Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Идеалните домашни бисквити за кафеИдеалните домашни бисквити за кафе
04 Окт.
Сервирайте идеалните домашни бисквити за кафе с чаша хубаво кафе. Да ви е сладко!...
Идеалните фаршировани яйцаИдеалните фаршировани яйца
30 Март
Яйцата се сваряват и почистват от черупките. С остър нож се разрязват на по средата на две еднакви половини. Жълтъкът се издълбава и поставя в купа. Към него се прибавят крема сиренето, майонезата и пастата от...
Идеалните веган палачинкиИдеалните веган палачинки
20 Ноем.
В купа се смесват сухите съставки - брашно, царевично нишесте, захар и сол, и се разбъркват добре. Към тях се налива млякото, след това се добавя олиото и ванилията, ако ще се използва такава. Водата се добавя на части...
Кафени сладкишиКафени сладкиши
06 Август
Печете различните сладки за кафе на 180 °C за 20 минути....
Сладкиши МелиндресСладкиши Мелиндрес
21 Дек.
3
Жълтъците се разбиват, добавя се захарта и се разбива до бяло. Кората на лимона се настъргва и се добавя към жълтъците. Разбърква се добре и се добавя канелата. Маслото се разтопява, без да кипва, охлажда се и се добавя...
Италиански сладкиши SoffioniИталиански сладкиши Soffioni
08 Март
Печете италианските сладкиши Soffioni във фурна на 180 градуса за 30-35 минути. Поднесе ги, поръсени с пудра захар и се насладете на страхотни сладкиши. Източник: Vesela Pirgova - Кулинарна мрежа...
Смес от подправки за сладкиши и сладкиСмес от подправки за сладкиши и сладки
11 Април
Можете например да добавите сушена мента или маточина, кимион, кориандър или други подправки, които се използват не само за сладкиши и сладки....
Ето кое е идеалното време за първото кафеЕто кое е идеалното време за първото кафе
03 Юни
Ако първата ви мисъл, щом отворите очи сутрин, е да си направите кафе, по-добре е да промените навиците си. В противен случай рискувате да страдате от хроничен стрес и напрежение. Пиенето на кафе веднага след като станете...
Идеалните макарони на фурна с мляко и яйцаИдеалните макарони на фурна с мляко и яйца
21 Юли
Сложете тенджера с вода да заври. Добавете солта. Щом заври водата, изсипете макароните и ги сварете според указанието на опаковката. Прецедете сварените макарони и ги изсипете в тава. Добавете веднага маслото и захарта...
Ароматен сладкиши с ягодиАроматен сладкиши с ягоди
09 Април
Ароматен сладкиш с ягоди за следобедното кафе или за закуска....
Ретро сладкиши с крушиРетро сладкиши с круши
27 Септ.
2
Ретро сладкиши с круши, който може да замени и най-любимия ви плодов тарт. Карамелизирайте 1 ч.ч. от захарта в тавата. Върху горещия карамел сложете маслото и изчакайте да се разтопи. Оставете леко да се охлади....
Лимоново масло за сладкишиЛимоново масло за сладкиши
21 Април
Лимоновата кора се настъргва на ситно, като се внимава да не се засяга бялата част. Изстисква се сокът на лимоните. В тиган се смесват настърганата кора, сока, маслото, захарта и яйцата и се загряват при непрекъснато...
Основен крем за сладкишиОсновен крем за сладкиши
25 Окт.
1
Този яйчен крем може да се използва при приготвянето на най-различни сладкиши....
Фъстъчен крокан за сладкишиФъстъчен крокан за сладкиши
07 Май
Този домашен крокан се използва за сладкиши, като съобразно сладкиша може да се начупи или смели с блендер. Фъстъчен крокан за сладкиши се съхранява в стъклен съд в хладилник....
Сладкиши с пшеничен грисСладкиши с пшеничен грис
11 Март
5
Готовият сладкиш се поръсва с пудра захар, докато е топъл. Консумира се студен....
Великденски сладкиши със стафидиВеликденски сладкиши със стафиди
20 Април
1
Тестото се разделя на четири и се оформят сладкиши. Всеки сладкиш се намазва с жълтък, поръсва се с бадеми и всички се нареждат в голяма тава, намазана с мазнина. Пекат се 25 минути на 200 градуса....
Вишни, захаросани за сладкишиВишни, захаросани за сладкиши
27 Януари
Вишните се почистват от костилките. Това става с тънкия край на безопасна игла или със специален уред за вадене на костилки. Слагат се в голам буркан и се засипват догоре със захар. Прибират се в хладилник. След ден-два...
Карамелен сладкиши с ябълкиКарамелен сладкиши с ябълки
31 Юли
Печем сладкиша на 170 градуса до готовност. Поднасяме, като обръщаме в подходяща чиния....
Карамелен сироп за сладкишиКарамелен сироп за сладкиши
25 Септ.
Полученият сироп е подходящ за сиропиране на торти и сладкиши....
Маслен крем за сладкишиМаслен крем за сладкиши
12 Юли
Крема може да ползвате за всякакъв вид пасти, торти, сладкиши....
Шоколадов топинг за сладкишиШоколадов топинг за сладкиши
12 Януари
Разтопете на водна баня, докато двата продукта се смесят и разтопят за шоколадовия топинг за сладкиши....
Какаов крем за сладкишиКакаов крем за сладкиши
15 Март
Какаовият крем се използва за сладкиши и торти....
Ябълков сладкиш и чаени бисквиткиЯбълков сладкиш и чаени бисквитки
15 Дек.
Залива се с пандишпановата смес и нашият ябълков сладкиш се пече. Ябълковият сладкиш и чаени бисквитки е много вкусен и лесен за приготвяне....
Желе от малини за сладкишиЖеле от малини за сладкиши
25 Август
В комбинация със захар и сметана, като топинг за сладолед и палачинки, за намазване на пай, чийзкейк и други плодови сладкиши, като глазура, то придава на всички тези вкуснотии неустоим аромат и вкус....
Летен плодов сладкиш и ментинкаЛетен плодов сладкиш и ментинка
06 Август
Сервирайте парче сладкиш с охладената напитка - това е лятна наслада за душата :)))...