Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Фондю по селскиФондю по селски
08 Юни
1
Разтопява се краве маслото, добавя се натрошеното сирене и изварата и се разбърква до получаване на кремообразна смес. Овкусява се с подправките. Филиите хляб се нарязват на кубчета....
Фондю по парижкиФондю по парижки
29 Април
Виното се налива в дълбока тенджера и се добавят сирената, нарязани на кубчета, и подправките. Оставя се на котлона да заври при непрекъснато бъркане. Добавя се ликьорът и се сваля от котлона....
Фондю с бутер тесто на фурнаФондю с бутер тесто на фурна
09 Дек.
Притискаме кръговете добре към ръбовете на купите. Печем фондюто за 20 минути в загрята фурна на 200 градуса на фурна без вентилатор....
Фондю с ФонтинаФондю с Фонтина
20 Юли
Нарежете сиренето на кубчета и го смесете млякото. Оставете да престои за 2 часа. Прехвърлете в тенджерка и сложете на котлона в друга по-голяма тенджера с топла вода. Разбъркайте....
Фондю с кафеФондю с кафе
29 Дек.
Вместо с бухтички може да поднесете фондюто с подходящи бисквити и плодове....
Фондю с шоколадФондю с шоколад
22 Март
1
Поканете гостите си на фондю с шоколад и чаша пенливо вино....
Фондю с гъбиФондю с гъби
23 Юли
Поднесете фондюто с кубчета хляб....
Фондю с вишниФондю с вишни
25 Юли
Вишните се измиват, почистват се от костилките и се варят 15 минути на слаб огън заедно с виното, канелата и захарта. Пасират се, преместват се в уред за фондю и се подгряват на слаб огън....
Фондю с бяло сиренеФондю с бяло сирене
23 Юли
Добавете и сиренето и бъркайте леко на огъня, докато се сгъсти. Накрая се овкусява със сол и се долива шерито. Фондюто се поднася с хапки хляб....
История и приготвяне на фондюИстория и приготвяне на фондю
03 Юни
1
Наименованието „фондю” идва от френския глагол fonder, който означава „стопявам”, се посочва в книгата „В света на кулинарното изкуство”. Фондюто всъщност представлява „топено ястие”....
Фондю с четири вида сиренаФондю с четири вида сирена
17 Януари
Сирената се настъргват на едро ренде. Ако сте решили да ги ползвате в топения им вид, най-добре е да се накъсат на малки парчета. Съдът за фондю се натърква добре със скилидката чесън....
Фондю с кашкавал в тикваФондю с кашкавал в тиква
27 Окт.
Лукът се реже на кубчета, чесънът се реже на ситно. Лютата чушка се реже на ситно. Лукът, лютата чушка и чесънът се пържат в зехтина. Печурките се нарязват на резени и се добавят към лука. Всичко се задушава 5 минути....
Зелево фондю с ябълков сосЗелево фондю с ябълков сос
13 Окт.
Бульонът се загрява в съд за фондю до кипване. Парченцата зеленчуци се набождат на специални вилички, топват се в бульона, за да се загреят, и се хапват с ябълков сос....
Ананасово фондю с бял шоколадАнанасово фондю с бял шоколад
13 Юли
Шоколадът се разтопява на водна баня, добавя се сметаната и след 1 минута се добавя ликьорът. Сместа се топли на бавен огън още 2 минути. Парченцата ананас се набождат на вилица и се топват във фондюто....
Фондю с шоколад и кафеФондю с шоколад и кафе
07 Януари
Съдът за фондю се подгрява и в сместа се потапят резени ябълки, круши и банани, а също така начупеният на парченца блат....
Фондю с шоколад и портокалиФондю с шоколад и портокали
11 Януари
В съд за фондю се слага начупеният шоколад и сметаната. Всичко се загрява на бавен огън до разтопяването на шоколада. Портокалът се изцежда и сокът се добавя в сместа....
Празнично фондю с три вида сиренаПразнично фондю с три вида сирена
03 Окт.
Сервираме фондюто с франзела, нарязана на хапки....
Кралско фондю с четири вида месоКралско фондю с четири вида месо
23 Юни
Броколите се разделят на съцветия, морковите се режат на кръгчета, телешкото и сърнешкото месо се режат на кубчета, свинското и пилешкото месо – на лентички. Сваряват се и се отцеждат от бульона....
Беден швейцарец измислил фондютоБеден швейцарец измислил фондюто
22 Окт.
3
Прочутото фондю, без което изисканите коктейли биха изглеждали доста по-семпло, е „родено” в Швейцария....
История на вибратораИстория на вибратора
13 Ноем.
1
Вибраторът е сред най-разпространените женски секс играчки. Едва през последните години дамите започнаха да признават публично, че държат в нощното си шкафче подобен вид атрибути. Това обаче не значи, че те са се зародили...
История на жартиеритеИстория на жартиерите
18 Окт.
Появата на жартиерите е била предизвикана от съществуването на чорапите. Първи за създаване на жартиери са се погрижили французите. Преди появата на жартиери те са използвали кожени колани с бримки, които са се прикрепяли...
История на сандвичаИстория на сандвича
21 Януари
2
Кулинарните историци, изследвали историята на разновидността на сандвича, хамбургера, пък считат, че неговият произход е свързан с монголския император Чингис Хан (XII в.)....
История на пицатаИстория на пицата
22 Май
2
Пицата е национално италианско ястие и е любимо на десетки хиляди хора в цял свят. Прототипът на пицата се е появил на трапезите на древните римляни. Тогава са сервирали парчета месо върху големи къшеи хляб. Родината на...
История на киханетоИстория на кихането
27 Юни
"Наздраве! " - всеки е получавал и изказвал тази благословия хиляди пъти. Или производните и, като "Бог да те благослови" например. Суеверните смятат, че кихавицата е полъх от крилете на Сатаната. Арабите пък вярват...
История на хиромантиятаИстория на хиромантията
09 Юни
Хиромантията се разглежда като наука, чрез която се разбира миналото, настоящето и бъдещето, чрез разчитане на линиите на дланта. Съдейки от броя на ръцете, нарисувани в праисторическите пещери, изглежда, че те представляват...