Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Защо и как да замените червено месо с гъби?Защо и как да замените червено месо с гъби?
05 Юни
Заменете червеното месо с манатарки и не забравяйте да ни разкажете за успехите си!...
Червен ориз - какво трябва да знаем?Червен ориз - какво трябва да знаем?
28 Май
В следващите редове научете повече за състава, ценните свойства на червения ориз и невероятните ползи, които червеният ориз носи за човешкото здраве....
Няколко причини да похапваш червен оризНяколко причини да похапваш червен ориз
29 Юли
Затова консумирайки червен ориз, който съдържа тези витамини и минерали в излишък, вие си осигурявате пълноценна порция здраве....
Опитвали ли сте Червен ориз?Опитвали ли сте Червен ориз?
28 Април
Най-висококачественият червен ориз се произвежда в региона Камарт във Франция. Среща се също и северноамерикански червен ориз....
Свинско с червен ориз и зеленчуциСвинско с червен ориз и зеленчуци
19 Юни
Може да оставите част от соса, на мен лично така повече ми допада....
Защо да ядем повече ориз?Защо да ядем повече ориз?
22 Февр.
Голяма част от хората, които искат да се хранят здравословно, минимизират яденето на ориз. Интересен обаче е фактът, че в Азия този продукт се консумира много, но от друга страна, там случаите на затлъстяване са единични...
Свински късчета с червен ориз и зеленчуциСвински късчета с червен ориз и зеленчуци
07 Януари
Свинската плешка се нарязва на кубчета, подправя се със сол, червен пипер и къри и се задушава в олиото. Добавят се лукът, морковите и целината, нарязани на дребно....
Защо да замените обикновеното със зелено кафеЗащо да замените обикновеното със зелено кафе
19 Април
Знаем, че светът става все по-зелен и с него и сутрешната ни чаша кафе! Ползите от зеленото кафе стават широко известни и мнозина преминават към тази опция за ежедневната си ревитализираща чаша гореща напитка. Чаша...
Пикантни телешки ребърца с гарнитура от червен оризПикантни телешки ребърца с гарнитура от червен ориз
07 Март
3
В подходящ съд слагаме на котлона да се разтопят медът и маслото, след като започнат да врят прибавяме счукания чесън, чилито и червения пипер....
Свински жулиени с червен ориз и сос от нектариниСвински жулиени с червен ориз и сос от нектарини
04 Септ.
Свински жулиени с червен ориз и сос от нектарини - перфектното съчетание на вкусове и аромати. Да ви е сладко!...
Защо да ядем повече червено цвекло?Защо да ядем повече червено цвекло?
01 Дек.
Те са отговорни за червения му цвят и за противовъзпалителните и антиоксидантни свойства. И всички тези съставки допринасят за следващите 6 здравословни ползи от консумацията на червено цвекло....
Защо да замените кокошите яйца с пъдпъдъчи този ВеликденЗащо да замените кокошите яйца с пъдпъдъчи този Великден
17 Април
За да си спестите подобно неприятно изживяване и да се насладите пълноценно на великденските забавления, заменете познатите яйца с пъдпъдъчи такива, които са далеч по-леки и диетични....
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
07 Юли
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
18 Март
Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички. Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
08 Януари
2
Сложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар. Прибавете захарта и объркайте добре....
Мексиканско пиле с ориз и червен бобМексиканско пиле с ориз и червен боб
30 Януари
1
Добавете кардамона, сладкия и люта червен пипер и кимиона. Втрийте маринатата в месото, покрийте съда с фолио и оставете да се маринова. Загрейте зехтин в дълбок съд на котлона....
Скариди с червен сос и ориз басматиСкариди с червен сос и ориз басмати
22 Юли
Скаридите с червен сос и ориз басмати са чудесни в компанията на бяло вино!...
Кафяв ориз с червен фасул и царевицаКафяв ориз с червен фасул и царевица
10 Май
Подправя се с кориандър, кимион и лют пипер и се оставя на тих огън да къкри до омекване на ориза около 30-40 минути. Добавят се пасираните домати и се вари още 5-10 минути до пълното омекване на ориза....
Пълнен червен лук с кайма и оризПълнен червен лук с кайма и ориз
04 Август
Отместваме и оставяме сместа да се охлади. След това с нея пълним отделените външни части на лука и ги подреждаме плътно едно до друго в тава. Заливаме с вода, колкото да ги покрие и покриваме с алуминиево фолио....
Червен лук - защо е толкова полезен?Червен лук - защо е толкова полезен?
07 Февр.
Има лилаво червена кожа и бяло месо, оцветено в червено. Главна разлика се наблюдава в цвета - червено-виолетов. Плодът е средно едър, мек и деликатен на вкус....
Защо еленът Рудолф има червен носЗащо еленът Рудолф има червен нос
27 Дек.
Поне така смята американският биолог Натаниъл Домини, който обяви, че е намерил рационално обяснение затова защо носът на елена Рудолф е червен, при това ярко червен....
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
16 Ноем.
1
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
05 Февр.
Яхнията Да си оближеш пръстите е готова....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
26 Септ.
1
Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади. Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
Как да си направим пестоКак да си направим песто
19 Окт.
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....