Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
07 Юли
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Печен нахутПечен нахут
13 Януари
3
Разстелете нахута в голяма правоъгълна тава, застлана с хартия за печене. Сложете да се пече за около 20-30 минути в предварително загряна фурна на 200 градуса. Печеният нахут е страхотно мезе!...
Хумус от нахут и печен пиперХумус от нахут и печен пипер
16 Януари
Докато варите нахута, измийте червените чушки и ги изпечете на котлона, задушете ги, за да се обелят по-лесно. След като изстинат, ги обелете, нарежете ги на ситно и добавете към нахута....
Няколко причини да похапвате печен лукНяколко причини да похапвате печен лук
29 Март
Компрес с печен лук помага и при ставни болки. От печен лук можете да правите мехлеми или лапи и да налагате възпалени рани....
Защо да похапваме лимец?Защо да похапваме лимец?
12 Февр.
В последно време здравословното хранене става все по-популярно и това не е никак странно. Всеки човек иска да е здрав, а именно правилното хранене е залог за това. Именно затова и продуктите като лимец стават все по-популярни...
Защо да похапваме лешници?Защо да похапваме лешници?
06 Юни
1
Лешниците са много високо енергийна храна, заредена с множество здравословни хранителни вещества, които са от съществено значение за оптимално здраве. Сто грама ядки съдържат приблизително 628 калории. Тези божествени...
Разядка с печен патладжан, нахут и сушени доматиРазядка с печен патладжан, нахут и сушени домати
14 Юли
Оставете да се охладят и ги обелете. В блендер смелете последователно патладжаните с чесъна и сушените домати. След това смелете нахута смесен със зехтина....
Защо да похапваме редовно тиквичкиЗащо да похапваме редовно тиквички
03 Юни
Вижте кои са те и научете защо е полезно да похапваме тиквички редовно....
Печен пастет от нахутПечен пастет от нахут
08 Януари
Печете на 200 градуса до златисто. Приготвяте соса от кисело мляко, чесън (пасиран) и копър и поднасяте печения пастет от нахут към него....
Пилешки дробчета – защо да ги похапвамеПилешки дробчета – защо да ги похапваме
06 Септ.
Тотално отричани в някои краища на света и изключително харесвани в други. Това можем да кажем като за начало за пилешките дробчета. И наистина е така – ако някъде ще се погнусят от идеята да консумират подобно ястие, то...
Защо е вредно да похапваме десерти?Защо е вредно да похапваме десерти?
26 Януари
Много хора не могат да си представят обяда или вечерята без финал – вкусен десерт. През деня също хапват десерти, за да задоволят глада си за сладко. Дори се оправдават пред самите себе си, че им трябва сладко, защото...
Нахут с оризНахут с ориз
16 Дек.
Сипват се в съда смесените ориз и нахут и се овкусяват със сол и черен пипер....
Нахут с патешкоНахут с патешко
25 Април
Добавете нахута, предварително накиснат от вечерта във вода. След няколко минути добавете доматеното пюре и бирата. Изчакайте да изври алкохолът и налейте малко вода, колкото да покрие продуктите....
Нахут с таханНахут с тахан
17 Дек.
1
Нахутът с тахан е страхотна разядка, опитайте....
Нахут с киноаНахут с киноа
03 Юли
1
Нахутът с киноа е готов....
Нахут с патладжанНахут с патладжан
30 Дек.
Прибавят се нахутът, доматите и доматеното пюре. Оставя се да заври. След това котлонът се намаля, покрива се с капак и се оставя да къкри, докато патладжанът омекне. Накрая по желание се поръсва с магданоз....
Нахут с гъбиНахут с гъби
14 Август
Накиснете нахута от предната вечер във вода, след това сменете водата и го сложете да се свари до пълно омекване. Отцедете го от водата, като не е нужно да отделяте люспите на нахута....
Защо да похапваме авокадо всеки ден?Защо да похапваме авокадо всеки ден?
23 Окт.
Авокадото е удивителен плод, зеленчук, ядка. Не, не сме се объркали. По кладификация авокадото е плод, но има консистенцията на зеленчук и хранителния състав на ядка, поради което може би най-точно ще бъде да го наричаме...
Варен нахут с каймаВарен нахут с кайма
03 Дек.
Изцеждаме нахута от консервата и го добавяме към останалите продукти. Добавяме доматеното пюре, солта и карамфила и разбъркваме отново....
Пикантен нахут с патладжаниПикантен нахут с патладжани
11 Септ.
Нарежете патладжаните, поръсете ги със сол и ги оставете да се отцедят от горчилката. Отцедете предварително накиснатия за 1 нощ във вода нахут и го сварете за 30 минути или докато омекне....
Нахут с пилешка каймаНахут с пилешка кайма
25 Април
Изчакайте да изври алкохолът и сложете подправките в яхнията. Налейте малко вода, колкото да покрие продуктите. Намалете котлона и варете до готовност на нахута....
Нахут с тиквени семкиНахут с тиквени семки
22 Дек.
Сервирайте веднага готовия нахут с тиквени семки....
Салата с печен патладжан и нахутСалата с печен патладжан и нахут
05 Септ.
По желание патладжанената салата може да се поръси със семена от нар. Салатата с печен патладжан и нахут е готова....
Защо трябва да похапвате батати по-често?Защо трябва да похапвате батати по-често?
05 Дек.
Тези сладки картофи често заменят вкуса на ямс (вид мексикански сладък картоф), като между тях има разлики не само във вкуса, но и в хранителната им стойност. Батат е с по–голямо количество полезни хранителни вещества...
Защо да похапвате тиквени семки по-често?Защо да похапвате тиквени семки по-често?
30 Окт.
Тиквата е сред най-популярните есенни храни. Тя е вкусна, полезна и влиза в състава на редица рецепти - сладки и солени. Много често обаче, ние изхвърляме нейните семки и дори не подозираме колко са полезни. Оказва...