Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Сайдер от крушиСайдер от круши
18 Април
Сайдерът от круши трябва да се е избистрил на следващия ден. Утайка, която се е отделила по дъното може да използвате следващия път, когато приготвяте сайдера. Аналогично се приготвя и ябълков сайдер....
Печено пиле със сайдер и лаймПечено пиле със сайдер и лайм
26 Януари
Нарежете единият цитрус на кръгчета и ги мушнете между кожата, крилцата и вътре в коремчето. Разположете в тавичка и залейте със сайдер или ябълково вино....
Ябълков сайдерЯбълков сайдер
30 Окт.
5
На следващият ден ябълковият сайдер трябва да е избистрен. Отделилата се утайка на дъното може да използвате при следващата доза сайдер....
Баница със сайдерБаница със сайдер
09 Дек.
Баницата със сайдер е готова....
Английски ябълков сайдерАнглийски ябълков сайдер
25 Юли
Бутилките се затварят добре и се оставят на хладно. След три-четири дни сайдерът е готов за употреба....
Домашен ябълков сайдерДомашен ябълков сайдер
23 Окт.
Разбъркваме добре и слагаме отново на котлона на средна температура за около 40 минути. След като сайдерът се охлади, го прецеждаме и го наливаме в бутилки или голяма кана....
Треска със сайдерТреска със сайдер
18 Май
Нарежете рибата на средно големи кубчета и ги поставете в подходящ съд за печене. Покрийте отгоре с доматите /обелени и нарязани на ситни парченца/лука, гъбите, и подправките. Полейте със сайдер....
Щука със сайдерЩука със сайдер
07 Юни
Почистете внимателно щуката и я нарежете на 4 порции. Поставете я в подходяща плитка тавичка. В тенджера смесете сайдера, сметаната и ситно нарязания лук да кипнат, като бъркате непрекъснато....
Пилешки подбедрици със сайдерПилешки подбедрици със сайдер
01 Май
Покриваме ги с капак и печем на 180 градуса във фурната до готовност (около час), като около тридесетата минута махаме капака. Пилешките подбедрици със сайдер са готови....
Коктейл СайдкарКоктейл Сайдкар
31 Август
Натрошете лед. Сипете го в шейкър и добавете трите съставки за коктейла. Добре разклатете и прецедете в чаша....
Как да си направим сайдерКак да си направим сайдер
26 Май
Сайдерът е много популярен във Франция и Испания. Домашният сайдер е вкусен както топъл, така и студен. Когато е топъл, в него се добавят канела, карамфил и други подправки....
История на КолатаИстория на Колата
09 Март
Каква е историята на тази уникална и единствена по своя вкус разхладителна напитка е въпрос, на който много хора могат да дадат задоволителен отговор, но в съпоставка на двете напитки историята им изглежда забавна и любопитна...
История на сандвичаИстория на сандвича
21 Януари
2
Кулинарните историци, изследвали историята на разновидността на сандвича, хамбургера, пък считат, че неговият произход е свързан с монголския император Чингис Хан (XII в.)....
История на пицатаИстория на пицата
22 Май
2
Пицата е национално италианско ястие и е любимо на десетки хиляди хора в цял свят. Прототипът на пицата се е появил на трапезите на древните римляни. Тогава са сервирали парчета месо върху големи къшеи хляб. Родината на...
История на артишокаИстория на артишока
07 Август
Една легенда разказва, че веднъж, когато Зевс гостувал на брат си Посейдон, забелязал как по брега на остров Зинари се разхождала невероятно красива млада девойка. Името и било Кинара. Тъй като се боял да не я изплаши...
История на бургераИстория на бургера
26 Юли
Хамбургерът или наричан още бургер, хамбург, е сандвич, който се приготвя обикновено с говежда кайма, поставена в средата на питка. Той често се сервират с добавки от маруля, домати, лук, кисели краставички, кашкавал...
История на еклеритеИстория на еклерите
03 Юни
1
Еклерите са сред любимите десерти на много хора. За разлика от повечето други сладки изкушения, еклерите радват човечеството само от няколко века. Първите сведения за съществуването на апетитните сладкиши датират...
История на марципанаИстория на марципана
12 Януари
У нас марципанът не се припознава като много качествен десерт. Причина за това е времето на комунизма, когато с наименованието марципан са се продавали продукти с твърда какаова маса, наподобяващ шоколад, но с доста занижено...
История на сиренетоИстория на сиренето
04 Юни
В САЩ отбелязват деня на сиренето от повече от 100 години, като на тази дата акцентът е да се научи повече за производството и историята на сиренето, да се отпразнува весело събитието и разбира се - да се хапнат сиренца на...
История на фондютоИстория на фондюто
11 Април
Според разказваните истории то било изобретено от швейцарските пастири през 14 век, които прекарвали дълго време в планината. Те разполагали само с вино, хляб и сирене като храна....
История на аметистаИстория на аметиста
23 Юни
Историята на аметиста не спира дотук. През Средновековието той бил наричан Епископки камък. С него се украсявали пръстените, носени от епископите....
История на киханетоИстория на кихането
27 Юни
"Наздраве! " - всеки е получавал и изказвал тази благословия хиляди пъти. Или производните и, като "Бог да те благослови" например. Суеверните смятат, че кихавицата е полъх от крилете на Сатаната. Арабите пък вярват...
История на хиромантиятаИстория на хиромантията
09 Юни
Хиромантията се разглежда като наука, чрез която се разбира миналото, настоящето и бъдещето, чрез разчитане на линиите на дланта. Съдейки от броя на ръцете, нарисувани в праисторическите пещери, изглежда, че те представляват...
История на розатаИстория на розата
17 Март
1
През цялата история бялата роза символизирала потайност и мълчание. Латинският израз sub rosa - "под розата", се открива най-рано в документ от 479 г. пр. Хр. Изразът означавал "заклет си да пазиш тайната"....
История на ислямаИстория на исляма
21 Окт.
Все пак тази последователите на религията днес оставят различни впечатления у хората по света, които не принадлежат към нея, затова е добре да се познават основните постулати на учението, за да се разбере - възникване, история...