Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Защо да включим хинапа в менюто си?Защо да включим хинапа в менюто си?
25 Ноем.
В следващите редове вижте основните ползи от хинапа, които ще ви накарат още днес да го включите в менюто си: Засилва имунитета - хинапът е изключително богат на антиоксиданти и органични съединения, което го прави отлична...
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
16 Ноем.
2
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
05 Февр.
Яхнията Да си оближеш пръстите е готова....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
26 Септ.
1
Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади. Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
Как да си направим пестоКак да си направим песто
19 Окт.
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Как да си направим домашна юфкаКак да си направим домашна юфка
12 Май
Охладеното тесто разделете на малки топки, поръсете ги с малко брашно и ги притеснете, така че да могат да минат през машинката за паста....
Свински ребърца Да си оближеш пръститеСвински ребърца Да си оближеш пръстите
14 Септ.
1
Ребрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене
27 Януари
Как да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове: Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....
Как да си направим домашно краве сиренеКак да си направим домашно краве сирене
20 Дек.
3
Цедката с домашното сирене се притиска с тежест, в тавичка с наклон, повдигната с нещо в единия край, за да се оформи питката сирене и да се изцеди добре, така стои около 12 ч....
Как да си направим домашно филе ЕленаКак да си направим домашно филе Елена
03 Ноем.
Филето Елена ще трябва да престои 2-3 седмици, като го държите под наблюдение да не мухляса или пресъхне. Ето как да си направим домашно филе Елена....
Няколко причини да включим пащърнака в менюто сиНяколко причини да включим пащърнака в менюто си
12 Окт.
Той задължително трябва да бъде включен в менюто ни, поради редицата здравословни функции, които притежава. Само в 100 г от този кореноплоден зеленчук се съдържат 30% от дневната доза витамин С и К....
Защо трябва да включите децата си в готвенетоЗащо трябва да включите децата си в готвенето
17 Дек.
Ето защо да включим децата в готвенето! Ще познават храните по-добре Около двегодишна възраст вече можете да вземете детето си в кухнята, докато готвите. Нека то наблюдава какво правите....
Седем причини да включите соя в менюто сиСедем причини да включите соя в менюто си
19 Август
2
Предлагаме ви 7 причини да включите соята в ежедневното си меню. 1. Повишаване на приема на антиоксиданти. Соята съдържа подобряващи здравето елементи, наречени изофлавони....
Защо да изключим пшеницата от менюто си?Защо да изключим пшеницата от менюто си?
25 Юли
Всеки разумен човек трябва да се замисли как да се храни в бъдеще с оглед неговото здраве....
Какво да си приготвим с киноаКакво да си приготвим с киноа
17 Дек.
Другият начин да си подготвите киноа за готвене – трябва да я сварите за около десетина минути, след което да изплакнете хубаво с вода, за да отмиете горчивата част от семената....
Какво трябва да съдържа менюто на диабетицитеКакво трябва да съдържа менюто на диабетиците
20 Февр.
Менюто трябва да е такова, че да не повишава кръвната захар, а да я поддържа в стабилни нива. По тази причина е нужна консултация с ендокринолог и диетолог, за да могат те съвестно да изработят менюто на диабетика....
Защо трябва да спортуваме?Защо трябва да спортуваме?
11 Септ.
Спортът е неизменна част от човешкия живот още от Древността, когато се зараждат различни физически активности, състезания и известните до днес Олимпийски игри. Спортуването е форма на всякаква физическа активност, която...
Защо трябва да гласуваме?Защо трябва да гласуваме?
28 Февр.
Жените, цветнокожите и младите хора трябваше да преодолеят значителни бариери, за да получат правото на глас....
Ето защо не трябва да си миете зъбитеЕто защо не трябва да си миете зъбите
19 Януари
По въпроса за устната хигиена мненията на стоматолозите и еколозите коренно се различават. Последните винаги са смятали агресивната човешка намеса в която и да е екосистема за опасна и вредна. Например да се мият зъбите...
Защо трябва да си хапвате сом по-често?Защо трябва да си хапвате сом по-често?
14 Юни
Сомът е едновременно вкусен и полезен, две качества, които го правят предпочитан избор в менюто на много хора....
Защо трябва да си мием лицето преди лягане?Защо трябва да си мием лицето преди лягане?
21 Ноем.
Ето и няколко отговора на въпроса защо трябва да си мием лицето преди лягане. Натрупан прах и мръсотия През деня сме изложени на какви ли не задачи....
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
07 Юли
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
08 Януари
2
Сложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар. Прибавете захарта и объркайте добре....
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
18 Март
Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички. Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
Кои са мъртвите продукти и защо да ги махнем от менюто сиКои са мъртвите продукти и защо да ги махнем от менюто си
12 Дек.
Когато сте свикнали със сладкото, не трябва внезапно да го изключите от менюто....