Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Черноморски зарган на тиганЧерноморски зарган на тиган
01 Февр.
2
Сервирайте пържения зарган с резен лимон заедно с чаша бяло вино или бира....
Риба зарган с маслини и аншоаРиба зарган с маслини и аншоа
06 Март
Предварително загрявате фурната на 220 градуса. Подредете доматите в намаслена тавичка и ги запечете за около 10 минути, докато омекнат. През това време смесвате маслините, магданоза, филетата аншоа, чесъна и 1 с.л...
Зарган на фурна с гарнитураЗарган на фурна с гарнитура
15 Февр.
Зарганът на фурна с гарнитура е готов....
Запечен зарган с лимони и зеленчуково пюреЗапечен зарган с лимони и зеленчуково пюре
06 Ноем.
Запеченият зарган с лимони и зеленчуково пюре е много вкусен....
Пържена риба зарган в брашно и солПържена риба зарган в брашно и сол
12 Май
Пържена риба зарган в брашно и сол е готова....
Гаврос и зарган в кокосова панировка на фурнаГаврос и зарган в кокосова панировка на фурна
16 Май
Гавросът и зарганът изчистих от вътрешностите. Измих и оставих да се отцедят от водата. Посолих рибите с малко сол и черен пипер....
Маринован ЗарганМаринован Зарган
10 Май
Заргана измиваме, като отстраняваме вътрешностите под течаща вода. Отцеждаме и покриваме с морска сол навсякъде. Оставяме така да престои за около 24 часа....
Пържен ЗарганПържен Зарган
26 Февр.
7
Почистваме и измиваме рибата. Осоляваме и оставяме в хладилник, докато загреем олиото в тигана. Когато олиото е сгорещено, овалваме рибата в брашно и изпържваме. Сервира се по желание с лимон или със сос за риба...
Как се готви зарганКак се готви зарган
10 Септ.
Риба зарган с картофи и гъби Зарган около 300 г Картофи - 600 г Гъби печурки - 350 г 1 глава лук 2 с.л. олио 1 ч.ч. бяло вино 1 лимон или 50 мл лимонов сок сол, черен пипер и чесън на вкус За да приготвите заргана...
Зарганче на тиганЗарганче на тиган
19 Март
Хубаво почистете и измийте заргана. Посолете на вкус и оставете за кратко в хладилник. Сложете тиган с олио на котлона. Щом стане горещо, извадете от хладилника, оваляйте в брашното и изпържете рибата....
Доказано! Рибата и мидите в България са безопасниДоказано! Рибата и мидите в България са безопасни
30 Дек.
Специалистите са изследвали едни от най-разпространените видове риба като цаца, кая, кефал, хамсия, зарган и сафрид, както и миди – всички от Черно море....
Свинските пържоли и рибата поевтиняватСвинските пържоли и рибата поевтиняват
28 Септ.
Емил Милев от рибарското сдружение Черноморски изгрев казва, че от 2 седмици рибарите в страната се радват на богат улов от барбун, чернокоп и зарган, което драстично ще намали цените и на тези риби....
С какви храни и ястия да поднесем Пино гриС какви храни и ястия да поднесем Пино гри
17 Май
Виното Пино Гри е перфектно за комбинация с пушена риба, най-вече със зарган, тъй като той подчертава аромата и вкуса му. Различните видове рибена супа също са подходящи за съчетаване с Пино Гри....
Ужас! Радиоактивна риба от Фукушима се продава свободно у насУжас! Радиоактивна риба от Фукушима се продава свободно у нас
13 Април
Дори и родни производители използват скумрия, зарган и др. - видове риба, уловени в района на авариралата атомна електроцентрала, които се предлагат като родно производство, защото у нас е извършена преработката им....
С какво да гарнираме печена риба?С какво да гарнираме печена риба?
05 Март
От морските риби подходящи за печене са морският костур, морският сом, зарганът, хекът и хоки /и двете са мерлузи/, морската пъстърва, сафридът, акулата, треската, рибата меч, херинга, сардина, скумрията, рибата...
Рибена чорба по стара несебърска рецептаРибена чорба по стара несебърска рецепта
04 Юни
За чорбата подгответе най-малко 5 вида риба - барбун, който внася аромат на море в бульона, зарган, който дава лека мазнина, сафрид, меджид и цаца, които увеличават рибния сок в чорбата и калкан, който предоставя своето нежно...
Ще се изненадате! Ето кои са любимите риби на българитеЩе се изненадате! Ето кои са любимите риби на българите
07 Август
Мнозина обичат и заргана. Само около 20 на 100 отдават предпочитанията си към мидите, което се дължи на факта, че в много от случаите те просто не са почистени добре....
Цацата изчезна от заведенията по моретоЦацата изчезна от заведенията по морето
08 Август
Горе-долу толкова биха ви излезли още чероморската акула, зарганът и сафридът. Ципурата и лавракът пък вървят по 15 лева килото. На борсата могат да бъдат открити още шаран (7 лв./кг), бял амур (8 лв....
С какво да гарнираме пържена риба?С какво да гарнираме пържена риба?
11 Февр.
От морските риби са подходящи морска пъстърва, морски костур, треска, акула, риба меч, херинга, сардина, сафрид, зарган, морски сом, хек /мерлуза/, мерлуза хоки....