Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Лимонов квасЛимоновият квас е готов!
Източник: Петстотинъ деветдесеть и деветь най-нови и изпитани готварски рецепти, 1940 г....
30 Април
Хлебен квасЗалейте сухарите с вряла вода и ги оставете на топло за 3-4 часа.
Прецедете получената смес през няколко слоя марля и добавете захарта, размитата в същата течност мая, джодежена, касисовите листа.
Оставете на топло...
11 Февр.
Идеи за изискани печиваЕто няколко идеи за нестандартни и в същото време изискани печива, с които определено ще впечатлите своите гости....
22 Април
Катми с квасМоже да добавите домашно сладко по избор, домашен течен шоколад или друга плънка за палачинки по желание, и да хапнете готовите катми с квас за закуска.
Източник: Цвети Стоянова - Кулинарна мрежа...
26 Юни
Хляб с квасКакво да правим с сместа, която остава при производството на квас? Това е просто брашно с вода, то може да се използва за много различни печива и не е нужно да се изхвърля.
Да Ви е вкусно с моя хляб с квас!...
21 Януари
4
Мекици с квасМекиците с квас стават с една приказна хрупкава коричка, вътре меки и пухкави с леко кисела жилка....
07 Юли
Квас с хмелХлябът се нарязва на филии и се запича на фурна. Вади се и се охлажда напълно.
Сухарите се слагат в дъбова бъчвичка, заливат се с водата и се оставят в помещение с температура около 20 градуса.
След 3 часа се добавя...
19 Ноем.
Кавказки слабоалкохолен квасОвесените ядки се смилат, добавя се запеченото на сух тиган брашно, врящото масло и всичко се смесва. Добавя се малко вряща вода и се бърка до образуването на тесто.
Оставя се на топло за 30 минути. Добавя се останалата...
12 Юни
1
Руски ягодов квасЯгодите се измиват и се отцеждат. Изсипват се в тенджера, заливат се с вода, колкото да ги покрие, и се кипват.
Свалят се от котлона и след 10 минути се прецеждат. В сока се добавя мед, захар, лимонтузу и всичко се смесва...
21 Юли
Традиционен ябълков квасНалейте в плътно запушени бутилки ферментиралия прозрачен ябълков квас и ги оставете на студено за още 3-4 седмици.
И най-сетне квасът е готов....
03 Юни
Лесен ябълков квасСлед 2-3 дни прецедете ябълковия квас и го налейте в здраво запушени бутилки и ги сложете в хладилник.
Квасът е готов след 3-4 дни....
19 Февр.
Руски квас от сухариРуският квас от сухари е готов.
Източник: Петстотинъ деветдесеть и деветь най-нови и изпитани готварски рецепти, 1940 г....
30 Април
Френски хляб с квасДомашният квас се разбърква с топлата вода за вторичен квас до получаване на хомогенна смес.
Прибавя се брашното за вторичен квас и се разбърква много добре до пълното разтваряне на брашното....
26 Окт.
Сполучлив козунак с квасПечем сполучливия козунак с квас около 30-35 минути.
Сполучливия козунак с квас е готов....
01 Окт.
Хляб с ръжен квасЩе познаете, че ръженият квас е готов, когато е хубаво шупнал и изпълнен с мехурчета....
04 Август
Домашен хляб с квасТака 5 дни, аз моя квас го забавих малко. На 6-ти ден го замесих по тази рецепта....
07 Август
5