Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Сайдер от крушиСайдерът от круши трябва да се е избистрил на следващия ден. Утайка, която се е отделила по дъното може да използвате следващия път, когато приготвяте сайдера. Аналогично се приготвя и ябълков сайдер....
18 Април
Печено пиле със сайдер и лаймНарежете единият цитрус на кръгчета и ги мушнете между кожата, крилцата и вътре в коремчето.
Разположете в тавичка и залейте със сайдер или ябълково вино....
26 Януари
Ябълков сайдерНа следващият ден ябълковият сайдер трябва да е избистрен.
Отделилата се утайка на дъното може да използвате при следващата доза сайдер....
30 Окт.
5
Английски ябълков сайдерБутилките се затварят добре и се оставят на хладно. След три-четири дни сайдерът е готов за употреба....
25 Юли
Домашен ябълков сайдерРазбъркваме добре и слагаме отново на котлона на средна температура за около 40 минути.
След като сайдерът се охлади, го прецеждаме и го наливаме в бутилки или голяма кана....
23 Окт.
Треска със сайдерНарежете рибата на средно големи кубчета и ги поставете в подходящ съд за печене.
Покрийте отгоре с доматите /обелени и нарязани на ситни парченца/лука, гъбите, и подправките.
Полейте със сайдер....
18 Май
Щука със сайдерПочистете внимателно щуката и я нарежете на 4 порции. Поставете я в подходяща плитка тавичка.
В тенджера смесете сайдера, сметаната и ситно нарязания лук да кипнат, като бъркате непрекъснато....
07 Юни
Пилешки подбедрици със сайдерПокриваме ги с капак и печем на 180 градуса във фурната до готовност (около час), като около тридесетата минута махаме капака.
Пилешките подбедрици със сайдер са готови....
01 Май
Коктейл СайдкарНатрошете лед. Сипете го в шейкър и добавете трите съставки за коктейла.
Добре разклатете и прецедете в чаша....
31 Август
Как да си направим сайдерСайдерът е много популярен във Франция и Испания. Домашният сайдер е вкусен както топъл, така и студен. Когато е топъл, в него се добавят канела, карамфил и други подправки....
26 Май
История на КолатаКаква е историята на тази уникална и единствена по своя вкус разхладителна напитка е въпрос, на който много хора могат да дадат задоволителен отговор, но в съпоставка на двете напитки историята им изглежда забавна и любопитна...
09 Март
История на сандвичаКулинарните историци, изследвали историята на разновидността на сандвича, хамбургера, пък считат, че неговият произход е свързан с монголския император Чингис Хан (XII в.)....
21 Януари
2
История на пицатаПицата е национално италианско ястие и е любимо на десетки хиляди хора в цял свят. Прототипът на пицата се е появил на трапезите на древните римляни.
Тогава са сервирали парчета месо върху големи къшеи хляб. Родината на...
22 Май
2
История на артишокаЕдна легенда разказва, че веднъж, когато Зевс гостувал на брат си Посейдон, забелязал как по брега на остров Зинари се разхождала невероятно красива млада девойка. Името и било Кинара.
Тъй като се боял да не я изплаши...
07 Август
История на бургераХамбургерът или наричан още бургер, хамбург, е сандвич, който се приготвя обикновено с говежда кайма, поставена в средата на питка. Той често се сервират с добавки от маруля, домати, лук, кисели краставички, кашкавал...
26 Юли
История на еклеритеЕклерите са сред любимите десерти на много хора. За разлика от повечето други сладки изкушения, еклерите радват човечеството само от няколко века.
Първите сведения за съществуването на апетитните сладкиши датират...
03 Юни
1
История на марципанаУ нас марципанът не се припознава като много качествен десерт. Причина за това е времето на комунизма, когато с наименованието марципан са се продавали продукти с твърда какаова маса, наподобяващ шоколад, но с доста занижено...
12 Януари
История на сиренетоВ САЩ отбелязват деня на сиренето от повече от 100 години, като на тази дата акцентът е да се научи повече за производството и историята на сиренето, да се отпразнува весело събитието и разбира се - да се хапнат сиренца на...
04 Юни
История на фондютоСпоред разказваните истории то било изобретено от швейцарските пастири през 14 век, които прекарвали дълго време в планината. Те разполагали само с вино, хляб и сирене като храна....
11 Април
История на аметистаИсторията на аметиста не спира дотук. През Средновековието той бил наричан Епископки камък. С него се украсявали пръстените, носени от епископите....
23 Юни
История на кихането"Наздраве! " - всеки е получавал и изказвал тази благословия хиляди пъти. Или производните и, като "Бог да те благослови" например.
Суеверните смятат, че кихавицата е полъх от крилете на Сатаната. Арабите пък вярват...
27 Юни
История на хиромантиятаХиромантията се разглежда като наука, чрез която се разбира миналото, настоящето и бъдещето, чрез разчитане на линиите на дланта.
Съдейки от броя на ръцете, нарисувани в праисторическите пещери, изглежда, че те представляват...
09 Юни
История на розатаПрез цялата история бялата роза символизирала потайност и мълчание.
Латинският израз sub rosa - "под розата", се открива най-рано в документ от 479 г. пр. Хр. Изразът означавал "заклет си да пазиш тайната"....
17 Март
1
История на ислямаВсе пак тази последователите на религията днес оставят различни впечатления у хората по света, които не принадлежат към нея, затова е добре да се познават основните постулати на учението, за да се разбере - възникване, история...
21 Окт.