Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да замразим нахутЕто как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
07 Юли
Печен нахутРазстелете нахута в голяма правоъгълна тава, застлана с хартия за печене. Сложете да се пече за около 20-30 минути в предварително загряна фурна на 200 градуса.
Печеният нахут е страхотно мезе!...
13 Януари
3
Хумус от нахут и печен пиперДокато варите нахута, измийте червените чушки и ги изпечете на котлона, задушете ги, за да се обелят по-лесно.
След като изстинат, ги обелете, нарежете ги на ситно и добавете към нахута....
16 Януари
Няколко причини да похапвате печен лукКомпрес с печен лук помага и при ставни болки.
От печен лук можете да правите мехлеми или лапи и да налагате възпалени рани....
29 Март
Защо да похапваме лимец?В последно време здравословното хранене става все по-популярно и това не е никак странно. Всеки човек иска да е здрав, а именно правилното хранене е залог за това. Именно затова и продуктите като лимец стават все по-популярни...
12 Февр.
Защо да похапваме лешници?Лешниците са много високо енергийна храна, заредена с множество здравословни хранителни вещества, които са от съществено значение за оптимално здраве. Сто грама ядки съдържат приблизително 628 калории.
Тези божествени...
06 Юни
1
Разядка с печен патладжан, нахут и сушени доматиОставете да се охладят и ги обелете.
В блендер смелете последователно патладжаните с чесъна и сушените домати.
След това смелете нахута смесен със зехтина....
14 Юли
Защо да похапваме редовно тиквичкиВижте кои са те и научете защо е полезно да похапваме тиквички редовно....
03 Юни
Печен пастет от нахутПечете на 200 градуса до златисто.
Приготвяте соса от кисело мляко, чесън (пасиран) и копър и поднасяте печения пастет от нахут към него....
08 Януари
Пилешки дробчета – защо да ги похапвамеТотално отричани в някои краища на света и изключително харесвани в други. Това можем да кажем като за начало за пилешките дробчета. И наистина е така – ако някъде ще се погнусят от идеята да консумират подобно ястие, то...
06 Септ.
Защо е вредно да похапваме десерти?Много хора не могат да си представят обяда или вечерята без финал – вкусен десерт. През деня също хапват десерти, за да задоволят глада си за сладко. Дори се оправдават пред самите себе си, че им трябва сладко, защото...
26 Януари
Нахут с патешкоДобавете нахута, предварително накиснат от вечерта във вода.
След няколко минути добавете доматеното пюре и бирата.
Изчакайте да изври алкохолът и налейте малко вода, колкото да покрие продуктите....
25 Април
Нахут с патладжанПрибавят се нахутът, доматите и доматеното пюре. Оставя се да заври.
След това котлонът се намаля, покрива се с капак и се оставя да къкри, докато патладжанът омекне.
Накрая по желание се поръсва с магданоз....
30 Дек.
Нахут с гъбиНакиснете нахута от предната вечер във вода, след това сменете водата и го сложете да се свари до пълно омекване. Отцедете го от водата, като не е нужно да отделяте люспите на нахута....
14 Август
Защо да похапваме авокадо всеки ден?Авокадото е удивителен плод, зеленчук, ядка. Не, не сме се объркали. По кладификация авокадото е плод, но има консистенцията на зеленчук и хранителния състав на ядка, поради което може би най-точно ще бъде да го наричаме...
23 Окт.
Варен нахут с каймаИзцеждаме нахута от консервата и го добавяме към останалите продукти.
Добавяме доматеното пюре, солта и карамфила и разбъркваме отново....
03 Дек.
Пикантен нахут с патладжаниНарежете патладжаните, поръсете ги със сол и ги оставете да се отцедят от горчилката.
Отцедете предварително накиснатия за 1 нощ във вода нахут и го сварете за 30 минути или докато омекне....
11 Септ.
Нахут с пилешка каймаИзчакайте да изври алкохолът и сложете подправките в яхнията.
Налейте малко вода, колкото да покрие продуктите.
Намалете котлона и варете до готовност на нахута....
25 Април
Салата с печен патладжан и нахутПо желание патладжанената салата може да се поръси със семена от нар.
Салатата с печен патладжан и нахут е готова....
05 Септ.
Защо трябва да похапвате батати по-често?Тези сладки картофи често заменят вкуса на ямс (вид мексикански сладък картоф), като между тях има разлики не само във вкуса, но и в хранителната им стойност. Батат е с по–голямо количество полезни хранителни вещества...
05 Дек.
Защо да похапвате тиквени семки по-често?Тиквата е сред най-популярните есенни храни. Тя е вкусна, полезна и влиза в състава на редица рецепти - сладки и солени. Много често обаче, ние изхвърляме нейните семки и дори не подозираме колко са полезни.
Оказва...
30 Окт.