Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Защо и как да замените червено месо с гъби?Заменете червеното месо с манатарки и не забравяйте да ни разкажете за успехите си!...
05 Юни
Червен ориз - какво трябва да знаем?В следващите редове научете повече за състава, ценните свойства на червения ориз и невероятните ползи, които червеният ориз носи за човешкото здраве....
28 Май
Няколко причини да похапваш червен оризЗатова консумирайки червен ориз, който съдържа тези витамини и минерали в излишък, вие си осигурявате пълноценна порция здраве....
29 Юли
Опитвали ли сте Червен ориз?Най-висококачественият червен ориз се произвежда в региона Камарт във Франция. Среща се също и северноамерикански червен ориз....
28 Април
Свинско с червен ориз и зеленчуциМоже да оставите част от соса, на мен лично така повече ми допада....
19 Юни
Защо да ядем повече ориз?Голяма част от хората, които искат да се хранят здравословно, минимизират яденето на ориз. Интересен обаче е фактът, че в Азия този продукт се консумира много, но от друга страна, там случаите на затлъстяване са единични...
22 Февр.
Свински късчета с червен ориз и зеленчуциСвинската плешка се нарязва на кубчета, подправя се със сол, червен пипер и къри и се задушава в олиото.
Добавят се лукът, морковите и целината, нарязани на дребно....
07 Януари
Защо да замените обикновеното със зелено кафеЗнаем, че светът става все по-зелен и с него и сутрешната ни чаша кафе! Ползите от зеленото кафе стават широко известни и мнозина преминават към тази опция за ежедневната си ревитализираща чаша гореща напитка.
Чаша...
19 Април
Пикантни телешки ребърца с гарнитура от червен оризВ подходящ съд слагаме на котлона да се разтопят медът и маслото, след като започнат да врят прибавяме счукания чесън, чилито и червения пипер....
07 Март
3
Свински жулиени с червен ориз и сос от нектариниСвински жулиени с червен ориз и сос от нектарини - перфектното съчетание на вкусове и аромати.
Да ви е сладко!...
04 Септ.
Защо да ядем повече червено цвекло?Те са отговорни за червения му цвят и за противовъзпалителните и антиоксидантни свойства.
И всички тези съставки допринасят за следващите 6 здравословни ползи от консумацията на червено цвекло....
01 Дек.
Защо да замените кокошите яйца с пъдпъдъчи този ВеликденЗа да си спестите подобно неприятно изживяване и да се насладите пълноценно на великденските забавления, заменете познатите яйца с пъдпъдъчи такива, които са далеч по-леки и диетични....
17 Април
Как да замразим нахутЕто как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
07 Юли
Как да изсушим дренкиОставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички.
Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
18 Март
Как да карамелизираме лукСложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар.
Прибавете захарта и объркайте добре....
08 Януари
2
Мексиканско пиле с ориз и червен бобДобавете кардамона, сладкия и люта червен пипер и кимиона. Втрийте маринатата в месото, покрийте съда с фолио и оставете да се маринова.
Загрейте зехтин в дълбок съд на котлона....
30 Януари
1
Скариди с червен сос и ориз басматиСкаридите с червен сос и ориз басмати са чудесни в компанията на бяло вино!...
22 Юли
Кафяв ориз с червен фасул и царевицаПодправя се с кориандър, кимион и лют пипер и се оставя на тих огън да къкри до омекване на ориза около 30-40 минути.
Добавят се пасираните домати и се вари още 5-10 минути до пълното омекване на ориза....
10 Май
Пълнен червен лук с кайма и оризОтместваме и оставяме сместа да се охлади. След това с нея пълним отделените външни части на лука и ги подреждаме плътно едно до друго в тава.
Заливаме с вода, колкото да ги покрие и покриваме с алуминиево фолио....
04 Август
Червен лук - защо е толкова полезен?Има лилаво червена кожа и бяло месо, оцветено в червено. Главна разлика се наблюдава в цвета - червено-виолетов.
Плодът е средно едър, мек и деликатен на вкус....
07 Февр.
Защо еленът Рудолф има червен носПоне така смята американският биолог Натаниъл Домини, който обяви, че е намерил рационално обяснение затова защо носът на елена Рудолф е червен, при това ярко червен....
27 Дек.
Тригуни Да си оближеш пръститеПредварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади.
Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
26 Септ.
1
Как да си направим пестоКак да си направим песто?
Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
19 Окт.