр.
7
Как се готви зарганРиба зарган с картофи и гъби
Зарган около 300 г
Картофи - 600 г
Гъби печурки - 350 г
1 глава лук
2 с.л. олио
1 ч.ч. бяло вино
1 лимон или 50 мл лимонов сок
сол, черен пипер и чесън на вкус
За да приготвите заргана...
10 Септ.
Зарганче на тиганХубаво почистете и измийте заргана.
Посолете на вкус и оставете за кратко в хладилник.
Сложете тиган с олио на котлона.
Щом стане горещо, извадете от хладилника, оваляйте в брашното и изпържете рибата....
19 Март
Доказано! Рибата и мидите в България са безопасниСпециалистите са изследвали едни от най-разпространените видове риба като цаца, кая, кефал, хамсия, зарган и сафрид, както и миди – всички от Черно море....
30 Дек.
Свинските пържоли и рибата поевтиняватЕмил Милев от рибарското сдружение Черноморски изгрев казва, че от 2 седмици рибарите в страната се радват на богат улов от барбун, чернокоп и зарган, което драстично ще намали цените и на тези риби....
28 Септ.
С какви храни и ястия да поднесем Пино гриВиното Пино Гри е перфектно за комбинация с пушена риба, най-вече със зарган, тъй като той подчертава аромата и вкуса му. Различните видове рибена супа също са подходящи за съчетаване с Пино Гри....
17 Май
Ужас! Радиоактивна риба от Фукушима се продава свободно у насДори и родни производители използват скумрия, зарган и др. - видове риба, уловени в района на авариралата атомна електроцентрала, които се предлагат като родно производство, защото у нас е извършена преработката им....
13 Април
С какво да гарнираме печена риба?От морските риби подходящи за печене са морският костур, морският сом, зарганът, хекът и хоки /и двете са мерлузи/, морската пъстърва, сафридът, акулата, треската, рибата меч, херинга, сардина, скумрията, рибата...
05 Март
Рибена чорба по стара несебърска рецептаЗа чорбата подгответе най-малко 5 вида риба - барбун, който внася аромат на море в бульона, зарган, който дава лека мазнина, сафрид, меджид и цаца, които увеличават рибния сок в чорбата и калкан, който предоставя своето нежно...
04 Юни
Ще се изненадате! Ето кои са любимите риби на българитеМнозина обичат и заргана. Само около 20 на 100 отдават предпочитанията си към мидите, което се дължи на факта, че в много от случаите те просто не са почистени добре....
07 Август
Цацата изчезна от заведенията по моретоГоре-долу толкова биха ви излезли още чероморската акула, зарганът и сафридът. Ципурата и лавракът пък вървят по 15 лева килото.
На борсата могат да бъдат открити още шаран (7 лв./кг), бял амур (8 лв....
08 Август
С какво да гарнираме пържена риба?От морските риби са подходящи морска пъстърва, морски костур, треска, акула, риба меч, херинга, сардина, сафрид, зарган, морски сом, хек /мерлуза/, мерлуза хоки....
11 Февр.