Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Здравословно - гответе на пара!Здравословно - гответе на пара!
24 Септ.
Готвенето на пара е един от методите, които са много здравословни! ! Защо? Обикновено, защото не се използват подправките директно и така приготвените ястия са по-леки и по-лесно смилаеми....
Готвене на пара - всички здравословни ползиГотвене на пара - всички здравословни ползи
25 Януари
Разбира се, има и специални тенджери и уреди за готвене на пара, които може да си закупите, ако решите да започнете да се храните здравословно....
Съвети за готвене на параСъвети за готвене на пара
30 Януари
Готвенето на пара е подходящо за хората, които ценят здравословното хранене. При някои заболявания – например гастрит, язва и други стомашни болести – готвенето на пара е много полезно....
Уреди за готвене на параУреди за готвене на пара
06 Ноем.
1
Когато го избирате, разгледайте го внимателно и задайте всички въпроси, които ви вълнуват за уреда и начина на готвене, защото готвенето на пара също има своите тънкости....
Рецепти за готвене на параРецепти за готвене на пара
01 Ноем.
Подправките не се слагат по време на готвенето – слагайте ги накрая, включително и солта. Можете да си приготвите и риба – става изключително крехка и вкусна и едновременно с това е здравословна....
Заготовка за готвене на ядене в бурканиЗаготовка за готвене на ядене в буркани
01 Септ.
Взимаме си един голям съд и почваме да си смиламе помощта на машинка за мелене доматите. Настъргваме на ситно ренде морковите. По-добре е да се сложат на части в чопър и да се наситнят....
Здравословно ли е пърженето на пара?Здравословно ли е пърженето на пара?
21 Март
Много често фритюрниците на парата се рекламират и стават популярни с философията си, че са подходящи за здравословно готвене....
Мерлуза на параМерлуза на пара
04 Ноем.
На дъното на тенджерата за готвене на пара сложете мащерка и счукани зърна бахар. Сгответе мерлузата на пара 8 – 10 мин. След като я извадите, полейте мерлузата със зехтин....
Скумрия на ПараСкумрия на Пара
01 Май
В специален съд за готвене на пара, който се поставя върху тенджерата, се нареждат на един ред шайбите скумрия. Ако нямате такъв съд, може да импровизирате с подходящ размер гевгир или метално сито....
Зеленчуци на параЗеленчуци на пара
22 Юли
Ако искате да станат по-вкусни, още толи разбъркайте зеленчуците на пара с 1-2 с.л. масло....
Миди на параМиди на пара
01 Май
Може да добавите и щипка сол, но самите миди би трябвало да са си солени (затворените добре държат в себе си морска вода, която при готвенето пускат); Сложете капака на тенджерата плътно затворен и поставете на силен...
Агнешко на ПараАгнешко на Пара
14 Септ.
Взимаме парче тензух и поставяме вместо капак на тенджерата. Връзваме силно, така че да може да издържи месото. Лукът, чесънът нарязваме на ситно и разпределяме върху тензуха....
Тиква на параТиква на пара
27 Ноем.
Тиквата се обелва, почиства от семки и нарязва на средно големи парчета. На дъното на тенджера се слага приставката за готвене на пара....
Лаврак на параЛаврак на пара
02 Ноем.
Вкусно и здравословно....
Мантъ на параМантъ на пара
16 Януари
Свиваме квадратите и ги подреждаме в уреда за готвене на пара. Готвим до готовност. По желание в тиган си задушаваме лук, настърган морков и червена чушка, овкусяваме с подправки....
Гарнитура на параГарнитура на пара
31 Март
Така приготвени на пара за 15 мин зеленчуци сипваме в купа. Лука задушаваме на тиган с кокосовото масло и малко вода. Кокосовото масло ще овкуси и придаде лек сладък аромат....
Риба на параРиба на пара
10 Март
1
Сложете приставката за готвене на пара, поставете в нея рибата, похлупете и оставете да се вари за около 10 минути....
Царевица на параЦаревица на пара
21 Май
Отгоре всичко се захлупва с капака на съда и царевицата се вари за 10-15 минути. Сваля се, прехвърля се в купа и се разбърква със сол, черен пипер на вкус, оцета, маслото и малко накълцан пресен копър....
Сьомга на параСьомга на пара
13 Март
Ястието се приготвя в съд за готвене на пара. В горната част подредете сьомгата, отгоре сложете смачкания чесън, нарязания на полумесеци лимон, дафинов лист и копър. Леко посолете....
Картофи на параКартофи на пара
14 Май
3
Разбъркайте картофите с дресинга, прибавете сол, черен пипер и къри на вкус....
Кюфтета на параКюфтета на пара
14 Март
Размесете каймата с накиснатия във вода и поотцеден сухар, яйцето, магданоза и подправки на вкус. Оформете кюфтетата и във всяко натикайте леко парченце масло. Сложете кюфтетата в съда за готвене на пара....
Пържола на параПържола на пара
22 Февр.
Сложете ги да се готвят на пара (кошница/решетка над леко вряща вода с капак) за 1 час или до готовност. През това време смесете нарязания магданоз със зехтина, малко лимонов сок и сол на вкус....
Меденки на параМеденки на пара
22 Май
2
Нареждат се на разстояние едно от друго, защото при топлинната обработка увеличават размера си. Приготвят се или в уред за готвене на пара, или се нареждат на решетка и се слагат над кипяща вода в тенджера....
Мантъ на параМантъ на пара
22 Януари
Поставяме мантъ в съд за готвене с пара и обработваме до готовност. По-желание може да си приготвим сос, с който да поднесем, за повече сочност на мантъ на пара....
Карфиол на параКарфиол на пара
30 Януари
Сварете на пара карфиола за 15 мин., поставете го в плато и го поръсете с настъргана гауда Подправете с лимоновия сок, магданоза, кимиона, солта и черния пипер и сервирайте....