Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Ябълки с изненадаЯбълки с изненада
26 Юли
Ябълките се измиват и се обелват. Отрязват се капачета. Маха се сърцевината на всеки плод. Канелата се смесва със захарта и ябълките се натриват с тази смес. В средата на всяка ябълка се слага мед....
Изкуствени сълзи - какво знаем (не знаем) за тях?Изкуствени сълзи - какво знаем (не знаем) за тях?
14 Януари
Често ли ви се случва да усещате дразнене, тежест, умора и парене в очите? Имате лека болка и сърбеж, изразена чувствителност към светлина, малки бодежи и чувство за попаднало чуждо тяло в окото? Всички тези изброени...
Какво не знаем за дрождитеКакво не знаем за дрождите
26 Март
Качествено квасно тесто или необходимостта за приготвяне на ферментирали напитки е цяла наука. Да се запознаем с подробности за това кое влияе върху качеството на дрождите и ферментацията. Важни фактори, определящи ферментационната...
Какво не знаем за меда?Какво не знаем за меда?
25 Ноем.
Знаете ли, че медът дава повече енергия от кафето? Научете се да добавяте по лъжица мед в чая, към сутрешната препечена филийка, по-малко преди тренировка и ще видите разликата....
Какво не знаем за зелето?Какво не знаем за зелето?
31 Март
Зелето е лесен зеленчук за отглеждане. То е евтино и се намира почти в целия свят. През годините зелето е изследвано и за него са открити питателната и лечебната му стойности. Напоследък бе установено, че то може да понижи...
Какво не знаем за калция?Какво не знаем за калция?
05 Март
1
За никой не е изненада, че калцият е сред най-важните минерали в тялото ни....
Какво не знаем за ПарижКакво не знаем за Париж
19 Ноем.
Въпреки че Париж е един от най-посещаваните от туристи град в света, съществуват много факти за него, които са известни на малко хора. Сред тях е този, че прочутата Айфелова кула е била строена, за да бъде срината след...
Какво не знаем за смехаКакво не знаем за смеха
13 Юни
Причините за смеха, в това число и заразителния смях, се крият вероятно в еволюцията на човека. Човекът е единственото същество, способно да се смее, като възрастният човек го прави средно 17 пъти дневно. Естественият смях...
Какво не знаем за денима?Какво не знаем за денима?
15 Януари
Денимът може да изглежда по много различни начини, в зависимост с какво се съчетава и как се носи. Всеки от нас има по един чифт любими дънки....
Какво не знаем за червилотоКакво не знаем за червилото
07 Окт.
Жените са използвали червило като главна част от арсенала си за разкрасяване още преди 5000 години. Хилядолетия назад във времето женските устни са били обект на възхищение, което и до днес остава непроменено. С тази разлика...
Какво знаем и не знаем за гърдите си?Какво знаем и не знаем за гърдите си?
10 Ноем.
5
От тази статия ще научите всичко най-важно, което трябва да знаете за своя бюст. Колкото и да не ви се хареса това, кожата на деколтето остарява по-бързо. Защо?...
Сулфорафан - какво (не) знаем за него?Сулфорафан - какво (не) знаем за него?
03 Февр.
На какво се дължи това? Правилно - на сулфорафана!...
Какво не знаем за Чарлз ДикенсКакво не знаем за Чарлз Дикенс
20 Юни
Чарлз Дикенс е един от най-великите английски писатели. Той е определян за най-значимия представител на литературата през Викторианската епоха. Поради факта, че още приживе Дикенс добива по-голяма популярност и слава...
Какво не знаем за енергийните напитки?Какво не знаем за енергийните напитки?
01 Януари
2
Преди човек дори да се замисли да консумира енергийни напитки, трябва да прочете внимателно тяхното съдържание. В повечето ще се срещнат захар, вода, електролити и кофеин. Всеизвестно е как захарта е въглехидрат и...
Какво не знаем за кокосовата вода?Какво не знаем за кокосовата вода?
15 Ноем.
За неоспоримите ползи от тази вода за кожата се знае от години, като ценните ѝ са ценени и днес....
Баница, която не спадаБаница, която не спада
26 Септ.
8
В киселото мляко сложете содата и бакпулвера да шупне, след което го смесете с яйцата, олиото и брашното. Бъркайте до хомогенна смес без бучици. Отделно натрошете сиренето. Вземете една кора, намажете с четка с малко масло...
Сънят атакува! Какво не знаем за нарколепсиятаСънят атакува! Какво не знаем за нарколепсията
16 Февр.
Запознайте се с всичко важно, което е нужно да знаете, когато сънят атакува. Болните от нарколепсия спазват стриктни правила, за да живеят нормално....
Какво не знаем за пръстите на ръцете?Какво не знаем за пръстите на ръцете?
06 Ноем.
- Знаете ли, че върховете на пръстите притежават изобилие от сензорни рецептори, в сравнение с всички други области на човешкото тяло....
Какво не знаем за нанасянето на маскиКакво не знаем за нанасянето на маски
28 Ноем.
Безспорно маските са една от най-ефективните процедури за разхубавяване. За разлика от разкрасителни процедури като мезотерапия, блефаропластика, уголемяваме на устните, те са по бюджета на всеки и не предизвикват...
Месна изненадаМесна изненада
03 Юли
Месната изненада е много вкусна....
Иглу изненадаИглу изненада
18 Януари
Каймата се замесва заедно със самардалата, черния пипер, галетата, яйцата и бланшираните грах, морков и царевица. Пиперките се почистват от семената и се нарязват на дребно. Те също се добавят към каймата и всичко се...
Бисквити ИзненадаБисквити Изненада
19 Септ.
Нарязваме маслото на парченца и заедно с пудрата захар и брашното приготвяме рохко тесто, без да го умесваме. От тестото правим топки с големина на орех и във всяка топка с пръст правим вдлъбнатина. Подреждаме бисквитите...
Бутер изненадаБутер изненада
10 Април
1
Бутер тестото се разстила и от него се изрязват различни по форма и големина формички. Топеното и крема сиренето се нарязват на парченца и всяко се завива в лентичка прошуто. Във всяко парченце тесто се слага едно парченце...
Кифлички изненадаКифлички изненада
11 Дек.
Завързваме я здраво, да не пропуска и пускаме в дълбок съд с топла вода. Водата да не пари на ръцете. Тестото потъва и след около 20 минути го вадим....
Торта ИзненадаТорта Изненада
27 Ноем.
1
Разтопяваме маслото и към него прибавяме яйцата и захарта, разбиваме с миксер и добавяме киселото мляко, пресятото брашно с бакпулвера, какаото и ванилиите. Натрошаваме шоколада на дребни парчета и добавяме към сместа....