Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Фондю по селскиРазтопява се краве маслото, добавя се натрошеното сирене и изварата и се разбърква до получаване на кремообразна смес.
Овкусява се с подправките.
Филиите хляб се нарязват на кубчета....
08 Юни
1
Фондю по парижкиВиното се налива в дълбока тенджера и се добавят сирената, нарязани на кубчета, и подправките.
Оставя се на котлона да заври при непрекъснато бъркане.
Добавя се ликьорът и се сваля от котлона....
29 Април
Фондю с бутер тесто на фурнаПритискаме кръговете добре към ръбовете на купите.
Печем фондюто за 20 минути в загрята фурна на 200 градуса на фурна без вентилатор....
09 Дек.
Фондю с ФонтинаНарежете сиренето на кубчета и го смесете млякото. Оставете да престои за 2 часа.
Прехвърлете в тенджерка и сложете на котлона в друга по-голяма тенджера с топла вода. Разбъркайте....
20 Юли
Фондю с вишниВишните се измиват, почистват се от костилките и се варят 15 минути на слаб огън заедно с виното, канелата и захарта.
Пасират се, преместват се в уред за фондю и се подгряват на слаб огън....
25 Юли
Фондю с бяло сиренеДобавете и сиренето и бъркайте леко на огъня, докато се сгъсти.
Накрая се овкусява със сол и се долива шерито. Фондюто се поднася с хапки хляб....
23 Юли
История и приготвяне на фондюНаименованието „фондю” идва от френския глагол fonder, който означава „стопявам”, се посочва в книгата „В света на кулинарното изкуство”.
Фондюто всъщност представлява „топено ястие”....
03 Юни
1
Фондю с четири вида сиренаСирената се настъргват на едро ренде. Ако сте решили да ги ползвате в топения им вид, най-добре е да се накъсат на малки парчета. Съдът за фондю се натърква добре със скилидката чесън....
17 Януари
Фондю с кашкавал в тикваЛукът се реже на кубчета, чесънът се реже на ситно. Лютата чушка се реже на ситно. Лукът, лютата чушка и чесънът се пържат в зехтина. Печурките се нарязват на резени и се добавят към лука. Всичко се задушава 5 минути....
27 Окт.
Зелево фондю с ябълков сосБульонът се загрява в съд за фондю до кипване. Парченцата зеленчуци се набождат на специални вилички, топват се в бульона, за да се загреят, и се хапват с ябълков сос....
13 Окт.
Ананасово фондю с бял шоколадШоколадът се разтопява на водна баня, добавя се сметаната и след 1 минута се добавя ликьорът.
Сместа се топли на бавен огън още 2 минути.
Парченцата ананас се набождат на вилица и се топват във фондюто....
13 Юли
Фондю с шоколад и кафеСъдът за фондю се подгрява и в сместа се потапят резени ябълки, круши и банани, а също така начупеният на парченца блат....
07 Януари
Фондю с шоколад и портокалиВ съд за фондю се слага начупеният шоколад и сметаната. Всичко се загрява на бавен огън до разтопяването на шоколада. Портокалът се изцежда и сокът се добавя в сместа....
11 Януари
Кралско фондю с четири вида месоБроколите се разделят на съцветия, морковите се режат на кръгчета, телешкото и сърнешкото месо се режат на кубчета, свинското и пилешкото месо – на лентички. Сваряват се и се отцеждат от бульона....
23 Юни
Беден швейцарец измислил фондютоПрочутото фондю, без което изисканите коктейли биха изглеждали доста по-семпло, е „родено” в Швейцария....
22 Окт.
3
История на вибратораВибраторът е сред най-разпространените женски секс играчки. Едва през последните години дамите започнаха да признават публично, че държат в нощното си шкафче подобен вид атрибути. Това обаче не значи, че те са се зародили...
13 Ноем.
1
История на жартиеритеПоявата на жартиерите е била предизвикана от съществуването на чорапите. Първи за създаване на жартиери са се погрижили французите.
Преди появата на жартиери те са използвали кожени колани с бримки, които са се прикрепяли...
18 Окт.
История на сандвичаКулинарните историци, изследвали историята на разновидността на сандвича, хамбургера, пък считат, че неговият произход е свързан с монголския император Чингис Хан (XII в.)....
21 Януари
2
История на пицатаПицата е национално италианско ястие и е любимо на десетки хиляди хора в цял свят. Прототипът на пицата се е появил на трапезите на древните римляни.
Тогава са сервирали парчета месо върху големи къшеи хляб. Родината на...
22 Май
2
История на кихането"Наздраве! " - всеки е получавал и изказвал тази благословия хиляди пъти. Или производните и, като "Бог да те благослови" например.
Суеверните смятат, че кихавицата е полъх от крилете на Сатаната. Арабите пък вярват...
27 Юни
История на хиромантиятаХиромантията се разглежда като наука, чрез която се разбира миналото, настоящето и бъдещето, чрез разчитане на линиите на дланта.
Съдейки от броя на ръцете, нарисувани в праисторическите пещери, изглежда, че те представляват...
09 Юни