Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Лимонов квасЛимонов квас
30 Април
Лимоновият квас е готов! Източник: Петстотинъ деветдесеть и деветь най-нови и изпитани готварски рецепти, 1940 г....
Хлебен квасХлебен квас
11 Февр.
Залейте сухарите с вряла вода и ги оставете на топло за 3-4 часа. Прецедете получената смес през няколко слоя марля и добавете захарта, размитата в същата течност мая, джодежена, касисовите листа. Оставете на топло...
Идеи за изискани печиваИдеи за изискани печива
22 Април
Ето няколко идеи за нестандартни и в същото време изискани печива, с които определено ще впечатлите своите гости....
Ферментирало цвекло (квас)Ферментирало цвекло (квас)
07 Юни
Ферментиралото цвекло (квас) е готово....
Понички с квасПонички с квас
29 Юли
Поничките с квас са готови....
Катми с квасКатми с квас
26 Юни
Може да добавите домашно сладко по избор, домашен течен шоколад или друга плънка за палачинки по желание, и да хапнете готовите катми с квас за закуска. Източник: Цвети Стоянова - Кулинарна мрежа...
Кроасани с квасКроасани с квас
16 Ноем.
Кроасаните с квас са готови....
Хляб с квасХляб с квас
21 Януари
4
Какво да правим с сместа, която остава при производството на квас? Това е просто брашно с вода, то може да се използва за много различни печива и не е нужно да се изхвърля. Да Ви е вкусно с моя хляб с квас!...
Мекици с квасМекици с квас
07 Юли
Мекиците с квас стават с една приказна хрупкава коричка, вътре меки и пухкави с леко кисела жилка....
Питка с квасПитка с квас
24 Септ.
2
Вкусът е страхотен и полезен с квас....
Квас с хмелКвас с хмел
19 Ноем.
Хлябът се нарязва на филии и се запича на фурна. Вади се и се охлажда напълно. Сухарите се слагат в дъбова бъчвичка, заливат се с водата и се оставят в помещение с температура около 20 градуса. След 3 часа се добавя...
Кавказки слабоалкохолен квасКавказки слабоалкохолен квас
12 Юни
1
Овесените ядки се смилат, добавя се запеченото на сух тиган брашно, врящото масло и всичко се смесва. Добавя се малко вряща вода и се бърка до образуването на тесто. Оставя се на топло за 30 минути. Добавя се останалата...
Руски ягодов квасРуски ягодов квас
21 Юли
Ягодите се измиват и се отцеждат. Изсипват се в тенджера, заливат се с вода, колкото да ги покрие, и се кипват. Свалят се от котлона и след 10 минути се прецеждат. В сока се добавя мед, захар, лимонтузу и всичко се смесва...
Традиционен ябълков квасТрадиционен ябълков квас
03 Юни
Налейте в плътно запушени бутилки ферментиралия прозрачен ябълков квас и ги оставете на студено за още 3-4 седмици. И най-сетне квасът е готов....
Лесен ябълков квасЛесен ябълков квас
19 Февр.
След 2-3 дни прецедете ябълковия квас и го налейте в здраво запушени бутилки и ги сложете в хладилник. Квасът е готов след 3-4 дни....
Квас и квасен хлябКвас и квасен хляб
06 Февр.
6
Рецептата за Квас и квасен хляб е изпълнена....
Руски квас от сухариРуски квас от сухари
30 Април
Руският квас от сухари е готов. Източник: Петстотинъ деветдесеть и деветь най-нови и изпитани готварски рецепти, 1940 г....
Пълнозърнест Хляб с КвасПълнозърнест Хляб с Квас
17 Май
Пълнозърнестият Хляб с Квас е много сполучлив....
Френски хляб с квасФренски хляб с квас
26 Окт.
Домашният квас се разбърква с топлата вода за вторичен квас до получаване на хомогенна смес. Прибавя се брашното за вторичен квас и се разбърква много добре до пълното разтваряне на брашното....
Лимецов кекс с квасЛимецов кекс с квас
19 Окт.
2
Да ви е сладко с този лимецов кекс с квас!...
Лимецови милинки с квасЛимецови милинки с квас
07 Ноем.
Да ви в вкусно с лимецовите милинки с квас....
Сполучлив козунак с квасСполучлив козунак с квас
01 Окт.
Печем сполучливия козунак с квас около 30-35 минути. Сполучливия козунак с квас е готов....
Хляб с ръжен квасХляб с ръжен квас
04 Август
Ще познаете, че ръженият квас е готов, когато е хубаво шупнал и изпълнен с мехурчета....
Хляб с жив квасХляб с жив квас
27 Ноем.
Покрийте с кърпа, щом хлябът с жив квас бъде готов....
Домашен хляб с квасДомашен хляб с квас
07 Август
5
Така 5 дни, аз моя квас го забавих малко. На 6-ти ден го замесих по тази рецепта....