Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Защо да включим хинапа в менюто си?В следващите редове вижте основните ползи от хинапа, които ще ви накарат още днес да го включите в менюто си:
Засилва имунитета - хинапът е изключително богат на антиоксиданти и органични съединения, което го прави отлична...
25 Ноем.
Тригуни Да си оближеш пръститеПредварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади.
Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
26 Септ.
1
Как да си направим пестоКак да си направим песто?
Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
19 Окт.
Как да си направим домашна юфкаОхладеното тесто разделете на малки топки, поръсете ги с малко брашно и ги притеснете, така че да могат да минат през машинката за паста....
12 Май
Свински ребърца Да си оближеш пръститеРебрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
14 Септ.
1
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове:
Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....
27 Януари
Как да си направим домашно краве сиренеЦедката с домашното сирене се притиска с тежест, в тавичка с наклон, повдигната с нещо в единия край, за да се оформи питката сирене и да се изцеди добре, така стои около 12 ч....
20 Дек.
3
Как да си направим домашно филе ЕленаФилето Елена ще трябва да престои 2-3 седмици, като го държите под наблюдение да не мухляса или пресъхне.
Ето как да си направим домашно филе Елена....
03 Ноем.
Няколко причини да включим пащърнака в менюто сиТой задължително трябва да бъде включен в менюто ни, поради редицата здравословни функции, които притежава. Само в 100 г от този кореноплоден зеленчук се съдържат 30% от дневната доза витамин С и К....
12 Окт.
Защо трябва да включите децата си в готвенетоЕто защо да включим децата в готвенето!
Ще познават храните по-добре
Около двегодишна възраст вече можете да вземете детето си в кухнята, докато готвите. Нека то наблюдава какво правите....
17 Дек.
Седем причини да включите соя в менюто сиПредлагаме ви 7 причини да включите соята в ежедневното си меню.
1. Повишаване на приема на антиоксиданти. Соята съдържа подобряващи здравето елементи, наречени изофлавони....
19 Август
2
Защо да изключим пшеницата от менюто си?Всеки разумен човек трябва да се замисли как да се храни в бъдеще с оглед неговото здраве....
25 Юли
Какво да си приготвим с киноаДругият начин да си подготвите киноа за готвене – трябва да я сварите за около десетина минути, след което да изплакнете хубаво с вода, за да отмиете горчивата част от семената....
17 Дек.
Какво трябва да съдържа менюто на диабетицитеМенюто трябва да е такова, че да не повишава кръвната захар, а да я поддържа в стабилни нива. По тази причина е нужна консултация с ендокринолог и диетолог, за да могат те съвестно да изработят менюто на диабетика....
20 Февр.
Защо трябва да спортуваме?Спортът е неизменна част от човешкия живот още от Древността, когато се зараждат различни физически активности, състезания и известните до днес Олимпийски игри.
Спортуването е форма на всякаква физическа активност, която...
11 Септ.
Защо трябва да гласуваме?Жените, цветнокожите и младите хора трябваше да преодолеят значителни бариери, за да получат правото на глас....
28 Февр.
Ето защо не трябва да си миете зъбитеПо въпроса за устната хигиена мненията на стоматолозите и еколозите коренно се различават. Последните винаги са смятали агресивната човешка намеса в която и да е екосистема за опасна и вредна.
Например да се мият зъбите...
19 Януари
Защо трябва да си хапвате сом по-често?Сомът е едновременно вкусен и полезен, две качества, които го правят предпочитан избор в менюто на много хора....
14 Юни
Защо трябва да си мием лицето преди лягане?Ето и няколко отговора на въпроса защо трябва да си мием лицето преди лягане.
Натрупан прах и мръсотия
През деня сме изложени на какви ли не задачи....
21 Ноем.
Как да замразим нахутЕто как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
07 Юли
Как да карамелизираме лукСложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар.
Прибавете захарта и объркайте добре....
08 Януари
2
Как да изсушим дренкиОставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички.
Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
18 Март
Кои са мъртвите продукти и защо да ги махнем от менюто сиКогато сте свикнали със сладкото, не трябва внезапно да го изключите от менюто....
12 Дек.