Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Гювечета ИзобилиеСиренето на плочки, на толкова брайки, колкото са ви малките глинени гювечета, тъй като ще има по една във всяко, за да не стане много солено. Топеното сирене режете на кръгчета. Нарязваме и магданоза на ситно....
29 Януари
Зеленчуково изобилиеИзмийте патладжаните, обелете ги и ги нарежете на филии. Посолете и оставете да се отцедят от горчивия сок. За кратко ги запържете в олиото на силен огън. Извадете и поставете върху домакинска хартия.
В същия съд запържете...
29 Януари
КайсииВитамин А, съдържащ се в изобилие в кайсиите, е добър антиоксидант, който спомага за доброто зрение и защитава от свободните радикали....
01 Февр.
Лятна манджа ИзобилиеЧушките измиваме и може да обелим с белачка за картофи, малко е трудно, но се получава при месести чушки . Почистваме ги от дръжките и семената. Нарязваме чушките на парченца.
Белим тиквичките и нарязваме на кубчета. Патладжана...
03 Юли
1
Баница, която не спадаВ киселото мляко сложете содата и бакпулвера да шупне, след което го смесете с яйцата, олиото и брашното. Бъркайте до хомогенна смес без бучици. Отделно натрошете сиренето.
Вземете една кора, намажете с четка с малко масло...
26 Септ.
8
Сортове кайсииНай-добрите сортове кайсии на нашия пазар са:
Кишиневска ранна
Кишиневската ранна е сорт, който зрее в края на юни и началото на юли месец....
18 Януари
Ето кога не трябва да ядете кайсииЕто в кои случаи лекарите препоръчват да не се ядат кайсии:
1....
06 Септ.
Как да подбираме храната си при съществуващото изобилие на пазара?Днес разнообразието от храни е голямо, но само допреди едно-две десетилетия имитиращите продукти бяха непознати на българските потребители – сиренето се правеше само от мляко, майонезата имаше кратка трайност заради ...
14 Септ.
Пържен ориз не по китайскиОризът се измива и сварява в подсолена вода. След като е готов се изцежда и се измива със студена вода. В тенджера се слага зехтин да загрее.
Когато зехтинът е готов към него се добавя едро нарязан лук. Когато лукът почервенее...
24 Април
4
Палачинки, които не се късатОт посочените продукти се получават 8-10 бр. тънки и еластични палачинки, които не се късат...
11 Юни
5
Ранни сортове кайсииМодесто
Стар американски средноранен сорт кайсии, зрее началото на юли. Ражда изобилно плодове, които са средно едри до едри, оранжеви с малко точици червен руменец, сочни с много добро качество....
29 Август
Късни сортове кайсииСписъкът ни с късни сортове кайсии едва ли може да бъде изчерпателен. Дори и днес да е актуален, пазарът на разсад на кайсеиви фиданки е много динамичен и постоянно се внасят и селектират нови сортове....
03 Август
Плодово изобилие със сладолед и шоколадПодреждат се черешите, топката сладолед и резенчета кайсии, декорира се с остатъка разтопен шоколад и парченца диня....
08 Юли
Нискокалоричен бананов кекс за (не)трениращиЗа този бананов кекс се пасират бананите, добавят се всички течни съставки при тях, разбърква се добре.
След това се прибавят всички сухи съставки и се бърка до получаване на хомогенна смес.
Диетичният кекс се пече...
25 Септ.
2
Пържен патладжан, който не задържа мазнинаИмате перфектния пържен патладжан, който не задържа мазнина....
08 Дек.
Сач - Изобилие на зеленчуци с късчета беконПресните картофки ги сваряваме, но наблюдаваме да са цели и да не се разпаднат от преваряване....
07 Септ.
1
Тиквички, които НЕ замърсяват олиото при пърженеИзмийте и нарежете тиквичката на колелца. Посолете със сол и оставете така за 10- 15 минути, за да се осоли.
Сложете брашното в чиния. Оваляйте всяко едно парченце от двете страни. Изтръскайте от излишното количество....
09 Юли
Тесто за мекици, което не задържа мазнинаТова е рецепта за тесто за мекици, които не стават мазни, тъй като не задържат мазнината при пърженето....
26 Ноем.
Кюфтета на тиган, които не задържат мазнинаЗагрява се тиган, само се намазва с малко олио и по скоро печем кюфтетата в тигана от двете страни до апетитен загар, затова и не задържат мазнина....
14 Ноем.